8

Ιεράπετρα: 325 παιδιά του 2ου Δημοτικού Ιεράπετρας «άπλωσαν μπουγάδα ευτυχίας» στην πλατεία Ηρώων

Λασίθι
Ιεράπετρα: 325 παιδιά του 2ου Δημοτικού Ιεράπετρας «άπλωσαν μπουγάδα ευτυχίας» στην πλατεία Ηρώων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για να δυναμώσουν τη «ΦΛΟΓΑ» της ελπίδας των παιδιών με νεοπλασματική νόσο

Με τον πιο ευρηματικό τρόπο, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς των παιδιών, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας, έκλεισαν την εβδομάδα των δράσεων που ήταν αφιερωμένες στην ευαισθητοποίηση και στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

5

Με την καθοδήγηση  των δασκάλων τους τα 325 παιδιά του σχολείου ζωγράφησαν από ένα λευκό μπλουζάκι, σχηματίζοντας μηνύματα  αισιοδοξίας, προσδιορίζοντας τα ίδια τι θεωρούν ευτυχία και πως τα ίδια την καταλαβαίνουν. Το πρωί της Τετάρτης οι 325 μαθητές του σχολείου με τους δασκάλους και τους γονείς τους τα περισσότερα , άπλωσαν τη «μπουγάδα» τους στα σχοινιά που είχαν δεθεί στις κολώνες φωτισμού της κεντρικής πλατείας Ιεράπετρας, ώστε οι περαστικοί πολίτες να τα θαυμάζουν να ευαισθητοποιούνται και να συνεισφέρουν την οικονομική τους βοήθεια στον κουμπαρά, για λογαριασμό του Συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματική νόσο, τη  «Φλόγα» .

τ

«Κάνουμε πολλές σχετικές δράσεις στο σχολείο μας τα τελευταία χρόνια. Εφέτος σκεφτήκαμε με τους εκπαιδευτικούς μας να βγάλουμε αυτές τις δράσεις και έξω από το σχολείο. Απλώσαμε λοιπόν τη δράση μας στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κόσμου, αφού προηγουμένως είχαμε φροντίσει να ευαισθητοποιήσουμε τα ίδια τα παιδιά, ζητώντας τους να μας ζωγραφίσουν με θέμα την ευτυχία πάνω στα μπλουζάκια τους. Η δράση αυτή ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Φεβρουαρίου και αναβλήθηκε λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Σήμερα λοιπόν ήρθαμε με τα παιδιά και απλώσαμε τη μπουγάδα μας, απλώνοντας την ευτυχία σε όλη την πλατεία, περνώντας μηνύματα αισιοδοξίας και συμπαράστασης στις οικογένειες που δίνουν τη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου. Ήρθαν οι γονείς των παιδιών και πάρα πολύς κόσμος να βοηθήσει στην προσπάθεια μας και αυτό μας εξέπληξε ευχάριστα», μας είπε ο διευθυντής του σχολείου κ Νίκος Τσαγκαράκης.

3
Νίκος Τσαγκαράκης

Οι δασκάλες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας βοήθησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες τους να ζωγραφίσουν τα μπλουζάκια τους  και να τα απλώσουν στις απλώστρες της πλατείας Ηρώων της Ιεράπετρας.

«Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με αυτήν την πολύ ωραία ιδέα. Η δράση αυτή υλοποιείται μια ολόκληρη εβδομάδα. Προσπαθήσαμε αρχικά να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά με διάφορα παραμύθια, κινούμενα σχέδια, και άλλα μέσα, και στο τέλος εκείνα έβαλαν το λιθαράκι τους ζωγραφίζοντας με τέχνη τη δική τους ευτυχία, όπως τα ίδια την αντιλαμβάνονται. Απλώσαμε τα μπλουζάκια στην αυλή του σχολείου και μοιράσαμε μαρκαδόρους στα παιδιά για να τα ζωγραφίσουν. Προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά την αξία της προσφοράς. Πόσο δηλαδή σημαντικό είναι να βοηθάμε και συνεισφέρουμε σε όποιον έχει ανάγκη.  

Βοηθάμε τα παιδιά που έχουν ανάγκη όλοι μαζί γι΄ αυτό απλώσαμε τη δική μας μπουγάδα ευτυχίας», μας είπε η δασκάλα κ Μαρία Ζιάννα από τη Χαλκιδική.

7
Μαρία Ζιάννα

 «Είναι μια δράση κατά του παιδικού καρκίνου, οπότε τα παιδιά με βιωματικό τρόπο, μπήκαν στο νόημα και κατάλαβαν τι είναι αυτή η ασθένεια, γιατί μέχρι τώρα δεν γνώριζαν καθώς σε μερικά σπίτια ίσως είναι ακόμα ένα θέμα ταμπού, που δεν το συζητάνε εύκολα, γιατί μπορεί να νομίζουν ότι τα παιδιά θα φοβηθούν, όμως τα παιδιά έχουν μεγάλη ενσυναίσθηση» πρόσθεσε η δασκάλα κ Κλαίρη Ψυλλινάκη.

7
Κλαίρη Ψυλλινάκη

«Τα παιδιά με διάφορους τρόπους κατάλαβαν τι είναι αυτή η ασθένεια και ότι την ώρα που εκείνα είναι στο σχολείο κάποια άλλα παιδιά περνάνε δύσκολα και είναι είτε στο Νοσοκομείο, είτε στο σπίτι τους όπου κάνουν θεραπείες, οπότε έμαθαν πάρα πολλά γι αυτή την ασθένεια. Ταυτόχρονα κατάλαβαν και την έννοια του εθελοντισμού και πως μέσα από τον εθελοντισμό όλοι μας παίρνουμε πίσω ευτυχία και χαρά. Έτσι βγήκε το σύνθημα, ότι το 2ο Δημοτικό απλώνει ευτυχία και δυναμώνει τη φλόγα της καρδιάς μας. Σαν επίλογος όλης της δράσης ήταν, να ζωγραφίσουν στα μπλουζάκια τους και να γράψουν τι είναι γι΄ αυτά η ευτυχία, περνώντας ένα μήνυμα σε όλους μας και πιο πολύ στα παιδιά που τώρα περνάνε δύσκολα, ότι ευτυχία μπορεί να είναι  ακόμα και τα καθημερινά πράγματα και πρέπει να τα ζούμε.

5

Οι διερχόμενοι από την πλατεία Ηρώων σταματούσαν, έβλεπαν τα  απλωμένα μπλουζάκια ρωτούσαν, και έλεγαν ότι ήταν πολύ συγκινητική δράση, και συνεισέφεραν στον κουμπαρά μας με μάτια βουρκωμένα. Νωρίτερα και τα 325 παιδιά του σχολείου με τους εκπαιδευτικούς κάναμε ένα μεγάλο κύκλο αγκαλιασμένοι για να δείξουμε ότι αυτή η μεγάλη αγκαλιά είναι για τα παιδιά που περνούν δύσκολα αντιμετωπίζοντας κάποια  νεοπλασματική ασθένεια», κατέληξε η δασκάλα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας κ Κλαίρη Ψυλλινάκη.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News