vrisalis sto sillalitirio

Δημήτρης Βρύσαλης στο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο: «Καμιά ανοχή στην πολιτική όλων όσων κυβέρνησαν» (vid)

Λασίθι
Δημήτρης Βρύσαλης στο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο: «Καμιά ανοχή στην πολιτική όλων όσων κυβέρνησαν» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομιλία του προέδρου των Εργαζομένων του Σωματείου ΠΑΓΝΗ και γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στο σημερινό παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο στο Σεληνάρι

«Το σημερινό συλλαλητήριο είναι συνέχεια των μεγάλων νομαρχιακών και Παγκρητίων  συλλαλητηρίων που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το νησί με συμμετοχή  πάνω από 30000 λαού! Γίνεται ένα χρόνο περίπου από το έγκλημα στα Τέμπη και τους αγώνες του λαού για να μη συγκαλυφθεί και να μην επαναληφθεί το έγκλημα, με σύνθημα «Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους», απέδειξαν ότι η δύναμή του λαού μας είναι ο κοινός αγώνας, απέναντί στους κοινούς αντίπαλους που κοστολογούν τις ζωές μας η πραγματική πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση είναι σήμερα εδώ, στο υπό κατάληψη εργοστάσιο της Λάρκο που απολύονται εκατοντάδες εργάτες στους καθημερινούς αγώνες», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Σωματείου ΠΑΓΝΗ και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο στο Σεληνάρι για την υπεράσπιση των δημοσίων νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας στο νομό Λασιθίου.

ygeia - silallitirio

Ακολουθεί η σχετική ομιλία:

«Το συλλαλητήριο γίνεται αυτές τις μέρες που κουβεντιάζετε στη Βουλή η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, το νέο χαράτσι για κάθε παραπεμπτικό εξέτασης, τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία, η είσοδος των ασφαλιστικών εταιριών μέσα στα νοσοκομεία, η ακόμα μεγαλύτερη κατηγοριοποίηση των ασθενών.

 Από εδώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το υπουργείο υγείας, πήρε μια ηχηρή απάντηση! Οι Λασηθιώτες  δεν θα αφήσουν να παραδοθεί η δημόσια υγεία, τα νοσοκομεία, στα κοράκια των ιδιωτικών ομίλων, να μετατραπούν σε κέντρα υγείας σε διακομίστηκα κέντρα Δεν θα αφήσουν τις ζωές τους να μπουν στο ζύγι του κόστους και του οφέλους, δεν θα βάλουν τη ζωή των παιδιών τους, των οικογενειών τους στο ζύγι των αντοχών της οικονομίας και του δημοσιονομικού χώρου! Ο Κρητικός λαός δεν θέλει να έχει απλά πρόσβαση απαιτεί δικαιούνται δημόσιες δωρεάν παροχές στο επίπεδο των σύγχρονων αναγκών.

Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για ότι μας ανήκει! Για να έχουμε πρόληψη, περίθαλψη, φάρμακο, πρόνοια σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί από την πλευρά μας απαντάμε ότι δεν θα δεχτούμε γίνουμε «σταθμάρχες» σε ένα επόμενο έγκλημα σαν τα Τέμπη!

Οι υγειονομικοί του Ηρακλείου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συναδέλφων μας υγειονομικών και όλου του Λασιθιώτικου λαού για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, για να έχουν νοσοκομεία που θα είναι πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό Έχουν δίκιο οι κάτοικοι του Λασιθίου να μην εμπιστεύονται όλους εκείνους που στα λόγια εκφράζουν ευχολόγια για τη δημόσια υγεία και στην πράξη του σκάβουν το λάκκο, θεσμοθετώντας τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, προσλαμβάνοντας γιατρούς με μπλοκάκια, δίνοντας εντέλεσθαι. Δεν δίνουμε   συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση της ΝΔ για την κατάσταση που έχει διαμορφώσει με την πολιτική της.

Καμιά ανοχή στην πολιτική όλων όσων κυβέρνησαν, που λένε τα ίδια με άλλα λόγια  και έκαναν τα ίδια με τον ίδιο τρόπο!

Ούτε συγχωροχάρτια, ούτε ανοχή λοιπόν  στους νεκροθάφτες της Υγείας που γιατροπορεύουν τα κέρδη των ιδιωτών. Δεν επιλέγουμε αν η περικοπή της χρηματοδότησης των νοσοκομείων θα γίνει  από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από τα ασφαλιστικά ταμεία με τη λογική ότι κινείται κοστολογείται.

Οι Κρητικοί δεν ξεχάσαμε ποιος έφερε το θεσμό των ιδιωτικών χειρουργείων, ποιος ονόμασε τους ασθενείς πελάτες,τα νοσοκομεία αυτοτελείς οικονομικές μονάδες με πληρότητες, ποιοι  αναμασάνε και από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση τον δήθεν νέο υγειονομικό χαρτί που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις καταργήσεις υγειονομικών δομών

Γνωρίζουν οι Λασιθιωτες από πρώτο χέρι ότι αυτές οι παρεμβάσεις αποτελούν στρατηγική επιλογή διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων Υπάρχει ιστορία για την σταδιακή υπολειτουργία και κλείσιμο ολόκληρων κλινικών, συρρίκνωση περιφερειακών ιατρείων, υποστελέλεχωση του ΕΚΑΒ με υπογραφή όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και αυτών που στήριξαν την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση.

