ιεραπετρα

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο σύγχρονο γηροκομείο της Ιεράπετρας (pics)

Λασίθι
Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο σύγχρονο γηροκομείο της Ιεράπετρας (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα λειτουργήσει μέσα στο 2024

Παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης   κ Σταύρου Αρναουτάκη, του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ Γιάννη Ανδρουλάκη, του δημάρχου Ιεράπετρας κ Θεοδόση Καλαντζάκη και εκπροσώπων  των τοπικών κοινωνικών φορέων , έγινε η τελετή των εγκαινίων του ανακαινισμένου σύγχρονου Γηροκομείου Ιεράπετρας, από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο, που συνέβαλε τα μέγιστα στο να επιτευχθεί ο στόχος που είχαν θέσει απο κοινού  με το Δήμο Ιεράπετρας και την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να  τελειώσει το έργο και να αφιερωθεί αυτή η χρήσιμη κοινωνική δομή στην τρίτη ηλικία.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την πόλη της Ιεράπετρας, διότι με τη χάρη του Θεού  ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο κοινωφελές έργο,    που είναι το σύγχρονο Γηροκομείο της πόλης μας. Θέλω  να ευχαριστήσω δημόσια , τον  περιφερειάρχη  Κρήτης κ.  Σταύρο Αρναουτάκη που χρηματοδότησε αυτό το έργο,  καθώς και τον απερχόμενο δήμαρχο Ιεράπετρας κ Θεοδόση Καλαντζάκη και τις υπηρεσίες του , που από την  αρχή όλοι μαζί , εκκλησία Δήμος και Περιφέρεια,  αγκαλιάσαμε αυτό το όραμα,   ώστε ο υπάρχον ξενώνας φιλοξενίας των γερόντων , όπως τον ξέραμε ,  να γίνει μια σύγχρονη μονάδα ,  όπως απαιτεί και η κείμενη Νομοθεσία,  αλλά όπως απαιτεί πρωτίστως η αξιοπρέπεια  με την οποία πρέπει να ζούν οι γέροντες μας,  και σήμερα να παραδίδεται αυτή η σύγχρονη μονάδα φιλοξενίας, στην υπηρεσία της τρίτης ηλικίας. Όλοι μας έχουμε υποχρέωση απέναντι στην τρίτη ηλικία  και μάλιστα οι παλιοί κρητικοί έλεγαν πως ΄΄όποιος δεν έχει γέρο πρέπει να πάει να αγοράσει΄΄.. Είναι μια απλή λαϊκή ρήση αλλά με μεγάλο νόημα , γιατί οι γέροντες έχουν συσσωρευμένη σοφία και έχουμε  την ελάχιστη υποχρέωση απέναντι τους, να τους φροντίζουμε , ώστε να ζούν σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον, ως ένα αντίδωρο για όλα όσα μας προσέφεραν» μας είπε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος.

Η ανακαίνιση του κτηρίου που είχε δωριστεί στο Δήμο Ιεράπετρας από τον αείμνηστο Συμεών Ορφανουδάκη, πέρασε από πολλές μεγάλες δυσκολίες, μέχρι να ολοκληρωθεί  και να εγκαινιαστεί.

«Δεν ήταν μόνο η τεράστια γραφειοκρατία που είχαμε να αντιμετωπίσουμε σαν Δήμος,  Η ανακαίνιση του κτηρίου έπεσε πάνω στην περίοδο της πανδημίας με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ ταυτόχρονα είχαμε την κατακόρυφη άνοδο των τιμών των δομικών υλικών λόγω και του πολέμου της Ουκρανίας. Από τη μια η γραφειοκρατία, από την άλλη η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία με τις ανατιμήσεις των υλικών , δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στην υλοποίηση αυτού του στόχου. Όμως τα καταφέραμε γιατί  αγωνιστήκαμε μαζί, ο Δήμος η Εκκλησία και η Περιφέρεια , όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά , βάζοντας έναν υψηλό στόχο για την Ιεράπετρα.  Για πρώτη φορά η Ιεράπετρα έχει ένα σύγχρονο Γηροκομείο με τις προδιαγραφές που προβλέπονται από τη Νομοθεσία. Έχουμε πάρει και την άδεια ίδρυσης του  ενώ στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο αποφασίσαμε ότι τη λειτουργία του θα αναλάβει η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας . Θεωρώ ότι μέσα στο 2024 θα λειτουργήσει κανονικά και θα παρέχει  τις υπηρεσίες του στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Θα πρέπει επίσης στο οικόπεδο που έχει πίσω από το κτήριο  να  φτιαχτούν οι χώροι ώστε να βγαίνουν έξω οι ηλικιωμένοι και να χαίρονται τη φύση όποτε είναι καλός ο καιρός», μας είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ Σταύρος Αρναουτάκης που χρηματοδότησε το έργο της ανακαίνισης  και του εξοπλισμού  του κτηρίου με πάνω από 1 εκατομ.  ευρώ,  υπενθύμισε ότι έχει προηγηθεί η λειτουργία του Γηροκομείου στη Λατσίδα Μεραμβέλλου, έπειτα  ήρθαν τα εγκαίνια του Γηροκομείου Ιεράπετρας και θα ακολουθήσει το Γηροκομείο Σητείας.

«Με τη διεκδίκηση του έργου από τον σεβασμιότατο και τον δήμαρχο και τη χρηματοδότηση από την περιφέρεια , σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάζουμε σήμερα το  Ορφανουδάκειο Γηροκομείο. Έγινε το πρώτο βήμα και τώρα θα πρέπει να δούμε τον τρόπο λειτουργείας του Γηροκομείου. Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τις προτάσεις που θα μας κάνουν η Μητρόπολη και ο Δήμος Ιεράπετρας. Μέσα από τη συνεργασία , τη σύμπνοια και τη συμπόρευση έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Θέλουμε να προσφέρουμε στην τρίτη ηλικία με σεβασμό και αγάπη ότι καλύτερο μπορούμε . Η Περιφέρεια θα σταθεί δίπλα και σε αυτήν την προσπάθεια. Θα χρηματοδοτήσουμε και τα έργα που θα προτείνουν οι τεχνικές υπηρεσίες για τη ανάπλαση των εξωτερικών χώρων του Γηροκομείου ώστε να μπορούν να βγαίνουν και να τους χαίρονται οι ηλικιωμένοι που θα φιλοξενούνται εδώ . Έτσι θέλουμε να πετύχουμε την πλήρη λειτουργία του Γηροκομείου», μας είπε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κρήτης κ Σταύρος Αρναουτάκης.

ιεραπετρα
ιεραπετρα
ιεραπετρα
ιεραπετρα
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News