Οικοδομή, οικοδόμοι

Τραγωδία στο Σίσι: Κατέρρευσε 28χρονος που πήγε για παλιοσίδερα σε εργοτάξιο οικοδομής

Λασίθι
Τραγωδία στο Σίσι: Κατέρρευσε 28χρονος που πήγε για παλιοσίδερα σε εργοτάξιο οικοδομής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός σε εργοτάξιο στο Σίσι βρέθηκε χθες το απόγευμα ένας νεαρός αλλοδαπός

Πήγε να μαζέψει παλιοσίδερα για να τα πουλήσει στην ανακύκλωση και κατέρρευσε πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς, χθες, ένας νέος άνθρωπος - αλλοδαπός - σε εργοτάξιο στο Σίσι. 
Μία γυναίκα βρήκε χθες το απόγευμα τον άτυχο άνδρα πεσμένο στον χώρο ανακατασκευής ξενοδοχειακής μονάδας και αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, που τον παρέλαβε αλλά χωρίς τις αισθήσεις του. Ήταν ήδη αργά, ενώ στην έρευνα της Επιθεώρησης Εργασίας, τα πρώτα στοιχεία που έχουν προκύψει αναφέρουν ότι δεν επρόκειτο για εργατικό δυστύχημα, αλλά για θάνατο προερχόμενο κατά πάσα πιθανότητα από παθολογικά αίτια! 
Εργατικό δυστύχημα ή κάτι άλλο; Νεκρός άνδρας σε σκηνικό που παραπέμπει σε εργοτάξιο αναστάτωσε και “πάγωσε” χθες τους εργάτες που δούλευαν στον χώρο εργοταξίου στο Σίσι, όπου και εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του άτυχου νεαρού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο άνδρας εκτελούσε οικοδομικές εργασίες στο Σίσι, όταν κατέρρευσε ξαφνικά. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρελήφθη από το ΕΚΑΒ. Οι πρώτες εκτιμήσεις ήταν πως έπεσε ένας τοίχος και τον πλάκωσε. Αυτή ήταν μία πρώτη εκτίμηση, επειδή το σώμα του άτυχου άνδρα βρισκόταν δίπλα από πεσμένο τοίχο. Όμως, η έρευνα από την πρώτη στιγμή απέκλεισε κάτι τέτοιο. Ο τοίχος ήταν ήδη πεσμένος από τα συνεργεία που είχαν αναλάβει να γκρεμίσουν ένα παλιό ξενοδοχείο στην περιοχή αυτή, προκειμένου να προχωρήσουν στην ανακατασκευή του. 
Ο άνδρας μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Νεαπόλεως, χωρίς τις αισθήσεις του, καθώς υπέστη ανακοπή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για έναν άνδρα αλλοδαπό, ηλικίας περίπου 25 έως 28 ετών. 

Οι οικοδόμοι 

Μιλώντας στο neakriti.gr, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου Γιάννης Γωνιανάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα εργοτάξιο, όπου χτίζεται ένα καινούργιο ξενοδοχείο, αλλά ταυτόχρονα γίνεται και αναπαλαίωση στο παλιό ξενοδοχείο που βρισκόταν εκεί. Εκεί λοιπόν, μία εργαζόμενη βρήκε στις 4:15 το απόγευμα έναν νεαρό άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του. Δε φαίνεται να είναι εργατικό απ’ ό,τι μας λένε από την Επιθεώρηση Εργασίας. Ο νεκρός είναι ή αφγανικής ή πακιστανικής καταγωγής. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου. 
Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή και με βάση την ενημέρωση που είχε και ο ίδιος, «δίπλα στον άνθρωπο αυτό βρισκόταν ένας σωρός από παλιοσίδερα. Και μάλλον τα μάζευε για να τα πουλήσει στην ανακύκλωση να βγάλει ένα μεροκάματο. Δε φαινόταν, δηλαδή, να ήταν κάτω από μπάζα. Να έχει πλακωθεί από τον τοίχο. Αυτό μου είπε και ο επιθεωρητής Εργασίας. Μάλιστα, επικοινώνησα και με συναδέλφους στο συνεργείο που δουλεύει για τις ανάγκες του νέου ξενοδοχείου εκεί, και μου είπαν πως δεν ήταν κάποιος δικός τους εργάτης. “Το ακούσαμε κι εμείς αυτό”, έτσι μου είπαν. “Αλλά δεν ήταν κάποιο μέλος του δικού μας συνεργείου”»... 

Για ένα κομμάτι ψωμί 

Ο Γιάννης Γωνιανάκης άκουσε, επίσης, ότι πρέπει να συνέβη αυτό το θλιβερό περιστατικό λόγω ανακοπής του άτυχου ανθρώπου την ώρα που μάζευε τα σίδερα για να τα πουλήσει και να εξασφαλίσει ένα κομμάτι ψωμί. 
«Κάτι άλλο δε γνωρίζουμε προς το παρόν, αλλά θεωρώ έγκυρες τις πληροφορίες. Αμέσως μόλις έμαθα το περιστατικό, επειδή ξέρω πως στο Σίσι έχουμε δύο-τρία συνεργεία από το Ηράκλειο, πήρα αμέσως τηλέφωνο συνάδελφο, που με διαβεβαίωσε ότι ούτε μέλος δικό τους ήταν, ούτε για εργατικό ατύχημα επρόκειτο. Μετά, όταν τηλεφώνησα στον επιθεωρητή Εργασίας, τον πέτυχα να βρίσκεται στον τόπο του δυστυχήματος. Και ο ίδιος μου είπε ότι δεν ήταν εργατικό δυστύχημα. Και είναι μάλλον αφγανικής ή πακιστανικής καταγωγής, σύμφωνα με τον ίδιο. Μάλιστα, ο τοίχος είχε γκρεμιστεί από το Σάββατο. Φανταστείτε ότι εκεί το ξενοδοχείο είναι πολύ παλιό. Το γκρέμισαν και ακριβώς από δίπλα φτιάχνουν το καινούργιο ξενοδοχείο». 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News