Συμμετοχή Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ Λασιθίου στη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας: «Μας ωθούν σε παραίτηση»

Λασίθι
Συμμετοχή Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ Λασιθίου στη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας: «Μας ωθούν σε παραίτηση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η  μαζική παρουσία των νοσηλευτών έστειλε προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το ηχηρό μήνυμα ότι η αγανάκτηση ξεχείλισε», αναφέρουν ο νοσηλευτές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ νομού Λασιθίου, πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ. Με αφορμή τη συμμετοχή αντιπροσωπείας από το Λασίθι, ο Σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ του νομού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ νομού Λασιθίου συμμετείχε την Παρασκευή 17/2/23  στην πανελλαδική  συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., η οποία ξεκίνησε με πορεία από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και κατέληξε στο υπουργείο Υγείας.

 Η  μαζική παρουσία των νοσηλευτών έστειλε προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το ηχηρό μήνυμα ότι η αγανάκτηση ξεχείλισε.

Στο πλαίσιο της  κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ με τον  υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη και την  αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Ασημίνα  Γκάγκα. 

Οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. έθεσαν προ των ευθυνών τους την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και απαίτησαν τη συνολική αναθεώρηση της εφαρμοζόμενης ως τώρα πολιτικής απέναντι στους νοσηλευτές, η οποία τους ωθεί να παραιτούνται από τις Υπηρεσίες Υγείας, να μεταναστεύουν στο εξωτερικό και να εγκαταλείπουν το επάγγελμά τους αναζητώντας εναλλακτικές μορφές εργασίας, μιας και δεν υπάρχει πλέον κανένα ουσιαστικό κίνητρο τόσο για να παραμείνουν οι Νοσηλευτές στο Ε.Σ.Υ., αλλά ούτε και να επιλέξουν οι νέοι άνθρωποι να σπουδάσουν Νοσηλευτική.

Ακόμη, αναφορικά με την αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, τονίστηκε από την πλευρά μας πως αυτή η επιπλέον αύξηση του επιδόματος δεν μπορεί να αντισταθμίσει τη μη ικανοποίηση ως τώρα των αιτημάτων μας, δεδομένου ότι χωρίς σημαντικά κίνητρα για το νοσηλευτικό επάγγελμα, οι νοσηλευτές οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο.

Επιπλέον, απαιτήθηκε η θεσμοθέτηση ευνοϊκών ρυθμίσεων για το εργασιακό καθεστώς των Νοσηλευτών, η ένταξη όλων των Νοσηλευτών στα Β.Α.Ε., η συμμετοχή των Διευθυντών Νοσηλευτικών Υπηρεσιών στα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων, η καταβολή του έκτακτου επιδόματος στους Νοσηλευτές των Κέντρων Ψυχικής Υγείας οι οποίοι δεν το έλαβαν την περασμένη χρονιά, η καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και στους Νοσηλευτές – Εκπαιδευτικούς των Δ.Ι.Ε.Κ. των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., η πλήρης αναγνώριση της προϋπηρεσίας από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και η μη καταβολή αναδρομικών κρατήσεων στην περίπτωση αυτή, η ανάληψη θέσης ευθύνης στις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποκλειστικά από Νοσηλευτές.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεσμεύτηκε για την εξέταση στο σύνολο των αιτημάτων αναλυτικά και γι’ αυτό το σκοπό συμφωνήθηκε κι από τις δύο πλευρές να υπάρχει στενή συνεργασία εφεξής, με προγραμματισμό αμέσως επόμενης συνάντησης, ώστε να δοθούν δίκαιες λύσεις ουσίας κι όχι απλά υποσχέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News