Σκεπτόμενος γλυπτό

“Σκεπτόμενος”: Κοντά στην πράσινη γραμμή το γλυπτό που ταξίδεψε στην Κύπρο από τον Άγιο Νικόλαο – Έγιναν τα αποκαλυπτήρια (pics)

Λασίθι
“Σκεπτόμενος”: Κοντά στην πράσινη γραμμή το γλυπτό που ταξίδεψε στην Κύπρο από τον Άγιο Νικόλαο – Έγιναν τα αποκαλυπτήρια (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει δωρίσει το γλυπτό στον Δήμο Αγίου Δομετίου Κύπρου με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων αδελφοποίησης των δύο Δήμων

Το βράδυ της Παρασκευής 8/12, πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Αγίου Δομετίου Κύπρου τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού “Σκεπτόμενος” που δώρισε ο Δήμος Αγίου Νικολάου στον αδελφό δήμο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων αδελφοποίησης. 

Το γλυπτό, που ταξίδεψε από τον Άγιο Νικόλαο, τοποθετήθηκε σε ένα ιδιαίτερα συμβολικό σημείο κοντά στην πράσινη γραμμή (οδός Δημοκρατίας 10) που οριοθετεί τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου από τα κατεχόμενα και απέναντι από το πάρκο Μνήμης των αγνοουμένων του μαρτυρικού νησιού.

Στην τελετή, που έγινε σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα, παρευρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου και Αγίου Δομετίου κ.κ. Αντώνης Ζερβός και Κων/νος Πέτρου, ο δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κων/νος Γεωρκατζής ο δήμαρχος Γερίου κ. Νεόφυτος Παπαλαζάρου, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, πρώην δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Αγίου Δομετίου, η αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου, οι γλύπτες Παντελής και Χαράλαμπος Σωτηριάδης και αρκετός κόσμος.

Σκεπτόμενος εκδήλωση

Προηγήθηκε καλλιτεχνική εκδήλωση από τη χορωδία του Δήμου Αγίου Δομετίου.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θεωρώ ότι το γλυπτό αυτό θ΄ αποτελέσει στο εξής, ένα επίκαιρο σημείο υπενθύμισης για τους Κυπρίους και εν προκειμένω την προσφυγιά που ζουν μέσα στην ίδια τους τη χώρα , αλλά και για τους απανταχού μεγάλους του κόσμου την υποχρέωση τους να αντιμετωπίσουν το δίκαιο και ειλικρινές αίτημα για την επίλυση του προβλήματος κατοχής».

Αντώνης Ζερβός
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News