Ιεράπετρα: Μπαίνει σε δοκιμαστική λειτουργία η νέα μονάδα κομποστοποίησης

Λασίθι
Ιεράπετρα: Μπαίνει σε δοκιμαστική λειτουργία η νέα μονάδα κομποστοποίησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Με σύγχρονο τρόπο και τεχνολογία αιχμής βάσει του σχεδιασμού της δημοτικής Αρχής για την προστασία του περιβάλλοντος προχωράμε και στην επεξεργασία μη επικίνδυνων στερεών προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων» σημείωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης, αναφορικά με την καινούργια μονάδα διαχείρισης και κομποστοποίησης βιοαποβλήτων στη θέση Πλατιά Όψη του δήμου

Ολοκληρώνεται σύντομα η νέα μονάδα διαχείρισης βιοαποβλήτων στη θέση Πλατιά Όψη βόρεια της Ιεράπετρας, σε έκταση όπου υπήρχε παλαιότερα ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, όπου σήμερα η έκταση αυτή έχει αποκατασταθεί περιβαλλοντικά και φιλοξενεί άλλες δραστηριότητες πιο φιλικές στο περιβάλλον.

Την καινούργια μονάδα διαχείρισης και κομποστοποίησης βιοαποβλήτων στη θέση Πλατιά Όψη του δήμου Ιεράπετρας επισκέφτηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, μαζί με τη μελετήτρια του έργου κ. Άννα Καρκαζή, την αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, τη διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φανή Γιαννάκη-Πολίτη και την επιβλέπουσα μηχανικό του έργου κ. Ελένη Κασσωτάκη, παρουσία και εκπροσώπων του αναδόχου του έργου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, το οποίο θα εξυπηρετεί τους Δήμους Ιεράπετρας και Σητείας.

«Η κατασκευή της μονάδας διαχείρισης και κομποστοποίησης βιοαποβλήτων αποτελούσε ένα σημαντικό στοίχημα για εμάς. Πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, προϋπολογισμού άνω των 2.000.000 ευρώ, με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο που το είχε ανάγκη ο Δήμος Ιεράπετρας. Για την κατασκευή του συντάξαμε και επικαιροποιήσαμε μελέτες, διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη χρηματοδοτική του ένταξη στο Ε.Π. “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”, το δημοπρατήσαμε και σύντομα το παραδίδουμε στους δημότες μας.

Όπως ενημερώθηκα από τους αρμοδίους, είμαστε στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης των εργασιών και μετά το Πάσχα η μονάδα θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία, με στόχο το καλοκαίρι να τεθεί πια σε πλήρη λειτουργία. Με σύγχρονο τρόπο και τεχνολογία αιχμής βάσει του σχεδιασμού της δημοτικής Αρχής για την προστασία του περιβάλλοντος προχωράμε και στην επεξεργασία μη επικίνδυνων στερεών προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων», πρόσθεσε ο κ. Καλαντζάκης.

Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων στους δήμους Ιεράπετρας και Σητείας και περιλαμβάνει έργα οδοποιίας, υδραυλικά, οικοδομικά́, προμήθεια εξοπλισμού κ.ά.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπράτησης προχώρησαν τον Οκτώβρη του 2020 στην υπογραφή́ της σύμβασης για το σημαντικό αυτό έργο.

Τον Οκτώβριο του 2021 ξεκίνησε η κατασκευή του

Πρόκειται για ένα έργο που άρχισε να κατασκευάζεται τον Οκτώβρη του 2021 και είναι πασιφανές ότι θα μπορεί να αναβαθμίζει τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων στους δήμους Ιεράπετρας και Σητείας, και περιλαμβάνει έργα οδοποιίας, υδραυλικά, οικοδομικά, προμήθεια εξοπλισμού κ.ά.

«Προχωρήσαμε στην υλοποίηση ενός ακόμη πολύ μεγάλου έργου, που εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής για την προστασία του περιβάλλοντος και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ιεράπετρας και της Σητείας.

Η υπογραφή της σύμβασης αποτελεί το επιστέγασμα χρόνιων προσπαθειών της παρούσας δημοτικής Αρχής.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, κινήσαμε τις διαδικασίες, επιμείναμε, ξεπεράσαμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια και καταφέραμε να ολοκληρωθεί η μελέτη και να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και τις Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας για τη στήριξή τους και τη συστηματική δουλειά τους για την επίτευξη του συγκεκριμένου οράματος.

Κύριο μέλημά μας αποτελεί πλέον η γρήγορη παράδοση προς λειτουργία της μονάδας, ώστε να μπούμε σε μια νέα εποχή για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ιεράπετρα», είχε δηλώσει στο neakriti.gr ο κ. Καλαντζάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News