Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: «Καλοδεχούμενη» από τους αγρότες στην Ιεράπετρα

Λασίθι
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: «Καλοδεχούμενη» από τους αγρότες στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς κινήθηκε η κακοκαιρία στην Ιεράπετρα

Με χιονοπτώσεις στα ορεινά και χιονόνερο στα πεδινά  της Ιεράπετρας, κύλησε η πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που είναι καλοδεχούμενη από όλους και κυρίως από τους αγρότες του νομού Λασιθίου, που περίμεναν πάρα πολύ καιρό τον χειμώνα να έρθει.

Χιονοπτώσεις είχαμε από το βράδυ της Κυριακής στις ορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 650 μέτρα ανατολικά της Ιεράπετρας και πάνω από τα 600 μέτρα στα δυτικά.

Αδύναμες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην Ανατολή  την Καλαμαύκα τη Θρυπτή και το Ορεινό ενώ πολύ πυκνότερες χιονοπτώσεις είχαμε πάνω από τον Χριστό και κυρίως μέσα και πάνω από το Σελάκανο, όπου έγινε επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Λέσχης Τετρακίνησης Ιεράπετρας, προκειμένου να απεγκλωβιστεί ένας κτηνοτρόφος το αυτοκίνητο του οποίου είχε κολλήσει στο παγωμένο χιόνι του Σελάκανου, από όπου είχαν αναχωρήσει έγκαιρα οι επισκέπτες του Σαββατοκύριακου πριν το οδόστρωμα γίνει επικίνδυνο το βράδυ της Κυριακής.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ την Πυροσβεστική Υπηρεσία και της Λέσχη Τετρακίνησης που μας βοήθησαν να απεγκλωβίσουμε από το Σελάκανο τον κτηνοτρόφο που είχε κολλήσει στο παγωμένο χιόνι με το αυτοκίνητο του. Είχαμε κάποια μικροπροβλήματα στο οδικό δίκτυο που τα αποκαταστήσαμε και είμαστε πάντα σε επιφυλακή για ότι χρειαστεί μέχρι να περάσει η κακοκαιρία. Όλα τα σχολεία του Δήμου  Ιεράπετρας λειτούργησαν κανονικά εκτός από το Δημοτικό Σχολείο των Μαλλών όπου δεν κατάφερε να φτάσει ο δάσκαλος με το αυτοκίνητο  του», μας είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ιεράπετρας κ Νεκτάριος Παπαδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News