αιμοκαθαρούμενος ιεράπετρα

Ιεράπετρα: Ο «Γολγοθάς» σαράντα ανθρώπων που χρειάζονται αιμοκάθαρση

Λασίθι
Ιεράπετρα: Ο «Γολγοθάς» σαράντα ανθρώπων που χρειάζονται αιμοκάθαρση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχουν περάσει 4,5 μήνες και ακόμα δεν έχει ανοίξει, ενώ η ταλαιπωρία μας συνεχίζεται» μας είπε ο αιμοκαθαιρόμενος κ. Μάρκος Γαϊτανάκης, εκφράζοντας την απογοήτευση του

Σαράντα αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς στην Ιεράπετρα που έμειναν από τις 13 Νοεμβρίου 2023, χωρίς μονάδα τεχνητού Νεφρού, επειδή το ιδιωτικό Σύγχρονο Νεφρολογικό Κέντρο της Ιεράπετρας, που τους εξυπηρετούσε μέχρι τότε, έκλεισε αιφνιδιαστικά για οικονομικούς λόγους, όπως τους ανακοίνωσαν οι ιδιοκτήτες του, συνεχίζουν μέχρι και σήμερα και αφού έχουν περάσει 4,5 μήνες, να πηγαινοέρχονται 3 φορές την εβδομάδα στον  Άγιο Νικόλαο και στο Ηράκλειο, περιμένοντας να επαναλειτουργήσει ο Τεχνητός Νεφρός στην Ιεράπετρα υπό νέα διεύθυνση.

Η είδηση είχε πέσει σαν  «βόμβα» το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου  2023 ότι  μπαίνει λουκέτο στη μονάδα τεχνητού νεφρού της Ιεράπετρας για οικονομικούς λόγους.

«Από τότε μέχρι και σήμερα για 4,5 ολόκληρους μήνες,  28 αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς πηγαίνουμε  στη μονάδα τεχνητού νεφρού στον Άγιο Νικόλαο μέρα παρά μέρα και άλλοι 12 μαζί με εμένα πηγαίνουμε σε ιδιωτική  Μονάδα τεχνητού Νεφρού   στο Ηράκλειο. Από τις 13 Νοεμβρίου του 2023 μέχρι σήμερα έχω κάνει 55 φορές αιμοκάθαρση στο Ηράκλειο. Έχω κουραστεί πιά. Δεν αντέχω άλλο αυτή την ταλαιπωρία. Η Μονάδα τεχνητού Νεφρού της Ιεράπετρας έκλεισε  αλλά όλο τον εξοπλισμό του τον αγόρασε ιδιωτικά μονάδα του Ηρακλείου  με σκοπό να το επαναλειτουργήσει εντός δυο μηνών. Δυστυχώς όμως οι νέοι ιδιοκτήτες της μονάδας έχουν πέσει στα γρανάζια της Ελληνικής γραφειοκρατίας. Έχουν περάσει 4,5 μήνες και ακόμα δεν έχει ανοίξει, ενώ η ταλαιπωρία μας συνεχίζεται» μας είπε ο αιμοκαθαιρόμενος κ. Μάρκος Γαϊτανάκης, εκφράζοντας την απογοήτευση του.

αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς της Ιεράπετρας

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Νομού Λασιθίου βρίσκεται σε επαφή με τη νέα διεύθυνση της μονάδας , από όπου ο διευθυντής τους διαβεβαιώνει ότι ο Τεχνητός Νεφρός  στην Ιεράπετρα θα επαναλειτουργήσει σε λίγες μέρες.

«Μας έχουν διαβεβαιώσει οι νέοι ιδιοκτήτες του Νεφρολογικού Κέντρου της Ιεράπετρας, ότι σε λίγες μέρες τα πάντα θα είναι έτοιμα για να ανοίξουν και να σταματήσουμε να τρέχουμε οι 12 νεφροπαθείς στο Ηράκλειο και οι άλλοι 28 στον Άγιο Νικόλαο.

Αν η Ελληνική γραφειοκρατία δεν ήταν τόσο μεγάλη και ανίκητη, η μονάδα θα μπορούσε να είχε ανοίξει δυο μήνες νωρίτερα.

Σε λίγες μέρες που θα  επαναλειτουργήσει η μονάδα του τεχνητού νεφρού στην Ιεράπετρα θα επιστρέψουν και οι περίπου 40 νεφροπαθείς που τώρα εξυπηρετούνται στο Ηράκλειο και στον Άγιο Νικόλαο. Ελπίζουμε ότι στη μονάδα της Ιεράπετρας θα προστεθούν ακόμη και 5-6 νεφροπαθείς από τη Σητεία που τώρα πηγαινοέρχονται στον τεχνητό Νεφρό του Αγίου Νικολάου», μας είπε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν Λασιθίου κ. Σταύρος Σταυρακάκης , ζητώντας μας να μιλήσουμε για περισσότερα στοιχεία με την προϊσταμένη του Νεφρολογικού Κέντρου της Ιεράπετρας κ Όλγα Τάσση.

«Έχουμε καθυστερήσει λίγο λόγω της Ελληνικής γραφειοκρατίας αλλά είμαστε στην τελική ευθεία για να ανοίξουμε στα τέλη Μαρτίου η αρχές Απριλίου. Την Τρίτη 19 Μαρτίου ήταν προγραμματισμένο να γίνει ο έλεγχος της μονάδας της Ιεράπετρας από τον ΕΟΠΥΥ  αλλά αναβλήθηκε και θα γίνει το αμέσως επόμενο 48ωρο.

Έχουμε παραλάβει και έχουμε εγκαταστήσει όλο τον νέο εξοπλισμό της μονάδας στην Ιεράπετρα και θα ανοίξουμε πάρα πολύ σύντομα» μας είπε η κ Όλγα Τάσση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News