Άγιος Νικόλαος: «Όχι στο κλείσιμο του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στο νομό Λασιθίου» λένε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Λασίθι
Άγιος Νικόλαος: «Όχι στο κλείσιμο του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στο νομό Λασιθίου» λένε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου δεν μπορεί άλλο να καλύπτει την ανυπαρξία πρωτοβάθμιας  φροντίδας στην περιοχή μας», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση που εξέδωσαν

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, όπου αναφέρει ότι υπάρχει πρόθεση για κλείσιμο κάποιων υπηρεσιών του ΟΠΥΥ και βασικές υπόνοιες ότι ανάμεσα σε αυτές θα είναι και οι ελάχιστες που υπάρχουν στην περιοχή, όπως είναι το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα καλούν τους φορείς, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε επαγρύπνηση, για να αποτρέψουν με αγωνιστικές δράσεις ένα τέτοιο ενδεχόμενο, και παράλληλα να διεκδικήσουν το δικαίωμα για ουσιαστική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον νομό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου:

«Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πρόθεση για κλείσιμο κάποιων υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.

Υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι ανάμεσα σ΄ αυτές θα είναι και οι ελάχιστες που υπάρχουν στην περιοχή μας, όπως είναι το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Το Φαρμακείο εξυπηρετεί ασθενείς από όλο το Νομό  με την χορήγηση των λεγόμενων φαρμάκων υψηλού κόστους (ογκολογικά, μονοκλωνικά αντισώματα, ιντερφερόνες, ερυθροποιητίνες κτλ). Είναι προφανές ότι πρόκειται για ασθενείς με σοβαρά προβλήματα και δυσκολία μετακίνησης  στο Ηράκλειο για την προμήθεια της φαρμακευτικής αγωγής σε μηναία βάση.

Στο διάστημα που λειτουργεί το Φαρμακείο κατά γενική ομολογία έχει λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα των ασφαλισμένων.

Αντί να επεκταθεί και να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό για να μπορεί να προφέρει ακόμη περισσότερα κινδυνεύει με απαξίωση και κλείσιμο.

Το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου δεν μπορεί άλλο να καλύπτει την ανυπαρξία πρωτοβάθμιας  φροντίδας στην περιοχή μας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις υπηρεσιακών και πολιτειακών παραγόντων περί του αντιθέτου, η πείρα μας έχει δείξει πως σε ότι αφορά τη συρρίκνωση υπηρεσιών προς τον πολίτη η νεοφιλελεύθερη εμμονή υπερισχύει.

Καλούμε όλους τους φορείς, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε επαγρύπνηση, για να αποτρέψουμε με αγωνιστικές δράσεις ένα τέτοιο ενδεχόμενο, και παράλληλα να διεκδικήσουμε το δικαίωμα για ουσιαστική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον Νομό μας».

(Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News