Άγιος Νικόλαος: «Είμαι αθώος και θα προσφύγω στον Άρειο Πάγο» - Τι λέει στο neakriti.gr ο καταδικασθείς για υπεξαίρεση από τη ΔΕΠΑΜΑΝ

Λασίθι
Άγιος Νικόλαος: «Είμαι αθώος και θα προσφύγω στον Άρειο Πάγο» - Τι λέει στο neakriti.gr ο καταδικασθείς για υπεξαίρεση από τη ΔΕΠΑΜΑΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε χθες (30/5) ένοχο τον 57χρονο για υπεξαίρεση στην υπηρεσία αξίας μεγαλύτερης των 73.000 ευρώ και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή - Εντούτοις, όπως δήλωσε στο neakriti.gr ο πρώην γενικός διευθυντής της ΔΕΠΑΜΑΝ κ. Μπολανάκης, ο οποίος εμμένει πεισματικά στην αθωότητά του «ακόμη κι από αυτήν την ελάχιστη ποινή» νιώθει αδικημένος και γι’ αυτό προτίθεται να «προσφύγει ξανά στον Άρειο Πάγο

«Είμαι αθώος και θα προσφύγω ξανά στον Άρειο Πάγο». Τάδε έφη ο κ. Ιωάννης Μπολανάκης στo neakriti.gr, λίγες ώρες μετά την εκ νέου καταδικαστική σε βάρος του απόφαση από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση για την υπεξαίρεση περίπου 250.000 ευρώ από τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Μαρίνας Αγίου Νικολάου, πριν από περισσότερα από 15 χρόνια.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε χθες (30/5) ένοχο τον 57χρονο για υπεξαίρεση στην υπηρεσία αξίας μεγαλύτερης των 73.000 ευρώ και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή. Εντούτοις, όπως δήλωσε ο πρώην γενικός διευθυντής της ΔΕΠΑΜΑΝ κ. Μπολανάκης, ο οποίος εμμένει πεισματικά στην αθωότητά του, «ακόμη κι από αυτήν την ελάχιστη ποινή» νιώθει αδικημένος και γι’ αυτό προτίθεται να «προσφύγει ξανά στον Άρειο Πάγο, ούτως ώστε να προσέλθουν οι δύο πιο ουσιώδεις μάρτυρες: ο ορκωτός λογιστής με το διάτρητο πόρισμα και ο τότε πρόεδρος της Επιχείρησης, που είχε τη μοναδική ευθύνη ως προς τον ταμειακό έλεγχο της Επιχείρησης».

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο) και ολοκληρώθηκε χθες. Ας σημειωθεί ότι ο 57χρονος πρώην γενικός διευθυντής της ΔΕΠΑΜΑΝ δεν έδωσε το “παρών” στη χθεσινή συνεδρίαση, παρά παραστάθηκε διά του πληρεξούσιου συνηγόρου του, δικηγόρου Αθηνών-ποινικολόγου κ. Βασίλειου Γλυκού, τον οποίο ο κ. Μπολανάκης ευχαριστεί.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ξανά ένοχο τον 57χρονο άνδρα για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, αξίας μεγαλύτερης των 73.000 ευρώ. Στον 57χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή. Ας σημειωθεί ότι νωρίτερα τη χθεσινή ημέρα η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ζήτησε την εξαίρεση της προέδρου της Έδρας, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 57χρονος είχε κριθεί ένοχος από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, πριν από περίπου τρία χρόνια. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τού είχε επιβάλει τότε ποινή κάθειρξης 5 ετών, ωστόσο το διάστημα που ακολούθησε ο Άρειος Πάγος προέβη σε αναίρεση της απόφασης του εν λόγω δικαστηρίου. Ως εκ τούτου, η υπόθεση εκδικάστηκε χθες εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2013. Τότε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε κρίνει ένοχο τον κατηγορούμενο για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, αξίας μεγαλύτερης των 73.000 ευρώ, αλλά και για απιστία σχετική με την υπηρεσία συνολικής αξίας άνω των 73.000 ευρώ.

Το δικαστήριο είχε επιβάλει τότε στον 57χρονο ποινή κάθειρξης 10 ετών για την κάθε πράξη. Τελικά, ο πρώην γενικός διευθυντής είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, κατά συγχώνευση, σε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών. Ο καταδικασθείς οδηγήθηκε τότε στη φυλακή, καθώς δεν είχε χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Ωστόσο, μέσα στο επόμενο διάστημα αποφυλακίστηκε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News