siteia

«Εγκλωβισμένος» όλος ο Δήμος: Πρόστιμα εκατομμυρίων έβαλε ο Δήμος Σητείας στον… «εαυτό» του ύστερα από καταγγελίες

Λασίθι
«Εγκλωβισμένος» όλος ο Δήμος: Πρόστιμα εκατομμυρίων έβαλε ο Δήμος Σητείας στον… «εαυτό» του ύστερα από καταγγελίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, όμως οι επιπτώσεις έχουν παραλύσει τη λειτουργία καθώς: -Επιβλήθηκαν πρόστιμα αυθαιρέτων 10 εκατ. ευρώ στα δημοτικά κτήρια, -Έχουν «παγώσει» έργα με συμβάσεις, μεγάλο πρόβλημα σε αθλητικούς χώρους, -Μέχρι και η Φοιτητική Λέσχη του ΕΛΜΕΠΑ έπαψε να λειτουργεί

“Βόμβες” έχουν πλήξει τον Δήμο Σητείας, καθώς ένα σωρό δραστηριότητες ζωτικής σημασίας για την πόλη και τους κατοίκους της έχουν μπει στον “γύψο” μετά από καταγγελίες συγκεκριμένου ατόμου για μια σειρά ακατάλληλων κτηριακών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούσε εδώ και χρόνια η δημοτική Αρχή.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Σητείας έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και προσωπικά ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης έχει “απαντήσει” με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στο πρόσωπό του. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της λέσχης σίτισης των φοιτητών του ΕΛΜΕΠΑ, που καταργήθηκε εξαιτίας ανάλογης καταγγελίας και από το καλοκαίρι και μετά, οι φοιτητές είναι αναγκασμένοι να παίρνουν το φαγητό σε “ταπεράκια” και να το τρώνε ακόμα στις αίθουσες και τα παγκάκια, ενώ η μεταφορά του φαγητού γίνεται κάθε μέρα από... το Ηράκλειο!

Μια σειρά από καταγγελίες έχουν φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της Σητείας, ενώ υπάρχει και υπέρογκο πρόστιμο σε βάρος του Δήμου, από την πλευρά της Πολεοδομίας. Όπως δήλωσε στο neakriti.gr ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, «μας έχει βάλει πρόστιμα η Πολεοδομία η δικιά μας (!) και προσπαθούμε να δούμε πώς θα ξεμπερδέψουμε. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε διακοπή εργασιών σε κάποια κτήρια και στο γήπεδο ιδιαίτερα και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Με συμβασιοποιημένα έργα και με εργολαβίες σε εξέλιξη».

Η προσφυγή Ζερβάκη

«Προσωπικά εγώ έχω προσφύγει στη Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση», είπε στο neakriti.gr ο Γιώργος Ζερβάκης.

«Τα υπόλοιπα είναι υπηρεσιακά θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά κτήρια τα οποία τώρα μετά τις καταγγελίες έχουν βγει εκτός χρήσης από τον Δήμο της Σητείας, ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης μάς είπε τα εξής: «Αυτά είναι πολεοδομικά θέματα, τα οποία τα λύνει η Υπηρεσία. Και προσπαθούμε να προχωρήσουμε. Το πρόβλημα της σίτισης των φοιτητών ήταν ένα από τα πολλά προβλήματα. Η συνολική υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη... Πάντως, εξαιτίας των συγκεκριμένων καταγγελιών σε βάρος μας, υπάρχει δυσλειτουργία σε πάρα πολλούς τομείς. Όπως είναι το Πολύκεντρο. Όπως είναι το αθλητικό στάδιο... Υπήρχε μέχρι πρόσφατα πρόβλημα και στους παιδικούς σταθμούς, που το λύσαμε».

Γενικότερα, πάντως, είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση η σημερινή για τη δημοτική Αρχή της Σητείας, που έχει να κάνει με όλες αυτές τις καταγγελίες που έγιναν από συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος και πλέον σήμερα έχει σταματήσει να τις κάνει...

«Ό,τι καταγγελίες είχε να κάνει, τις έκανε. Δεν έχει άλλες καταγγελίες πλέον εναντίον μας», σημείωσε με νόημα προς το neakriti.gr ο Γιώργος Ζερβάκης.

“Λουκέτο” στη λέσχη σίτισης - Την πλήρωσαν και οι φοιτητές...

Προς το τέλος, σύμφωνα με τον Γιώργο Ζερβάκη, οδεύει και το πρόβλημα της λέσχης σίτισης των φοιτητών. Όπως αποκάλυψε στο neakriti.gr, η κατάσταση οδεύει προς υπογραφή συμφωνίας με το ξενοδοχείο “Ίτανος”, προκειμένου τα παιδιά να τρώνε σε χώρο εστιατορίου του ξενοδοχείου.

