Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: «Σταματήστε τις μετακινήσεις προσωπικού», "φωνάζουν" οι εργαζόμενοι

Λασίθι
Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: «Σταματήστε τις μετακινήσεις προσωπικού», "φωνάζουν" οι εργαζόμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαμαρτυρία για τη συνεχή αποδυνάμωση του ΓΝΑΝ με μετακινήσεις προσωπικού προς άλλους φορείς

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΓΝΑΝ εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τη συνεχή αποδυνάμωσή του, με μετακινήσεις προσωπικού προς άλλους φορείς.

«Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στις 38 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού υπηρετούν μόνο 23 μόνιμοι υπάλληλοι. Επίσης στο σύνολο των οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων το ποσοστό κάλυψης σε μόνιμο προσωπικό είναι μόλις στο 53%, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά κάλυψης σε όλη τη χώρα», όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν μετακινηθεί σε άλλους φορείς 10 εργαζόμενοι του ΓΝΑΝ, ενώ οι μετακινήσεις προς το ΓΝΑΝ είναι μόλις 3. Αυτό που έχουμε ζητήσει και συνεχίζουμε να ζητούμε, είναι να καταργηθούν οι μετακινήσεις προσωπικού χωρίς κριτήρια και αντικαταστάσεις».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τη συνεχή αποδυνάμωση του ΓΝΑΝ με μετακινήσεις προσωπικού προς άλλους φορείς. Με απόφαση του διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Παπαβασιλείου που κοινοποιήθηκε στο ΓΝΑΝ την Παρασκευή 10/2/23 μετακινούνται στη διοίκηση της ΥΠΕ δύο μόνιμοι υπάλληλοι του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με πρόσχημα τη στελέχωση νέας διεύθυνση της ΥΠΕ, παρά το από πριν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου είχε εκφράσει γραπτώς τη διαφωνία της, ενώ το ίδιο είχαμε κάνει και εμείς ως σύλλογος εργαζομένων.

Καθόσον γνωρίζουμε από όσα έχουν ειπωθεί κατά τις συναντήσεις μας με τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες της 7ης ΥΠΕ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας η διοίκηση της ΥΠΕ ενισχύθηκε γενναία με διοικητικό επικουρικό προσωπικό.

Παρόλα αυτά ο διοικητής κ. Παπαβασιλείου επέλεξε  να στελεχώσει τη νέα διεύθυνση, όχι με μόνιμους η συμβασιούχους υπαλλήλους της ΔΥΠΕ, όχι με προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού, αλλά με υφαρπαγή μόνιμου προσωπικού από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και άλλα νοσοκομεία, και μάλιστα προεκλογικά.

Και όπως φαίνεται, οι μετακινήσεις έγιναν χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, αφού δεν δημοσιοποιήθηκε καμία μοριοδότηση προσόντων, ούτε πίνακες αξιολόγησης υποψηφιοτήτων για μετακίνηση, αλλά με την αόριστη αναφορά “η επιλογή των υπάλληλων γίνεται από σχετική αξιολόγηση της αίτησης τους” κάτι που παραπέμπει αυτόματα τη σκέψη σε προεκλογικές εξυπηρετήσεις ημετέρων.

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στις 38 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού υπηρετούν μόνο 23 μόνιμοι υπάλληλοι. Επίσης στο σύνολο των οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων το ποσοστό κάλυψης σε μόνιμο προσωπικό είναι μόλις στο 53%, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά κάλυψης σε όλη τη χώρα.

Παρόλα αυτά, το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου συνεχώς αποδυναμώνεται με μετακινήσεις προσωπικού προς άλλους φορείς με αποφάσεις της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ., αφού για τους διοικούντες προφανώς η εξυπηρέτηση ημετέρων υπερτερεί από τις υπηρεσιακές ανάγκες, που σε άλλες περιπτώσεις επικαλούνται.

Τα τελευταία χρόνια έχουν μετακινηθεί σε άλλους φορείς 10 εργαζόμενοι του ΓΝΑΝ, ενώ οι μετακινήσεις προς το ΓΝΑΝ είναι μόλις 3. Αυτό το αρνητικό ισοζύγιο επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του νοσοκομείου σε όλες τις υπηρεσίες του.

Αυτό που έχουμε ζητήσει και συνεχίζουμε να ζητούμε, είναι να καταργηθούν οι μετακινήσεις προσωπικού χωρίς κριτήρια και αντικαταστάσεις, και να θεσμοθετηθεί ένα αντικειμενικό και διαφανές σύστημα μετατάξεων με μοριοδότηση, διαφάνεια και με ταυτόχρονη αντικατάσταση των απωλειών από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News