Ιεράπετρα: Γιατί αναβλήθηκε η δίκη του 29χρονου που έχει καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού

Λασίθι
Ιεράπετρα: Γιατί αναβλήθηκε η δίκη του 29χρονου που έχει καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για υπήκοο Πακιστάν, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 6 μηνών, μεταξύ άλλων, για τις πράξεις της «απόπειρα βιασμού» και της «προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας»

Αναβλήθηκε τελικά η δίκη του 29χρονου άνδρα, ο οποίος πριν από περίπου δύο χρόνια, είχε εμπλακεί σε υποθέσεις έμφυλης βίας σε βάρος γυναικών, στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.

Πρόκειται για υπήκοο Πακιστάν, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 6 μηνών, μεταξύ άλλων, για τις πράξεις της «απόπειρα βιασμού» και της «προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας».

Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σήμερα Τετάρτη (10/5) από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Ωστόσο, αναβλήθηκε «αορίστως» (δηλαδή θα προσδιοριστεί νέα δικάσιμος μέσα στο επόμενο διάστημα) καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί διερμηνέας.

Η υπόθεση με αρνητικό πρωταγωνιστή τον 29χρονο άνδρα, εκτυλίχθηκε στις αρχές (Ιανουάριος - Μάρτιος) του 2021 στην πόλη της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, ο νεαρός, εκτός από την απόπειρα βιασμού σε βάρος γυναίκας, είχε εμπλακεί και σε τέσσερις περιπτώσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος τεσσάρων γυναικών.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 7 ετών για την «απόπειρα βιασμού», φυλάκιση 6 μηνών για κάθε μια από τις τέσσερις περιπτώσεις "προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας", φυλάκιση 6 μηνών για «απειλή», φυλάκιση 7 μηνών για «παράνομη οπλοφορία μαχαιριού» και χρηματική ποινή 800 ευρώ.

Η συνολική ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν κάθειρξη 8 ετών και 6 μηνών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News