Ιεράπετρα: Ξεκινά η κατασκευή του πρώτου καταφυγίου αδέσποτων

Λασίθι
Ιεράπετρα: Ξεκινά η κατασκευή του πρώτου καταφυγίου αδέσποτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ξεκινάμε στην Ιεράπετρα την κατασκευή του πρώτου καταφυγίου αδέσποτων ζώων του νομού Λασιθίου», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, παρουσία των Αντιδημάρχων κας. Μαρίας Ρουμελιωτάκη και κ. Γιώργου Ασπραδάκη και του ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου, κ. Γιώργου Κοϊνά για το έργο «Ενδιαίτημα-καταφύγιο αδέσποτων ζώων με ιατρείο Δήμου Ιεράπετρας» προϋπολογισμού 515.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, αφορά την κατασκευή εγκαταστάσεων καταφυγίου-κυνοκομείου στην θέση «Πετρούνια» με 48 ατομικές αίθουσες διαμονής σκύλων, 1 αίθουσα γατών και λοιπών ζώων, χώρους ανάπαυσης και άσκησης, αύλειο χώρο, ιατρείο κτηνιάτρου και επιπλέον χώρους που εξυπηρετούν το προσωπικό και την λειτουργικότητα του καταφυγίου.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας υπογράμμισε:

«Το έργο του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων έρχεται να προστεθεί σε ένα σύνολο δράσεων, ενεργειών, προμηθειών και εργασιών που κάνουμε από την πρώτη στιγμή και αφορούν την προστασία και τη διαχείριση των αδέσποτων του Δήμου Ιεράπετρας

Πρόκειται για ένα έργο καθοριστικής σημασίας τόσο για τη διαχείριση του πλήθους των αδέσποτων ζώων και τη σταδιακή μείωσή τους μέσω δράσεων στειρώσεων και υιοθεσιών όσο και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των δημοτών.

Είναι το πρώτο καταφύγιο αδέσποτων ζώων που θα υπάρχει σε όλο το Νομό Λασιθίου και ένα από τα ελάχιστα που υπάρχουν στην Κρήτη

Ως Δημοτική Αρχή λάβαμε υπόψη μας τα αιτήματα που είχαν για δεκαετίες οι ζωόφιλοι συνδημότες μας, το οραματιστήκαμε, και μετά από μεθοδική και επίμονη προσπάθεια καταφέραμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε χωρίς καθυστερήσεις τη μελέτη του έργου και να το εντάξουμε στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Έτσι φθάνουμε σήμερα στην ευχάριστη θέση, να περνάμε στο επόμενο στάδιο της κατασκευή του καταφυγίου, που θα φιλοξενεί προσωρινά τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, θα τους προσφέρει φροντίδα, κτηνιατρική περίθαλψη και αποθεραπεία και θα δώσει μόνιμη και ουσιαστική λύση στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Ιεράπετρας.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News