νοσοκομείο Αγιος Νικολαος

Άγιος Νικόλαος: Κάλεσμα των εμπόρων στη διαμαρτυρία για τη Δημόσια Υγεία και τη διάσωση του Νοσοκομείου

Λασίθι
Άγιος Νικόλαος: Κάλεσμα των εμπόρων στη διαμαρτυρία για τη Δημόσια Υγεία και τη διάσωση του Νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα από γραπτή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου καλεί άπαντες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση

Στο συλλαλητήριο για τη Δημόσια Υγεία που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκέμβρη καλούν οι έμποροι του Αγίου Νικολάου, που στηρίζουν την προσπάθεια να στηριχθεί η Δημόσια Υγεία αλλά και για να σωθεί το Νοσοκομείο της πόλης.

Μέσα από γραπτή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου καλεί άπαντες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση:

«Συνάδελφοι, ως ελάχιστο χρέος στους εαυτούς μας, τις οικογένειες και τη κοινωνία μας, σας καλούμε να κλείσουμε χωρίς δεύτερη σκέψη τα καταστήματά μας και να παρευρεθούμε μαζί με τους εργαζόμενους μας, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στη κεντρική πλατεία της πόλης.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 η ώρα. Ο σύλλογος καλεί για κλείσιμο από τις 10.00 ως τις 14.00 της Πέμπτης προκειμένου να δείξουμε την αποφασιστικότητα μιας ολόκληρης πόλης, να υπερασπίσει το Νοσοκομείο μας και το Δημόσιο, Δωρεάν και ποιοτικό χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Σε μια εποχή που η φοροεπίθεση στους μικρομεσαίους επαγγελματίες παίρνει διαστάσεις, η κυβέρνηση αρνείται να καλύψει με τα λεφτά των άμεσων κι έμμεσων φόρων τις ανάγκες χρηματοδότησης της Εθνικού Συστήματος Υγείας. Να διορίσει μαζικά γιατρούς και νοσηλευτές και τεχνικό-διοικητικό προσωπικό, ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν με μόνιμες εργασιακές σχέσεις σε ανθρώπινες κι όχι εξοντωτικές συνθήκες. Με μισθούς ανάλογους της κρισιμότητας της θέσης τους, με δικαίωμα στο ρεπό, στις άδειες, στην επιστημονική επιμόρφωση. Μόνο έτσι το Ε.Σ.Υ. θα ξαναγίνει θελκτικό για τους νέους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν σε ένα σύστημα που καλύπτει υγειονομικά τη τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας μας.

Στη περίπτωση του Νοσοκομείου μας τα πράγματα είναι πλέον οριακά, αφού από την έναρξη του νέου έτους η εξαιρετική χειρουργική κλινική, η μαιευτική κι άλλες χάνουν πλήρως τη δυνατότητα απρόσκοπτης λειτουργίας τους, μετατρέποντας έτσι το νοσοκομείο μας σε επαυξημένο κέντρο υγείας.  Μη έχοντας ακτινολόγους και αναισθησιολόγους δεν θα μπορούν να γίνονται πλέον τακτικά χειρουργεία ενώ τα έκτακτα θα περιοριστούν στις ημέρες εφημερίας του αναισθησιολόγου των ΤΕΠ. Αιτία η αποψίλωση του Νοσοκομείου μας από τους γιατρούς του, ακριβώς λόγω της συνεχούς εντατικοποίησης, του κοψίματος στοιχειωδών δικαιωμάτων για ρεπό και άδειες, της ασυνεπούς μισθοδοσίας, των “εντέλεσθαι” αλλά και λόγω των λύσεων με... μπαλώματα, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να μοιράζουν τη μιζέρια των ελλείψεων στα 4 νοσοκομεία του νομού και να βάζουν τους πολίτες των 4 πόλεων να τσακώνονται μεταξύ τους.

Αποτέλεσμα: Σε μια πόλη που είχαμε το πληρέστερο νοσοκομείο του Νομού , το οποίο εξυπηρετούσε τις ανάγκες όλου του νομού σε εξειδικευμένες ιατρικές επεμβάσεις, ένα νοσοκομείο που κάλυπτε το καλοκαίρι τις τριπλάσιες ανάγκες της περιοχής από τους τουρίστες και τα έκτακτα περιστατικά των τροχαίων ατυχημάτων, βρίσκεται σε κίνδυνο πλήρους απαξίωσης και βάζει τις ζωές όλων μας σε κίνδυνο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, πρέπει να βρεθούμε μαζί με τις οικογένειές μας στη πλατεία.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News