νοσοκομείο Αγιος Νικολαος

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: «Επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με γιατρούς και νοσηλευτές»

Λασίθι
Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: «Επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με γιατρούς και νοσηλευτές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα της ΜΤΝ απέστειλε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης απέστειλε στον υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη, στην αν. Υπουργό Υγείας κ. Αγαπηδάκη και στον υφυπουργό Υγείας κ. Θεμιστοκλέους επιστολή, όπου γίνεται έκκληση για την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του ΓΝΑΝ με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Μετά την  αιφνιδιαστική απόφαση στις αρχές Νοεμβρίου της ιδιοκτησίας της ιδιωτικής μονάδας τεχνητού νεφρού στην Ιεράπετρα να διακόψει τη λειτουργία της, 29 από τους 40 νεφροπαθείς της ιδιωτικής μονάδας απορροφήθηκαν από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, που σχεδόν διπλασίασε τον αριθμό των εξυπηρετούμενων νεφροπαθών, χωρίς να υπάρξει επαρκή ενίσχυση σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. 

Τότε, στις 9/11/2023 είχαμε ζητήσει εγγράφως την πρόσληψη 2 επικουρικών ιατρών και 8 επικουρικών νοσηλευτριών στη ΜΤΝ του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου,  για να μπορέσουν να απορροφηθούν οι   επιπλέον νεφροπαθείς ασθενείς.

Όμως δεν προσλήφθηκε κανένας ιατρός και υπήρξαν συμβάσεις covid με πέντε νοσηλεύτριες για τη ΜΤΝ, συμβάσεις οι οποίες έληξαν στις 31/12/23 χωρίς να παραταθούν λόγω μη επαρκούς νομικού πλαισίου.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό πότε  η ιδιωτική Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Ιεράπετρα θα επαναλειτουργήσει υπό νέα ιδιοκτησία, ούτε αν θα μεταφερθούν σε αυτή το σύνολο των 29 αιμοκαθαρόμενων που μεταφέρθηκαν στη ΜΤΝ του ΓΝΑΝ. 

Την ίδια περίοδο έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο κατά 5 ο αριθμός των αιμοκαθαρρόμενων της ΜΤΝ του ΓΝΑΝ από την περιοχή του Αγ. Νικολάου,  με αποτέλεσμα συνολικά να έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το Νοέμβριο του 2023 μέχρι σήμερα ο αριθμός των ασθενών με τον ίδιο αριθμό ιατρών (3 νεφρολόγοι) και με τον ίδιο αριθμό νοσηλευτριών (10 νοσηλεύτριες).

Και όλα αυτά  σε μια περίοδο έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων και του covid 19 κάτι που αυξάνει  τις νοσηλευτικές ανάγκες στη ΜΤΝ.

Γι’ αυτό σας ζητούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα:

-Να γίνει πρόσληψη 2 επικουρικών νεφρολόγων στο ΓΝΑΝ και να προχωρήσει η διαδικασία της προκήρυξης μόνιμης θέσης που είναι σε εξέλιξη.

-Να ανοίξει άμεσα η διαδικτυακή εφαρμογή για υποβολή αιτήσεων  για πρόσληψη επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού αποκλειστικά για το ΓΝΑΝ και με πρόσθετο ζητούμενο την εμπειρία σε ΜΤΝ, έτσι ώστε τις επόμενες ημέρες να μπορέσουν να προσληφθούν το λιγότερο 8 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό με δυνατότητα να παρέχουν άμεσα υπηρεσίες στη ΜΤΝ του ΓΝΑΝ».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News