Τουρισμός: Μπουλντόζες για τη μαρίνα παραθεριστικού συγκροτήματος στην Ελούντα

Λασίθι
Τουρισμός: Μπουλντόζες για τη μαρίνα παραθεριστικού συγκροτήματος στην Ελούντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τις εργασίες της μαρίνας η κατασκευαστική εκκίνηση για τον βασικό κορμό της τουριστικής επένδυσης- “μαμούθ”, ύψους 500 εκατ. ευρώ, στον Άγιο Νικόλαο - Όσον αφορά τις τιμές των συνολικά 400 βιλών και διαμερισμάτων που θα διατεθούν προς πώληση, αυτές ξεκινούν από 600.000 ευρώ για τις κατοικίες ενός υπνοδωματίου και φτάνουν έως και τις 10.000 ευρώ ανά τετραγωνικό για τα πολυτελέστερα ακίνητα

Με τις εργασίες κατασκευής της μαρίνας αναμένεται να δοθεί το Πάσχα το σήμα της πλήρους πλέον κατασκευαστικής “εκκίνησης” της τουριστικής επένδυσης- “μαμούθ” “Elounda Hills” στην περιοχή μεταξύ Αγίου Νικολάου και Ελούντας, συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Αν και ένα μικρό τμήμα του όλου επενδυτικού πρότζεκτ της εταιρείας Mirum Hellas, συμφερόντων του γεννημένου στην Ουκρανία ισραηλινής υπηκοότητας επενδυτή ακινήτων Βιτάλι Μπορίσοφ (με πολύ ισχυρή επενδυτική παρουσίαση Ρωσία), έχει υλοποιηθεί με την ανέγερση και λειτουργία ήδη του boutique ξενοδοχείου “Island Concept” στη θέση Ακρωτήρι, ο βασικός κορμός της σύνθετης επένδυσης που χωροθετείται στα “Πλευρά” του Αγίου Νικολάου δεν έχει ακόμα μπει σε κατασκευαστική τροχιά.

Αυτό αναμένεται να συμβεί ουσιαστικά σε δύο φάσεις, αρχής γενομένης τώρα το Πάσχα με την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της μαρίνας και εν συνεχεία το ερχόμενο φθινόπωρο, με την κατασκευή του πολυτελούς ξενοδοχείου και μέρους των πολυτελών βιλών και διαμερισμάτων.

Τα υπό ανάπτυξη ακίνητα φέρονται να έχουν κεντρίσει ήδη το ενδιαφέρον αγοραστών από διάφορες χώρες, είτε εντός της Ε.Ε., είτε εκτός, από χώρες όπως το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με κεντρικά δημοσιεύματα η επενδύτρια εταιρεία φέρεται να προσβλέπει και στην ινδική αγορά, έχοντας ως έναυσμα την εμπλοκή του ινδικού ομίλου GMR στη σύμβαση παραχώρησης τού υπό κατασκευή νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδας!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο mononews.gr o διευθύνων σύμβουλος της Mirum Hellas, Άγγελος Αγγελιδάκης, οι πωλήσεις ξεκινούν τον Μάιο και υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από το Ισραήλ και δευτερευόντως τις ΗΠΑ και χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως η Γερμανία και η Βρετανία. Όσον αφορά τις τιμές των συνολικά 400 βιλών και διαμερισμάτων που θα διατεθούν προς πώληση, αυτές ξεκινούν από 600.000 ευρώ για τις κατοικίες ενός υπνοδωματίου και φτάνουν έως και τις 10.000 ευρώ ανά τετραγωνικό για τα πολυτελέστερα ακίνητα.

Σημειωτέον ότι σήμερα στην περιοχή λειτουργεί ήδη το boutique ξενοδοχείο “Island Concept” και συγκρότημα πολυτελών κατοικιών. Η υψηλότερη τιμή πώλησης μεταξύ των έξι βιλών που έχουν πωληθεί φτάνει τα 10,5 εκατομμύρια, με την πλειονότητα των αγοραστών να έρχεται από τη Ρωσία. Η διοίκηση προσβλέπει στο άνοιγμα της αγοράς της Ινδίας, δεδομένης της εμπλοκής της ινδικής GMR Airports στην παραχώρηση του νέου αεροδρομίου του Καστελίου (μαζί με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και το Ελληνικό Δημόσιο), που αναμένεται να λειτουργήσει μετά το 2026. Η προοπτική να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα υπενοικίασης των πολυτελών διαμερισμάτων είναι ήδη ορατή, καθώς αυτή είναι η τάση, σύμφωνα με τον κ. Αγγελιδάκη.

Αναφορικά με τις κατασκευαστικές εργασίες, προτεραιότητα δίνουν οι επενδυτές στην κατασκευή της μαρίνας 64 θέσεων, για την παραχώρηση της οποίας έχει υπογραφεί σύμβαση με διάρκεια 55 ετών και με δυνατότητα παράτασης 20 χρόνια. Κοντά στη μαρίνα, τη διαχείριση της οποίας θα αναλάβει η Camper & Nicholson, θα κατασκευαστεί ένα ξενοδοχείο 15 δωματίων, ένα beach club του θερέτρου που θα λειτουργεί η αμερικανική One Ηotels και ένα beach club που θα λειτουργεί η Mirum και θα περιλαμβάνει 9 δωμάτια. «Υπάρχει ήδη προτιμητέος ανάδοχος για την κατασκευή της μαρίνας, ώστε να ξεκινήσουν εργασίες το Πάσχα και να ακολουθήσουν οι εργασίες στα κτήρια του παράκτιου μετώπου. Θα ακολουθήσει το φθινόπωρο η κατασκευή του ξενοδοχείου και μέρος των βιλών και των διαμερισμάτων», σύμφωνα με τον κ. Αγγελιδάκη.

Nammos στην Κρήτη; - Συζητήσεις με γνωστές εταιρείες εστίασης

Με βάση το τρέχον κατασκευαστικό κόστος, η πρώτη φάση της επένδυσης θα στοιχίσει 380 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά τα έργα στο “Elounda Hills” έχουν ύψος 550 εκατομμυρίων ευρώ. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής θα δημιουργηθούν 1.200 θέσεις εργασίας, ενώ 450 εργαζόμενοι θα απασχολούνται κατά τη λειτουργία του θερέτρου.

«Η απόσβεση θα έρθει από τα μέσα του 2026 χάρη στις πωλήσεις κατοικιών και όταν πλέον θα έχει ξεκινήσει η λειτουργία του ξενοδοχείου», επισημαίνει ο κ. Αγγελιδάκης, προσθέτοντας πως στην παρούσα φάση ο επενδυτής βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με συστημικές τράπεζες, ώστε μέρος του έργου να χρηματοδοτηθεί και από δανεισμό. Βάσει σύμβασης με την One Hotel, το ξενοδοχείο των 137 κλειδιών θα λειτουργήσει το 2026, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα αναμένεται να αγκυροβολήσουν τα yachts στη μαρίνα.

Επίσης, σε συζητήσεις για τους χώρους εστίασης της ανάπτυξης βρίσκεται η εταιρεία τόσο με το Νammos όσο και με το Zuma, αλυσίδα εστιατορίων ιαπωνικής κουζίνας που λειτουργεί, μεταξύ άλλων, σε Μύκονο, Ίμπιζα και Σαρδηνία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News