Στόχος τους, να απαλλαγεί ο κρατικός προϋπολογισμός από δαπάνες υγείας, που ήδη είναι κουτσουρεμένες και να στηριχτούν ακόμη πιο πολύ οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα της υγείας.

Δεν ξεχνάμε ότι είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται τις απολύσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, σιτιση φυλαξη που έφτασαν το δημόσιο σύστημα υγείας σε τέτοια κατάσταση που οι ασθενείς καταλήγουν να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών σαν τσουβάλια. Αποτελεί βαρβαρότητα και εξαθλίωση να πληρώνεις «γρηγοροσημο» για να πάρεις καλύτερη σειρά από κάποιον άλλο ασθενή! Η κυβέρνηση ωθεί τους υγειονομικούς στην ζούγκλα του να κοιτάνε τον ασθενή στην τσέπη και όχι στα μάτια! Όλοι όσοι κυβέρνησαν και διοίκησαν τα νοσοκομεία έχουν βάλει το χεράκι τους στη διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας και έχουν όλοι ευθύνη! Είναι κυνισμός οι δηλώσεις του Γεωργιάδη και της κυβέρνησης ότι δεν χρειάζονται τα νοσοκομεία να έχουν  όλες τις βασικές ειδικότητες λες  και τα νοσοκομεία είναι σταθμοί τραίνων που οι ασθενείς  -επιβάτες θα κατεβαίνουν ανάλογα τι ειδικότητα θα εφημερεύει Αίσχος, ντροπή.

Δεν θα συνηθίσουμε στη κανονικότητα και στο δε βαριέσαι να μην εφημερεύει χειρουργός, Αναισθησιολογος, ακτινολογος και τόσοι άλλοι. Δεν θα συνηθίσουμε να θεωρούμε κανονικότητα να κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα ο νεφροπαθής, γιατί η ιδιωτική επιχείρηση την κοπάνησε γιατί δεν είχε κέρδη. Δεν θα συνηθίσουμε τα νοσοκομεία μας να εφημερεύουν μόνο τα κτίρια χωρίς τις απαραίτητες ειδικότητες νοσηλευτές χωρίς προσωπικό που χρειάζεται.

Πρόοδος δεν είναι, όπως θέλουν να μας εμφανίσουν, το να πληρώνει ο ασθενής από την τσέπη του, ούτε η διαλογή ασθενών με βάση αυτή, ούτε το υποστελεχωμένο, υποχρηματοδοτούμενο και εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα Υγείας, που υπερασπίζονται όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν

Πρόοδος είναι, οι καθολικές δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε μια εποχή που η ιατρική επιστήμη και η τεχνολογία έχουν τεράστια ανάπτυξη και έχουν απογειώσει τις δυνατότητες όχι μόνο τις θεραπείας αλλά και της πρόληψης».

Αγαπητοί φίλοι, καταλαβαίνουμε όλοι όσοι αγωνιζόμαστε εδώ, ότι δεν υπάρχουν σωτήρες. Γιατί, ό,τι και να λένε η κυβέρνηση, οι παπαγάλοι ότι έχουν το 41%, η αντιπολίτευση γίνεται πρώτα από όλα στους δρόμους του αγώνα! Όπως κάνουμε εμείς οι υγειονομικοί, ο λαός μας με τους αγώνες τους μικρούς και μεγάλους, με τις συγκεντρώσεις ,τις απεργίες, όπως κάνουν οι αγρότες και οι φοιτητές!

Το μόνο «αντίπαλο δέος» στην κυβέρνηση και στην άγρια πολιτική που κλιμακώνεται και ο μόνος τρόπος για να έχουμε νίκες και κατακτήσεις, είναι αυτοί οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες, που ξεδιπλώνονται μέρα με τη μέρα. Αποτελεί σημαντική κατάκτηση η συμμαχία υγειονομικών-εργαζομενων-αυτοαπασχολουμενων-αγροτων-μαθητών-φοιτητων, γύρω από το μέτωπο της υγείας. Κόντρα σε τοπικισμούς και διαχωρισμούς Αυτήν πρέπει να σταθεροποιήσουμε  και να επεκτείνουμε και σε άλλα μεγάλα μέτωπα: ακρίβεια, εισόδημα, κόστος παραγωγής, επέλαση των ΑΠΕ ώστε να σαρώσουμε μια ώρα αρχύτερα την αντιλαϊκή πολιτική και τα φερέφωνα της, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τα παιδιά μας. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο έχοντας στο επίκεντρό ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα!

Γι’ αυτό διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News