νοσοκομειο ιεράπετρας

Ιεράπετρα: «Έπρεπε να είχε ξηλωθεί από τη θέση του χθες… Πριν διαλύσει τα νοσοκομεία» - Ξεσπούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου για το διοικητή

Λασίθι
Ιεράπετρα: «Έπρεπε να είχε ξηλωθεί από τη θέση του χθες… Πριν διαλύσει τα νοσοκομεία» - Ξεσπούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου για το διοικητή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας καταγγέλλει τον κ. Ανδρεαδάκη για χειροδικία

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας καταγγέλλει τον Διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου κ. Μανόλη Ανδρεαδάκη για την «άνανδρη επίθεση και χειροδικία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, εναντίον γυναίκας μέλους της επιτροπής αγώνα για το νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Στις  19.2.24 μέλη της επιτροπής αγώνα Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου, μέλη του Συλλόγου φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας και μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, έκαναν παρέμβαση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, ζητώντας να παρθεί πίσω το “εντέλλεσθε” του κοινού Διοικητή Μανώλη Ανδρεαδάκη για τον αναισθησιολόγο κ. Πέτρο  Αντωνάκη.

«Ο κ. Ανδρεαδάκης ήταν ανένδοτος στην απόφαση του στο «εντέλλεσθε». Τα μέλη των συλλόγων ανέφεραν στον κ. Ανδρεαδάκη ότι δεν θα φύγει από την αίθουσα εάν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει από τον τρόπο διοίκησης του...

Τότε ο κ. Ανδρεαδάκης άσκησε λεκτική και σωματική βία κατά γυναίκας μέλους της επιτροπής αγώνα Ιεράπετρας εξύβρισε τα θεία και χειροδίκησε σπρώχνοντας και τραβώντας τη γυναίκα από τα μαλλιά (το βίντεο τον επιβεβαιώνει).

Αρνήθηκε ότι χειροδίκησε

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρεαδάκης μιλώντας δημόσια αρνήθηκε ψευδώς ότι χειροδίκησε και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Τέτοιες διοικήσεις εκτός από το γεγονός πως μας πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω σε άλλες εποχές, αμαυρώνουν την εικόνα στα νοσοκομεία μας, και  αποτρέπουν νέα πρόσωπα να στελεχώσουν τα νοσοκομεία του Λασιθίου.

Έπρεπε να είχε ξηλωθεί από τη θέση του χθες… Πριν διαλύσει εντελώς τα νοσοκομεία του Λασιθίου. Καλούμε τον υπουργό υγείας να λάβει άμεσα μέτρα εναντίον του τραμπούκου διοικητή», καταλήγει στην καταγγελία του ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με την απόφαση που είχε πάρει στην πρόσφατη Συζήτηση-Συνέλευση της η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας με κατοίκους και φορείς της πόλης, πραγματοποίησε επίσκεψη στον διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Λασιθίου, κ. Ανδρεαδάκη την περασμένη Δευτέρα.

Στην επίσκεψη, που ήταν αιφνιδιαστική, πέρα από μέλη της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου και της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Αγίου Νικολάου.

«Στη συζήτηση που ακολούθησε, συνομολογήθηκε η δύσκολη κατάσταση που υπάρχει και στα τρία νοσοκομεία και ο κίνδυνος να σταματήσουν οι χειρουργικές επεμβάσεις λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Από την πλευρά μας, επιμείναμε στο αδιέξοδο της τακτικής των εντέλλεσθε και των μετακινήσεων γιατρών και προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, που ακολουθεί ο ίδιος και η κυβέρνηση της οποίας είναι υπάλληλος, ο κ. Ανδρεαδάκης. Τονίσαμε ότι ο μόνος τρόπος να αναστραφεί η κατάσταση κατάρρευσης όλων των νοσοκομείων και να σταματήσει η φυγή των γιατρών και του προσωπικού τους –όχι μόνο στο νομό μας, αλλά πανελλαδικά– είναι η αύξηση των μόνιμων προσλήψεων, η αύξηση των δαπανών για την υγεία και των μισθών των νοσοκομειακών και η εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία.

Επιμείναμε να ανακληθεί το εντέλλεσθε στον αναισθησιολόγο που πρόσφατα αποσπάστηκε στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, ώστε να ανασάνει η μία και μοναδική αναισθησιολόγος που αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στις ανάγκες τα τελευταία χρόνια και έχει ξεπεράσει τα όρια της εξουθένωσης. Είναι κατανοητό ότι εξίσου μεγάλες ανάγκες υπάρχουν και στα τρία νοσοκομεία του νομού και ότι η λύση δεν είναι η διάλυση των δύο για την επιβίωση του ενός μέχρι και τη δική του κατάρρευση.  

Αποφύγαμε να παρασυρθούμε από την επιθετική και απαξιωτική συμπεριφορά του κ. Ανδρεαδάκη και επιμείναμε στην υποχρέωσή του να αναζητήσει λύση ως διοικητής όλων των νοσοκομείων του νομού, μέχρι τη στιγμή που ο ίδιος αρνήθηκε να συνεχίσει τη συζήτηση. Δήλωσε ότι είναι προσωπική και αμετάκλητη απόφαση του η διατήρηση του εντέλλεσθε και επιχείρησε να φύγει από την αίθουσα. Ακολούθησε επίθεση εκ μέρους του στα μέλη της Επιτροπής που εμπόδισαν την αποχώρησή του με τη φυσική τους παρουσία στην έξοδο, η άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας από τον ίδιο σε βάρος  γυναίκας μέλους της Επιτροπής Αγώνα και η κλήση της αστυνομίας», υποστηρίζει  η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα αναφερόμενη στο περιστατικό.

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, η Επιτροπή Αγώνα και οι φορείς του δήμου  Ιεράπετρας έχουν οργανώσει και συμμετάσχει σε δεκάδες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις υπερασπιζόμενοι τη δημόσια δωρεάν υγεία και το δικαίωμά τους να την απολαμβάνουν στον τόπο τους.

« Έχουμε αντιμετωπίσει απειλές, κατηγορίες και διώξεις που δεν μας έχουν πτοήσει. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε ακόμα και απέναντι σε συμπεριφορές όπως του κ. Ανδρεαδάκη, χαρακτηριστική της αναλγησίας και της υπεροψίας της σημερινής κυβέρνησης και του τρόπου με τον οποίο "λύνει" τα προβλήματα που σπέρνει η πολιτική της», καταλήγει η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News