Vaggelis Fytopoulos

Η κοινωνία του Μύρτου στο πλευρό του πυρόπληκτου Βαγγέλη Φυτόπουλου

Λασίθι
Η κοινωνία του Μύρτου στο πλευρό του πυρόπληκτου Βαγγέλη Φυτόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νεαρός που αγωνίστηκε μέσα στη νύχτα να σώσει τη μικρή «περιουσία» του, με εγκαύματα στα δυο του χέρια

Τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης  στο Μύρτο Ιεράπετρας, μια φωτιά από βραχυκύκλωμα στη μπαταρία φωτοβολταϊκού  συστήματος από το οποίο ρευματοδοτούσε το τροχόσπιτο  όπου έμενε τον τελευταίο καιρό, ο 30χρονος Βαγγέλης Φυτόπουλος , κινδύνεψε να τον κάψει ζωντανό, κάνοντας στάχτη τα όνειρα του, τις οικονομίες του , τα ρούχα του και όλα τα υπόλοιπα φτωχικά υπάρχοντα του,  που είχε συγκεντρώσει μέσα σε αυτά τα λίγα τετραγωνικά μέτρα.

φυτοπουλος

Ο νεαρός που αγωνίστηκε μέσα στη νύχτα να σώσει τη μικρή «περιουσία» του,  με εγκαύματα στα δυο του χέρια,  κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, που έφτασε σε 20 λεπτά , αφού απέχει 14 χιλιόμετρα από το Μύρτο, χρόνος όμως που ήταν αρκετός για να καταστραφεί το  κινητό πρόχειρο κατάλυμα που είχε στεγάσει τα όνειρα του νεαρού ταλαντούχου Βαγγέλη Φυτόπουλου.

φυτοπουλος

Το ταλαντούχο αυτό παιδί που έχει αγαπηθεί από τη μικρή κοινωνία του Μύρτου,  καθώς έχει ξεχωρίσει για την εργατικότητα του, τις υποκριτικές του ικανότητες ως ερασιτέχνης ηθοποιός και την έφεση του στην αγγειοπλαστική τέχνη, από τη μια στιγμή στην άλλη έμεινε στο δρόμο,  αλλά η περιπέτεια του λειτούργησε καταλυτικά στην αφύπνιση των  κοινωνικών ευαισθησιών όλων των συγχωριανών του και των συλλογικών φορέων της περιοχής , που με πρωτοβουλία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου,  λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησαν  την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων , ώστε το συντομότερο δυνατόν να βρεθούν 8-10 χιλιάδες ευρώ, για  να αγοραστεί μια ολοκαίνουργια  άνετη τροχοβίλα , που θα αποτελέσει το καινούργιο σπίτι του άτυχου πυρόπληκτου  Βαγγέλη Φυτόπουλου.

φυτοπουλος

«Η φωτιά πρέπει να είχε ξεκινήσει γύρω στις 3:30 μετά τα μεσάνυκτα,  ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, από βραχυκύκλωμα στην μπαταρία του φωτοβολταϊκού που ρευματοδοτούσε το τροχόσπιτο του ο νεαρός Βαγγέλης Φυτόπουλος. Γύρω στις 4:30 ξυπνήσαμε με τη γυναίκα μου στο σπίτι μας που βρίσκεται στα 300 μέτρα μακριά και μυρίσαμε κάτι σαν να καίγεται πλαστικό. Ψάξαμε στο σπίτι και στο ξενοδοχείο μας μήπως έχει αρπάξει κάπου φωτιά και λίγη ώρα αργότερα είδαμε το αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να πηγαίνει προς την περιοχή των γηπέδων τένις του χωριού μας, Τρέξαμε να δούμε τι είχε συμβεί και βρήκαμε εντελώς κατεστραμμένο  το τροχόσπιτο του συγχωριανού μας και τον ίδιο να βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση με εγκαύματα στα χέρια», μας περιέγραψε την εικόνα που αντίκρυσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μύρτου κ Αλέκος Παντελάκης.

φυτοπουλοσ

«Η Κοινότητα Μύρτου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο , το Ναυτικό Όμιλο, το Σύλλογο επιχειρηματιών, το Σύλλογο Γονέων και τη Δανειστική Βιβλιοθήκη Μύρτου, διοργανώνουν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Εμμανουήλ Δασκαλάκη στην πλατεία του Μύρτου, εκδήλωση αλληλεγγύης και βοήθειας για το χωριανό  μας και φίλο μας Βαγγέλη Φυτόπουλο , με ντόπιους  λαϊκούς καλλιτέχνες.

Η είσοδος  είναι 25 ευρώ και περιλαμβάνει σουβλάκια και κρασί.  Θα ξεκινήσουμε από τις 7:30 μ.μ.

Ο στόχος μας είναι μέσα από τις εθελοντικές οικονομικές προσφορές και από την εκδήλωση  αυτή, να εισπράξουμε 8000-10000 ευρώ για  την αγορά  μιας άνετης τροχοβίλας για την  εγκατάσταση του πυρόπληκτου συντοπίτη μας.

Απευθύνουμε έκκληση για  τη συμμετοχή και  τη βοήθεια όλων  των συγχωριανών αλλά και  όλων των αλληλέγγυων συνανθρώπων από την Ιεράπετρα και την υπόλοιπη Κρήτη.  

φυτοπουλος

Έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι και κοινωνία αλληλεγγύης είμαστε και δίπλα στους πληγέντες στεκόμαστε.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης και όσα χρήματα συγκεντρωθούν , θα δοθούν στον πυρόπληκτο Βαγγέλη Φυτόπουλο.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό  ο χωριανός μας, που είναι ένα  νέο  εργατικό παιδί υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή από την πυρκαγιά .

Καταστράφηκαν το τροχόσπιτο  του , μαζί με όλα τα προσωπικά του είδη και οι  οικονομίες του που είχε συγκεντρώσει από τα μεροκάματα του στο λιομάζωμα. Η Κοινότητα Μύρτου δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη σε ένα τέτοιο γεγονός.

Απευθύνω έκκληση για οικονομική βοήθεια, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών του για ένδυση και  υπόδηση.  Ήδη έχουμε μαζέψει τα πρώτα 1.000 ευρώ.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν να επικοινωνούν μαζί μου στο τηλέφωνο

6937163515. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά», μας αναφέρει ο πρόεδρος της Κοινότητας Μύρτου  κ Αλέκος Παντελάκης.

Στη μουσική βραδιά αλληλεγγύης,  αφιλοκερδώς θα συμμετέχουν αρκετοί Μυρτιανοί καλλιτέχνες με πρώτο τον μεγάλο ρεμπέτη Μανόλη Δημητριανάκη. Θα πάρουν μέρος επίσης οι Σπύρος Τσικαλουδάκης, Γιώργος Φραγκάκης, Γιώργος Καπαράκης και Βαγγέλης Φραγκιαδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News