Αντώνης Ζερβός

Άγιος Νικόλαος: Προχωρούν τα έργα ηλεκτροδότησης στη Σπιναλόγκα - Τι δηλώνει ο δήμαρχος (vid)

Λασίθι
Άγιος Νικόλαος: Προχωρούν τα έργα ηλεκτροδότησης στη Σπιναλόγκα - Τι δηλώνει ο δήμαρχος (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ηλεκτροδότηση είναι βασική προϋπόθεση για να αναβαθμιστούν οι υποδομές του νησιού

Ξεκίνησε ήδη η πόντιση του καλωδίου ηλεκτροδότησης από την Πλάκα στο νησί της Σπιναλόγκα, μήκους ενός χιλιομέτρου, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο δήμαρχος του Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός. Αυτή τη στιγμή το νησί ηλεκτροδοτείται μόνο για τρεις ημέρες την εβδομάδα το καλοκαίρι (από Παρασκευή έως και Κυριακή) με γεννήτρια, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διαμονή 3.500-4.000 επισκέπτες ημερησίως, όπως πρόσθεσε.

Η ηλεκτροδότηση είναι βασική προϋπόθεση για να αναβαθμιστούν οι υποδομές του νησιού και γι’ αυτό αμέσως μετά δημοπρατείται ο βιολογικός καθαρισμός αλλά και η υδροδότηση του νησιού, επισήμανε ο κ. Ζερβός.

Ο δήμαρχος του Αγίου Νικολάου ευχαρίστησε το “Ελλάδα 2021” για τη χρηματοδότηση των έργων με 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η παράδοση του έργου του καλωδίου θα γίνει μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου του 2024 και «έως τον Μάρτιο θα υπάρξει ηλεκτροδότηση», τόνισε. Τέλος, ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε και στα παράπονα των κατοίκων για την προσπάθεια κατασκευής αιολικού πάρκου μέσα στον κόλπο του Μεραμπέλου αλλά και στην υποβάθμιση του τοπικού νοσοκομείου αλλά και την έναρξη κατασκευής των έργων για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ από τα Χανιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News