θερνοκήπια

Ζητούν αναδιάρθρωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ με τη δική τους συμμετοχή και όχι ερήμην τους

Λασίθι
Ζητούν αναδιάρθρωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ με τη δική τους συμμετοχή και όχι ερήμην τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ειλικρινά μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση, η ενημέρωση ότι, πραγματοποιείται ήδη διαβούλευση για την τελική αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ"

Με αφορμή την δημόσια αναφορά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη  Αυγενάκη για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ΕΛΓΑ, έξι Αγροτικοί Σύλλογοι έστειλαν κοινή επιστολή στον υπουργό, εκφράζοντας την αντίθεση του  για τον τρόπο που επιχειρείται η αναδιάρθρωση του κανονισμού , καθώς από τις συζητήσεις απουσιάζουν εντελώς οι αγρότες που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

 «Ειλικρινά μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση, η ενημέρωση ότι, πραγματοποιείται ήδη διαβούλευση για την τελική αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ,  χωρίς να έχει ζητηθεί ποτέ η γνώμη των φορέων που εκπροσωπούν τους αγρότες και δη αυτών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

ιεραπετρα

 Και εύλογα γεννούνται τα ερωτήματα: από που προέρχεται η ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητές της ασφάλισης των θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ποιο σκοπό εξυπηρετεί;  Ποιος μπορεί να ορίσει τα ζητήματα για αυτό το αντικείμενο πέραν των αγροτών που βιώνουν στην πράξη τις συνέπειες από διάφορες καταστροφές καιρικές και  φυτοπαθολογικές; Λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους παράγοντες που δύνανται να καταστήσουν μία ασφαλιστική κάλυψη βιώσιμη,  για τους αγρότες αλλά και τον Οργανισμό;» ρωτούν στην επιστολή τους οι 6 Αγροτικοί Σύλλογοι.

«Κάνουμε γνωστή την πρόθεση μας στον υπουργό, ότι θέλουμε να συμμετάσχουμε ενεργά σε έναν τέτοιο διάλογο, με τεκμηριωμένες προτάσεις αλλά υπό τον αποκλειστικό όρο ότι η ασφάλιση  των θερμοκηπίων θα συνεχίσει να υφίσταται  μόνο ως προαιρετική. Και αυτό έως ότου η Πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως, ότι βρίσκεται στο πλευρό του αγρότη, στη δύσκολη στιγμή, έγκαιρα και αποτελεσματικά και όχι όπως δυστυχώς γινόταν τα προηγούμενα χρόνια . Ευελπιστούμε στην θετική του ανταπόκριση και αναμένουμε άμεσα την πρόσκληση του κ Αυγενάκη για αυτό το σημαντικό και πολύπαθο θέμα» », μας είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας κ Γιώργος Τσιφετάκης.

100

 Την επιστολή υπογράφουν από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, ο κ  Κοροβίλας Ευάγγελος,από τον Α.Σ. Γαργαλιάνων ο κ Ντεμερούκας Ασημάκης, από τον Α.Σ. Σελίνου Χανίων ο κ Χαλκιάς Γεώργιος, από τον Α.Σ. Τυμπακίου Ηρακλείου ο κ Ορφανουδάκης Εμμανουήλ., από τον Α.Σ. Σητείας Λασιθίου ο κ Τσιφετάκης Γεώργιος, και από τον Α.Σ Ιεράπετρας Λασιθίου ο κ  Γαϊτάνης Ιωάννης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News