Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη επέμβαση της αστυνομίας απέναντι στους υγειονομικούς με αναστολή

Λασίθι
Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη επέμβαση της αστυνομίας απέναντι στους υγειονομικούς με αναστολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση για την επέμβαση της αστυνομίας  στο χώρο διαμαρτυρίας υγειονομικών σε αναστολή έξω από το Υπουργείο Υγείας - «Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μαννάδες υγείας και πρόνοιας να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον «κατήφορο» της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ»

Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, με αφορμή την σημερινή «αιφνιδιαστική και απρόκλητη επέμβαση της αστυνομίας», απέναντι σε υγειονομικούς που βρίσκονταν πάνω από ένα χρόνο σε αναστολή εργασίας και παραμένουν εδώ και μήνες σε ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας κάτω από το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα καλούν όλα τα σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας να διαχωρίσουν τη θέση τους από «τον κατήφορο της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και προσκαλούν όλους τους συναδέλφους τους σε μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική απεργία στις 9 Νοεμβρίου καις τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Ως ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης καταγγέλλουμε τη σημερινή αιφνιδιαστική κι απρόκλητη επέμβαση της αστυνομίας απέναντι στους συνάδελφους υγειονομικούς που βρίσκονται πάνω από ένα χρόνο σε αναστολή εργασίας και παραμένουν εδώ και μήνες σε ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας κάτω από το υπουργείο υγείας.

Είναι φανερό ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η αστυνομία έσπευσαν να αξιοποιήσουν την απαράδεκτη άποψη της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) όπως αποτυπώθηκε στην τελευταία ανακοίνωση όπου χαρακτήριζε «ασχήμια» την παραμονή και διαμαρτυρία των συναδέλφων κάτω από το υπουργείο.

Σε αντίθεση με αυτά δηλώνει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (που για άλλη μια φορά, «έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο") "Ασχήμια" δεν είναι να διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι για το δικαίωμά τους στη δουλειά και τη ζωή, αλλά αποκρουστική» είναι η πολιτική που καταδικάζει αυτούς στην εξαθλίωση και τα δημόσια νοσοκομεία σε υποστελέχωση, για να ανοίξει ο δρόμος για την παραπέρα εμπορευματοποίηση τους.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανάκληση των αναστολών εργασίας και επιστροφή ολων των συναδέλφων.

Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μαννάδες υγείας και πρόνοιας να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον «κατήφορο» της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News