Κατάληψη έκαναν οι δικηγόροι στα δικαστήρια Νεάπολης - Ξέμειναν από προσωπικό 

Λασίθι
Κατάληψη έκαναν οι δικηγόροι στα δικαστήρια Νεάπολης - Ξέμειναν από προσωπικό 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφορμή για την κινητοποίηση του δικηγορικού κόσμου αποτέλεσε το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης των τοπικών δικαστικών υπηρεσιών

Συμβολική κατάληψη στα δικαστήρια της Νεάπολης Λασιθίου έκαναν το πρωί της Πέμπτης, 17 Νοεμβρίου, οι δικηγόροι, μετά από σχετική πρωτοβουλία και απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου. 

Αφορμή για την κινητοποίηση του δικηγορικού κόσμου αποτέλεσε το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης των τοπικών δικαστικών υπηρεσιών, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν τόσο οι δικηγόροι όσο και οι πολίτες. 

Όπως αναφερόταν στη σχετική απόφαση για τον προγραμματισμό της κινητοποίησης: 

«Η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την 24η/10/2022 εξετάζοντας την άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Πρωτοδικείο Λασιθίου λόγω της διαρκούς υποστελέχωσής του, η οποία στην παρούσα φάση έχει κορυφωθεί.

Οι τραγικές ελλείψεις σε εργαζομένους θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ορθή απονομής της δικαιοσύνης, πλήττοντας ευθέως τους συμπολίτες και τους συναδέλφους Δικηγόρους.

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου διαμαρτυρόμενη έντονα για τη δυσχερή αυτή κατάσταση αποφάσισε να προβεί σε αποχή από τα δικηγορικά καθήκοντά και σε συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου του Πρωτοδικείου Λασιθίου την 17η Νοεμβρίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09.00 με 11.00.

Η Γεν. Γραμματέας και Εκπρόσωπος τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου

Χρυσάνθη Κων/νου Φαρσάρη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News