Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λασιθίου στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την Υγεία των φορέων της Σητείας

Λασίθι
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λασιθίου στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την Υγεία των φορέων της Σητείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις σε αυτή την κατεύθυνση», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσαν

Την στήριξή του στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι φορείς της Σητείας την ερχόμενη Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, για τη Δημόσια Υγεία εκφράζει μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λασιθίου. Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. του νομού Λασιθίου εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στις κινητοποιήσεις των φορέων της Σητείας την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, και στις κινητοποιήσεις όλων των φορέων για τη δημόσια υγεία στο νομό μας που εξελίσσονται ή θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Η έλλειψη ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού οφείλεται στην πολιτική που έχουν ακολουθήσει και ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας και στους λειτουργούς υγείας την τελευταία δεκαετίας με συνεχή υποχρηματοδότηση δομών, μειώσεις μισθών, υπερφορολόγηση και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας.

Έτι φτάσαμε στο σημείο να παραιτούνται ο ένας γιατρός μετά τον άλλον και να μένουν κενές οι θέσεις που προκηρύσσονται γιατί οι γιατροί επιλέγουν είτε να ιδιωτεύουν είτε να φεύγουν στο εξωτερικό. Χωρίς να αλλάξει αυτή η πολιτική είναι δεδομένο ότι οι παραιτήσεις θα συνεχιστούν και οι νέοι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν θα έρχονται στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Για αυτό ζητούμε να υπάρξει γενναία αύξηση μισθών, μείωση φορολογίας των εφημεριών κα βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους εργαζομένους στο δημόσιο σύστημα υγείας έτσι ώστε να μπορούν να στελεχώνουν επιτέλους σωστά όλα τα νοσοκομεία και ειδικά της περιφέρειας.

Η τοπική κοινωνία του Λασιθίου θα πρέπει να αντιληφθεί ότι χωρίς τα παραπάνω και χωρίς μεγάλη αύξηση των δαπανών για την υγεία, οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας στο νομό Λασιθίου δεν πρόκειται να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν αλλά θα υποβαθμίζονται συνεχώς.

Με επιλογές αναγκαστικών μετακινήσεων γιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, νέων συγχωνεύσεων και ξαναζεσταμένων χαρτών υγείας, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία του νομού θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο και χαμένοι θα είναι όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νομού.

Καλούμε τους πολίτες του νομού Λασιθίου και τους φορείς που τους εκπροσωπούν να εκφράσουν δημόσια την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης, να απαιτήσουν αυξήσεις δαπανών και μισθών στην Υγεία μείωση φορολογία των εφημεριών και πρόσθετων αμοιβών και βελτίωση συνθηκών εργασίας (χωρίς εξαντλητικά ωράρια και αυταρχικά εντέλλεσθε) έτσι ώστε να μπορέσουν να στελεχωθούν σωστά τα νοσοκομεία.

Δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις σε αυτή την κατεύθυνση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News