«Είναι θέμα χρόνου να τελειώσει αυτή η περιπέτεια», σύμφωνα με τον Γιώργο Ζερβάκη.

Στο μεταξύ, άνευ προηγουμένου είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Όπως είπε στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Χαράλαμπος Ηλιάδης, «από τότε που σταμάτησε να λειτουργεί η λέσχη σίτισής μας, η εταιρεία που έχει αναλάβει τη σίτιση φέρνει το φαγητό από το Ηράκλειο σε καθημερινή βάση και το παίρνουμε σε ταπεράκια»...

Η ταλαιπωρία των παιδιών ξεκίνησε από τον Ιούνιο και μετά, που έκλεισε η λέσχη και δεν ξανάνοιξε ποτέ. Ο λόγος; Ότι μία από τις καταγγελίες αφορούσαν στο κτήριο του παλιού σταφιδικού συνεταιρισμού, το οποίο φιλοξενούσε τη λέσχη σίτισης των φοιτητών του ΕΛΜΕΠΑ. Η καταγγελία ανέφερε πως το κτήριο είναι πολύ παλιό και πως δεν υπήρχε άδεια εστιατορίου. Έτσι, μετά από πολλά χρόνια χρησιμοποίησής του, η χρήση του απαγορεύτηκε και ο Δήμος Σητείας άρχισε από τότε να αναζητά άλλα κτήρια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, επτά εργαζόμενοι της λέσχης βρέθηκαν χωρίς δουλειά. Μαζί τους και μια μαγείρισσα που ήταν λίγο πριν βγει στη σύνταξη και τώρα έχει μείνει “επί ξύλου κρεμάμενη”.

Έτσι, μόλις άρχισε το νέο ακαδημαϊκό έτος δημιουργήθηκαν πρωτόγνωρες καταστάσεις στον χώρο του ΕΛΜΕΠΑ. Τα παιδιά έπαιρναν το φαγητό τους σε ταπεράκι και το έτρωγαν στο αμφιθέατρο, στις αίθουσες διδασκαλίας, στα σπίτια τους και στον χώρο της φοιτητικής εστίας οι φοιτητές...

Όπως πληροφορούμαστε, υπάρχει μεγάλη γκρίνια και από τις καθαρίστριες του ΕΛΜΕΠΑ, αφού από την κατάσταση αυτή δημιουργούνται σκουπίδια και από τα αποφάγια έχουν μαζευτεί... ποντίκια!

Υπάρχει όμως και θέμα υγιεινής και ασφάλειας. Συγκεκριμένα, όπως μας λένε οι φοιτητές, το φαγητό είναι άριστο, έρχεται όμως μία φορά τη μέρα από το... Ηράκλειο. Άρα, μέχρι το φαγητό να φτάσει, υπάρχει μία χρονική διάρκεια κάποιων ωρών. Και το κυριότερο, πρόκειται για φαγητό που τα παιδιά το παίρνουν μαζεμένο για μεσημέρι και για βράδυ. Πόσο καλά μπορεί να διατηρηθεί και για το βράδυ, αν οι φοιτητές δεν έχουν τη δυνατότητα να το συντηρήσουν στο ψυγείο;

Όλο αυτό το διάστημα υπήρχε η απορία σε πολλούς ανθρώπους που εμπλέκονται στον χώρο του ΕΛΜΕΠΑ και της σίτισης των παιδιών, γιατί να μη βρεθούν κάποιοι χώροι μέσα στην πόλη της Σητείας, όπου είναι και η φοιτητική εστία και εξυπηρετούνται οι φοιτητές. Για παράδειγμα, μία άποψη που υπάρχει είναι ότι θα ήταν μία πολύ καλή λύση, τα παιδιά να σιτίζονται σε χώρο μέσα στη φοιτητική εστία. Γενικότερα, όμως, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για την υπόθεση αυτή και μόνο τώρα, μέσω του neakriti.gr και τις δηλώσεις του δημάρχου Σητείας Γιώργου Ζερβάκη, διαφαίνεται μια λύση που θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, αποδεκτή από τον φοιτητικό κόσμο της πόλης.

Υπάρχουν, επομένως, πολλά ζητήματα που έχουν κάνει δύσκολη τη ζωή των φοιτητών του ΕΛΜΕΠΑ στη Σητεία, αλλά με βάση τις εξελίξεις που αποκαλύπτουμε σήμερα, υπάρχει τώρα και μία αισιοδοξία δρομολόγησης της λύσης, μέσα από τη συνεργασία της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο της σίτισης με το ξενοδοχείο “Ίτανος”, για την παραχώρηση αίθουσας που θα λειτουργήσει ως εστιατόριο, ώστε επιτέλους όλο αυτό το “θέατρο του παραλόγου” να λάβει τέλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News