fragma mpramianon

Ιεράπετρα: «Έχουν δεσμευτεί οι 261.000 ευρώ» - Η απάντηση του ΤΟΕΒ στο δήμο

Λασίθι
Ιεράπετρα: «Έχουν δεσμευτεί οι 261.000 ευρώ» - Η απάντηση του ΤΟΕΒ στο δήμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καθαρά οικονομική η αξίωσή μας», απαντά ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας στις αναρτήσεις της αντιδημάρχου Οικονομικών περί προεκλογικών παιχνιδιών...

Επίσημα απάντησε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας στις αναρτήσεις της αντιδημάρχου Οικονομικών Χρύσας Χατζημαρκάκη, σχετικά με το χρέος του Δήμου προς τον ΤΟΕΒ.

«Με μεγάλη μας έκπληξη και πάρα πολλή λύπη διαβάσαμε την ανάρτηση της κ. Χατζημαρκάκη στο διαδίκτυο. Είχαμε επισημάνει από πολύ παλιά, προφορικά και γραπτά, ότι οι δύο μεγάλοι και σοβαροί οργανισμοί του τόπου μας πρέπει να συνεργάζονται για το καλό της πόλης μας και των κατοίκων της, που τυχαίνει να είναι οι ίδιοι και μέλη μας.

Τυχόν ζητήματα μεταξύ μας λύνονται με καλόπιστο διάλογο και όχι στο διαδίκτυο. Εκείνη επέλεξε τις αναρτήσεις και δυστυχώς για αποκατάσταση της αλήθειας είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε σε όλες τις αιτιάσεις σας και να δώσουμε και σε εκείνη την ευκαιρία να μάθει τα γεγονότα όπως έχουν γίνει, που ίσως δεν τα έχει μάθει», αναφέρει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μανόλης Παπαδάκης.

«Λέει ότι καμία κατάσχεση δεν έχει πραγματοποιηθεί από λογαριασμούς του Δήμου. Έχει γίνει όμως δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου για να προχωρήσει η κατάσχεση για το ποσό των 261.000 ευρώ.

Σωστά κάνει και αναγνωρίζει το χρέος του ο Δήμος από τη στιγμή που τόσα χρόνια καταναλώνει νερό, έχουν εκδοθεί λογαριασμοί άρδευσης στο όνομά του και δεν τους έχει αμφισβητήσει. Επίσης, δε θα διαφωνήσουμε στο ότι το χρέος προέκυψε κατά την περίοδο της παρατεταμένης λειψυδρίας, όπου ο TΟΕΒ μπόρεσε να καλύψει με νερό τις ανάγκες των δημοτών της Ιεράπετρας και το “ευχαριστώ” ήταν να μείνει απλήρωτος από τον Δήμο, παρόλο που ο Δήμος τα χρήματα τα έχει εισπράξει τόσα χρόνια από τους καταναλωτές του.

Δεν υπήρχε περίπτωση να μην εισπραχτούν τα χρήματα, διότι ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ θα έπρεπε να λογοδοτήσουν στη Γενική Συνέλευση και στα μέλη τους εάν δεν είχαν προβεί στις κατάλληλες δικαστικές ενέργειες για την είσπραξη τόσο μεγάλης οφειλής, από τη στιγμή που ο Οργανισμός αφαιρεί υδρόμετρα από τους αγρότες για πολύ λιγότερα ποσά. Ήδη η υπόθεση αυτή τραβάει στα δικαστήρια με την αγωγή που ξεκίνησε το 2020».

Στην αναφορά για εμπλοκή του Οργανισμού σε προεκλογικά παιχνίδια, ο κ. Παπαδάκης απαντά ότι «καμία πολιτική δεν ασκείται από τον ΤΟΕΒ. Η αξίωσή μας είναι καθαρά οικονομική. Εάν δε θέλατε οι εξελίξεις αυτές να συμπέσουν με τις εκλογές, ας φρόντιζαν να εξοφλήσουν το χρέος νωρίτερα. Εξάλλου, ο μόνος υποψήφιος που έχει άμεση σχέση με τον ΤΟΕΒ (μέλος του Δ.Σ.) είναι υποψήφιος με τη δική τους παράταξη και προς τιμήν του συμφώνησε με την πλειοψηφία, να μη δοθεί αναβολή της διαδικασίας δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου.

Το δε ευχολόγιο για την πληρωμή μας διαμέσου του υπουργείου Εσωτερικών κρατεί εδώ και δύο χρόνια 2022-2023, χωρίς να υπάρχει μέχρι τώρα καμία έγγραφη διαβεβαίωση της αποπληρωμής μας τόσο από τον Δήμο, όσο και από το υπουργείο. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει εγγράφως καμία επίσημη δέσμευση από το υπουργείο, η εντολή κατάσχεσης ήταν μονόδρομος για την είσπραξη της οφειλής.

Ναι, η εντολή κατάσχεσης δεν έχει εκτελεστεί. Μέχρι στιγμής υπάρχει η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου, για να γίνει η κατάσχεση.

Εάν δε θέλει να πληρώσει ο Δήμος, σαφώς θα πρέπει να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα από την πλευρά του. Εάν πάλι είναι διατεθειμένος να πληρώσει, αφήνει την εντολή κατάσχεσης στις τράπεζες να εκτελεστεί και να πληρωθεί το χρέος του», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ. Μανόλης Παπαδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News