κατεδαφίσεις

Κρήτη: Έτσι απαντούν στην Αποκεντρωμένη - Μαζικά ασφαλιστικά μέτρα για τις κατεδαφίσεις

Λασίθι
Κρήτη: Έτσι απαντούν στην Αποκεντρωμένη - Μαζικά ασφαλιστικά μέτρα για τις κατεδαφίσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράδειγμα... της Ελούντας ακολουθούν καταστηματάρχες και στην Ιεράπετρα, προκειμένου να μπλοκάρουν την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων τους στο παραλιακό μέτωπο

Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας, σε συνεργασία με τη δικηγόρο των καταστηματαρχών Παρασκευή Φεζίκου, που είχε κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα των επιχειρηματιών της Ελούντας, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου συνεργάζονται από το πρωί της Τετάρτης, ώστε να μοιραστούν τις 50 εναπομείνασες υποθέσεις ανά πέντε, για να καταφέρουν σε σύντομο χρονικό διάστημα να συγκεντρώσουν τα έγγραφα που απαιτούνται, προκειμένου να καταθέσουν ομαδικά ασφαλιστικά μέτρα κατά των κατεδαφίσεων των παραλιακών κατασκευών της Ιεράπετρας. 

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης είχε κληθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, από το Σωματείο καταστηματαρχών καφέ και εστίασης, η δικηγόρος Παρασκευή Φεζίκου, που έχει την πιο πρόσφατη εμπειρία από την κερδισμένη υπόθεση της κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων κατά των κατεδαφίσεων των κατασκευών στην Ελούντα, ώστε να ενημερωθεί και να εκτιμήσει την κατάσταση, δίνοντας νομικές συμβουλές και κατευθύνσεις για το πώς πρέπει να γίνει η προσφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Το Σωματείο Καφέ και Εστίασης Ιεράπετρας προσέφυγε στο έσχατο μέσο που του είχε απομείνει, δηλαδή στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

«Επειδή από την τελευταία μας επίσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ που μας έλεγαν, ότι είχαν εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ένταξη της Χερσαίας Ζώνης και την πρώτη φάση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας, αναζητώντας τα υπόλοιπα 3 εκατομμύρια για να ξεκινήσει συνολικά το έργο των κατεδαφίσεων, των ανακατασκευών και της ανάπλασης ολόκληρου του παραλιακού μετώπου και συνεπώς βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν, ζητήσαμε παράταση στον χρόνο των κατεδαφίσεων μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο. 

Θέλουμε να τελειώσει η ερχόμενη τουριστική περίοδος ομαλά, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν και στην κυβέρνηση να βρει τα χρήματα που απαιτούνται, που λόγω της ανατίμησης των υλικών έχουν φτάσει πλέον τα 9 εκατομμύρια ευρώ, για να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην παραλιακή ζώνη το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μη νεκρώσει η πόλη και να μη μείνει γιαπί για πολύ καιρό το τουριστικό παραλιακό της μέτωπο. Ενώ στο υπουργείο συμφωνήσαμε όλοι να μας δοθεί μια χρονική παράταση, τελικά είδαμε να έρχεται ο εργολάβος προχθές και να ζητά προστασία από την Ελληνική Αστυνομία, για να ξεκινήσει άμεσα τις κατεδαφίσεις. 

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης από την αθέτηση των υποσχέσεων που είχαν δοθεί πριν τις δημοτικές εκλογές

Εμείς σαν Δήμος έχουμε κάνει ό,τι περνά από το χέρι μας για να σταματήσουμε τις κατεδαφίσεις. Η Νομική μας Υπηρεσία συνεργάζεται με τους δικηγόρους των επαγγελματιών για τη συγκέντρωση των εγγράφων που απαιτούνται στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και θα είμαστε στο πλευρό τους», μας είπε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μανόλης Φραγκούλης. 

Το Σωματείο Καφέ και Εστίασης Ιεράπετρας προσέφυγε στο έσχατο μέσο που του είχε απομείνει, δηλαδή στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. 

«Καλέσαμε όλους τους τοπικούς φορείς και τους καταστηματάρχες της παραλίας στο Δημοτικό Μέγαρο, για να ενημερωθούν από τη δικηγόρο Παρασκευή Φεζίκου για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, αλλά και το κόστος που θα πρέπει να αναλάβουν για να καταθέσουν ο καθένας ξεχωριστά ασφαλιστικά μέτρα κατά των κατεδαφίσεων. Από τους 50 καταστηματάρχες που έχουν απομείνει, όσοι το επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν, μέσω των δικηγόρων που έχουμε βρει και με την υποστήριξη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιεράπετρας, ασφαλιστικά μέτρα κατά των κατεδαφίσεων άμεσα, αφού η προθεσμία που μας έδωσε ο εργολάβος λήγει την ερχόμενη εβδομάδα», μας είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ και Εστίασης κ. Μανόλης Μιχελαράκης. 

Μιλούν απογοητευμένοι για αθέτηση υποσχέσεων 

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης από την αθέτηση των υποσχέσεων που είχαν δοθεί πριν τις δημοτικές εκλογές. «Οι υποσχέσεις που μας έδιναν πριν τις δημοτικές εκλογές μάς καθησύχασαν και δε μας επέτρεψαν να στραφούμε από τότε στη Δικαιοσύνη. Έστω και τώρα όμως θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και να καταθέσουμε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων όλοι μαζί. Μέχρι να βρεθούν τα χρήματα για να γίνει το σύνολο των έργων χωρίς καθυστερήσεις, δε θα επιτρέψουμε να μπει καμία μπουλντόζα στην παραλία. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τα κορμιά μας και τα παιδιά μας μπροστά στα μηχανήματα.

Δε θα επιτρέψουμε να ισοπεδώσουν την Ιεράπετρα. Αρκετά μεγάλο κακό μάς έχουν προκαλέσει και μας έχουν οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή. Μας έκλεισαν τη Χρυσή, μας πήραν όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, με τελευταίες το Υποθηκοφυλακείο, το Ειρηνοδικείο και το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Εκατοντάδες εργαζόμενοι μετακόμισαν στον Άγιο Νικόλαο, τα σπίτια που ενοικίαζαν έχουν μείνει ξενοίκιαστα, το νοσοκομείο μας δεν έχει γιατρούς και τρέχει στο Ηράκλειο για να βρει την υγεία του, ο κόσμος αδυνατεί να βγάλει τα μηνιαία πάγια έξοδά του, και αυτοί θέλουν να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους σχέδιο, ερημώνοντας και την παραλιακή ζώνη για τρία και πλέον χρόνια, αφού λεφτά για να την ξαναφτιάξουν δεν έχουν. 

Αυτό θα αποτελέσει και την ταφόπλακα του τουρισμού της Ιεράπετρας και θα έχει οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις σε όλες τις κοινωνικές ομάδας, ό,τι και αν επαγγέλλονται», μας είπε ο κ. Μανόλης Σκύβαλος, ιδιοκτήτης εστιατορίου, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι οι κατασκευές που θέλουν να γκρεμίσουν σήμερα φτιάχτηκαν πριν 15 χρόνια με άδεια και υπόδειξη της τότε δημοτικής Αρχής, που είχε πάρει τη χρήση του χώρου που είχαν καταλάβει από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News