αστυνομία

Αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν σε τζιπ του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου - Η καταγγελία και οι έρευνες από την Αστυνομία

Λασίθι
Αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν σε τζιπ του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου - Η καταγγελία και οι έρευνες από την Αστυνομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mία γυναίκα υπάλληλος του Δήμου ανακάλυψε σε ντουλάπι του οχήματος ορισμένα μικρά αρχαία αντικείμενα και ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία

Μια περίεργη υπόθεση εκτυλίσσεται από το περασμένο Σάββατο στο Οροπέδιο Λασιθίου, μετά από τον εντοπισμό από γυναίκα υπάλληλο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου αρχαίων αντικειμένων μέσα σε τζιπ που ανήκει στον Δήμο Οροπεδίου!

Άμεσα οι υπάλληλοι του Δήμου ειδοποίησαν την Αστυνομία, καθώς αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για αρχαία αντικείμενα. Τα αντικείμενα σύμφωνα με πληροφορίες είναι δύο κεραμεικά όστρακα και δύο βάρη φαντού που έχουν δοθεί για εκτίμηση στην αρμόδια Εφορεία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε και μια λίθος στο πορτπαγκάζ. Συγχρόνως η Ασφάλεια Αγίου Νικολάου λαμβάνει καταθέσεις ενώ εξετάζεται και το βιβλίο κίνησης. Οι έρευνες στρέφονται στο να διαλευκανθεί ποιοι ήταν οι τελευταίοι επιβάτες του οχήματος. Το όχημα κατά πληροφορίες είχε χρησιμοποιηθεί για τη μετακίνηση υπαλλήλων για τη μέτρηση υδρομέτρων και περιστασιακά από κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Μαρτυρίες λαμβάνονται ήδη από την ΕΛ.ΑΣ μετά την καταγγελία της υπαλλήλου. Η υπόθεση ωστόσο έχει πολλές διαστάσεις καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες είχαν αλλάξει οι οδηγοί που το χρεώνονταν για μετακινήσεις υποθέσεων του δήμου. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο υφαντικά βάρη (πήλινα στοιχεία αρχαίου αργαλειού), κάποια άλλα πήλινα αντικείμενα και ένα λίθινο θραύσμα, αγνώστου ταυτότητας. Τα αντικείμενα παραδόθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Οροπεδίου Λασιθίου. Τα δύο υφαντικά βάρη και ορισμένα άλλα κομμάτια έχουν ήδη παραδοθεί στην Εφορία Αρχαιοτήτων. Με την παράδοσή τους, η Αστυνομία προβλέπεται να ζητήσει από την Εφορία Αρχαιοτήτων Λασιθίου την εκτίμηση της αξίας τους, ώστε στη συνέχεια να διαβαθμίσει και την κατηγορία στον άτομο που τοποθέτησε τα συγκεκριμένα αρχαία αντικείμενα μέσα στο όχημα του Δήμου Οροπεδίου.

Μέχρι και το βράδυ της Τρίτης η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, που χειρίζεται την υπόθεση, δεν είχε προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες που να αφορούν πρόσωπα, αφού είναι σε εξέλιξη η συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, που συνδέονται με το γεγονός. Η καταγγελία έγινε προς την Αστυνομία την περασμένη Παρασκευή και ήδη επικρατεί οι εκδοχές που ερευνώνται είναι πολλές. 

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Στεφανάκης με την παράταξη "Λασιθιώτικο Κάλεσμα" αναφέροντας: 

"Σχετικά με δημοσίευμα που αφορά σε εντοπισμό αρχαίων αντικειμένων σε δημοτικό όχημα, ένα μήνα μετά την εγκατάσταση της νέας διοίκησης του Δήμου, με επιστολή μας προς τις αστυνομικές αρχές ζητούμε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. 
Καμία ανοχή σε μεθοδεύσεις, έμμεσες απειλές, ύποπτες πράξεις, 
παιδικούς σχεδιασμούς, και σε "τυχαία" περιστατικά. 
Οποιαδήποτε προσπάθεια μεθοδευμένης σύνδεσης μας με τέτοιου είδους περιστατικά, θα αντικρίζει αμέσως το φως της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης. 
Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις αρμόδιες αρχές για να ρίξουν άπλετο φως σε αυτήν την τουλάχιστον "περίεργη" υπόθεση.
Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες σε εγρήγορση". 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News