Εγγειοβελτιωτικά έργα 6,2 εκατ. ευρώ σε Μεραμβέλλο και Σητεία - Ικανοποίηση Πλακιωτάκη

Λασίθι
Εγγειοβελτιωτικά έργα 6,2 εκατ. ευρώ σε Μεραμβέλλο και Σητεία - Ικανοποίηση Πλακιωτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εν λόγω αποφάσεις ελήφθησαν μετά από συνεργασία του κ. Πλακιωτάκη, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των διοικήσεων των ΤΟΕΒ Παπαγιαννάδων και Μεραμβέλλου και του Δήμου Σητείας

Την ικανοποίησή του για την άμεση έγκριση τριών σημαντικών έργων ύψους 6,2 εκατ. ευρώ για την πραγματοποίηση έργων εγγείων βελτιώσεων στην περιοχή των Παπαγιαννάδων στη Σητεία, στο Μεραμβέλλο και στον Δήμο Σητείας εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, «με σταθερά βήματα, γνώση και αποφασιστικότητα προχωρά προς την ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού τομέα αγροτικής ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών».

Οι εν λόγω αποφάσεις ελήφθησαν μετά από συνεργασία του κ. Πλακιωτάκη, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των διοικήσεων των ΤΟΕΒ Παπαγιαννάδων και Μεραμβέλλου και του Δήμου Σητείας.

Το πρώτο έργο, προϋπολογισμού 1,855 εκατ. ευρώ, αφορά σε έργα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης και ενέργειας του ΤΟΕΒ Παπαγιαννάδων Σητείας. Το έργο αυτό περιλαμβάνει την υλοποίηση παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση νερού και ρεύματος, στην ευκολότερη διαχείριση και λειτουργία του συστήματος άρδευσης, στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και στη δημιουργία υποδομών για την συλλογή και καταγραφή δεδομένων.

Το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού, 2,197 εκατ. ευρώ, αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων αυτοματισμού, τηλέλεγχου-τηλεχειρισμού και αυτόματων υδρομετρητών για την αναβάθμιση των υποδομών άρδευσης του ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου, και τέλος το τρίτο έργο, προϋπολογισμού 2,182 εκατ. ευρώ, αφορά στην βελτίωση της υφιστάμενης υποδομής έγγειων βελτιώσεων με ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος τηλεδιαχείρισης-τηλεμέτρησης για την ανάπτυξη ενεργειακής απόδοσης στον Δήμο Σητείας.

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν στο πλαίσιο προγράμματος για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών εγγείων βελτιώσεων και ενεργειακής απόδοσης, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, τον υφυπουργό Γιώργο Στύλιο και τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ίδιου υπουργείου, Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News