νοσοκομείο Αγιος Νικολαος

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Ορατός ο κίνδυνος να κλείσει η ΜΕΘ - Αποχωρούν 4 αναισθησιολόγοι

Λασίθι
Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Ορατός ο κίνδυνος να κλείσει η ΜΕΘ - Αποχωρούν 4 αναισθησιολόγοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συνάντηση της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου την Παρασκευή αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να κληθούν οι επιτροπές αγώνα από όλο το Λασίθι, δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι για να διοργανωθεί μια αντίστοιχη κινητοποίηση όπως πριν μερικά χρόνια στον κόμβο Σεληναρίου

Τέσσερις αναισθησιολόγοι που κάλυπταν τον χειρουργικό τομέα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους εκμεταλλευόμενοι την τελευταία προκήρυξη και αποχωρούν από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Δύο εξ αυτών έκαναν αίτηση για τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας αντίστοιχα, ενώ επιπλέον ένας αναισθησιολόγος φεύγει άμεσα γιατί έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας και ο αναισθησιολόγος της ΜΕΘ κατέθεσε τα δικαιολογητικά του για την προκήρυξη του Βενιζελείου Νοσοκομείου. Έτσι, θα μείνει μία γιατρός στη ΜΕΘ, η οποία ωστόσο δεν καλύπτει τον χειρουργικό τομέα.

Από τον Απρίλη και μετά, όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ γιατροί του νοσοκομείου, εφόσον η 7η ΥΠΕ και το υπουργείο που έχουν την ευθύνη δεν αναλάβουν δράση, θα ανασταλεί η λειτουργία όλου του χειρουργικού τομέα, ενώ θα είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση ακόμη και των έκτακτων σοβαρών περιστατικών που θα χρήζουν διασωλήνωσης.

Σύμφωνα με στελέχη του νοσοκομείου, είναι πια ορατός ο κίνδυνος να κλείσει και η ΜΕΘ, ενώ θα είναι πρακτικά αδύνατη η λειτουργία όλων των κλινικών του νοσοκομείου. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Νίκος Μουδατσάκης δήλωσε ότι «ζητήσαμε από το υπουργείο έναν αναισθησιολόγο επιμελητή Α ωστόσο αυτή η θέση κόπηκε. Εάν δεν βρουν άμεσα λύσεις το νοσοκομείο ουσιαστικά κλείνει, μετατρέπεται σε κέντρο υγείας και θα ανασταλεί η λειτουργία των περισσότερων κλινικών».

Πρόσφατα η διοίκηση των διασυνδεδεμένων ανέβασε στη “Διαύγεια” αίτημα για έναν αναισθησιολόγο με τον βαθμό του διευθυντή, ωστόσο ούτε αυτό προχώρησε.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που ρωτούν οι γιατροί του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, χωρίς μέχρι σήμερα να πάρουν απάντηση, είναι τι άλλαξε και ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την επέκταση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αυτή κόπηκε στη συνέχεια και σήμερα οδηγείται στη δραματική συρρίκνωσή του. Επίσης όπως δηλώνουν στελέχη του νοσοκομείου η 7η ΥΠΕ στην τελευταία προκήρυξη δεν συμπεριέλαβε την απόφαση του Συμβουλίου των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων που ζητούσε επιμελητές Α αντί αναισθησιολόγους με τον βαθμό του διευθυντή, διευκολύνοντας τους ουσιαστικά να μετακινηθούν εσωτερικά στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας.

Φορείς όπως ο νεοϊδρυθείς σύλλογος ξενοδόχων, το Εργατικό Κέντρο, η Εκκλησία, οι σύλλογοι συνταξιούχων, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Εμπορικό Επιμελητήριο, το βιοτεχνικό Επιμελητήριο με ψηφίσματά τους ζήτησαν τη στήριξη του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Συνάντηση της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (12/1), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου. Η επιτροπή ζήτησε αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής για την υγεία και συζήτησε για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής τις επόμενες μέρες θα δώσει στη δημοσιότητα κείμενο για το πώς διαμορφώνεται πλέον η κατάσταση στο νοσοκομείο και ποια είναι τα αιτήματα. «Θα ζητηθεί συνάντηση με τον νέο υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του Δήμου, και θα ετοιμαστεί υπόμνημα με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτή τη κατάσταση για να κατατεθεί στον εισαγγελέα Λασιθίου, ενώ θα κληθούν οι επιτροπές αγώνα από όλο το Λασίθι, δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι για να διοργανωθεί μια αντίστοιχη κινητοποίηση όπως πριν μερικά χρόνια στον κόμβο Σεληναρίου».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News