Σητεία: Μετά την καταστροφή κατεδαφίζεται η γέφυρα του Αγίου Ιωάννη (βίντεο)

Λασίθι
Σητεία: Μετά την καταστροφή κατεδαφίζεται η γέφυρα του Αγίου Ιωάννη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρελθόν αποτελεί πλέον η γέφυρα του Αγίου Ιωάννη στη Σητεία - Αναγκαία έχει κριθεί η επίσπευση των διαδικασιών και η κατεδάφιση ήταν μονόδρομος, καθώς θεωρήθηκε επί σειρά ετών ότι ευθυνόταν για τα πλημμυρικά φαινόμενα

 

  • Επιτακτική η ανάγκη καθαρισμού των ρεμάτων για την θωράκιση της περιοχής
  • Έρχεται η εκταμίευση των χρημάτων για τους πληγέντες των βιβλικών καταστροφών

Ένας μήνας έχει παρέλθει από την καταστροφική κακοκαιρία που προκάλεσε το θάνατο των δύο ανθρώπων στην Κρήτη και αφήνοντας συντρίμμια, με τη γέφυρα του Αγίου Ιωάννη στη Σητεία να κατεδαφίστηκε.

Η Σητεία συνετρίβη με την ανάκαμψη να εκτιμάται ως ακριβό τίμημα, ενώ είναι κοινή πεποίθηση όλων πως η γέφυρα αυτή ευθύνεται σε πολλές περιπτώσεις για τα πλημμυρικά φαινόμενα και τα προβλήματα που προκάλεσαν. Στο σημείο θα γίνει η διαπλάτυνση της κοίτης και θα τοποθετηθεί γέφυρα τύπου Bailey.

Ειδικότερα, παρελθόν αποτελεί πλέον η γέφυρα του Αγίου Ιωάννη στη Σητεία. Μετά την αυτοψία που είχαν πραγματοποιήσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, είχε κριθεί αναγκαία η επίσπευση των διαδικασιών και η κατεδάφιση ήταν μονόδρομος, καθώς θεωρήθηκε επί σειρά ετών ότι ευθυνόταν για τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ ΤV υποστήριξε πως πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες κατεδάφισης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερβάκης: «Πρέπει να γίνουν άμεσα οι διαδικασίες κατεδάφισης. Να αποδεχτούν την πρόταση κατεδάφισης της συγκεκριμένης γέφυρας που δημιουργούσε πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με το στρατό. Έχουν έρθει άνθρωποι και έχουν προβεί σε αυτοψία. Έχουν στείλει τεχνικό δελτίο όπου αναφέρουν τι πρέπει να γίνει από εμάς και την Περιφέρεια Κρήτης ως υποδομή».

Στο σημείο θα γίνει η διαπλάτυνση του ποταμού και θα τοποθετηθεί με γρήγορες διαδικασίες γέφυρα τύπου Bailey. Με τον τρόπο αυτό σύμφωνα με τη δημοτική αρχή θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που είχε διαμορφωθεί για πολλά χρόνια.

Παρέμβαση έκανε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Σητείας, Γιάννης Παπαδάκης ο οποίος υποστήριξε πως το πρόβλημα είναι χρόνιο.

«Χρόνια τώρα υπάρχει πρόβλημα. Έχουμε δει τρεις πλημμύρες και μεγάλες καταστροφές. Και η αιτία ήταν ότι στη μέση υπήρχε ένα βάθος στήριξης που δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Από τη δυτική πλευρά, θα πρέπει να υπάρξει διαπλάτυνση του ποταμού. Η γέφυρα που θα έρθει είναι συναρμολογούμενη από το στρατό», είπε ο κ. Παπαδάκης

Πιο αναγκαίος από ποτέ μετά την καταστροφή πλημμύρα, είναι ο καθαρισμός του ποταμού και των ρεμάτων ώστε η επόμενη καταιγίδα να βρει τη Σητεία «θωρακισμένη».

«Πρέπει να γίνει μια εκταμίευση ενός σημαντικού ποσού το οποίο έχει αιτηθεί η Αντι- περιφέρεια ώστε  να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό και του ποταμού και των ρευμάτων. Είναι το δεύτερο στάδιο και είναι ιδιαίτερα σημαντικό» τόνισε ο κ. Ζερβάκης.

Υπενθυμίζεται ότι εκταμίευση των χρημάτων, τις επόμενες μέρες, για τους πληγέντες της 15ης Οκτωβρίου υποσχέθηκε ο Χρήστος Τριαντόπουλους από την Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News