«Επαγρύπνηση» στον Άγιο Νικόλαο μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων – Μαζικά τεστ η «απάντηση»

Λασίθι
«Επαγρύπνηση» στον Άγιο Νικόλαο μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων – Μαζικά τεστ η «απάντηση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ανάστατη» η κοινωνία του Αγίου Νικολάου καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πια σε διψήφιο νούμερο

Σε «επαγρύπνηση» βρίσκεται ο δήμος Αγίου Νικολάου μετά τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα κορωνοιού που επιβεβαιώνονται στη περιοχή.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο του βρεφονηπιακού σταθμού της Αμμούδας στον οποίο διαπιστώθηκαν ως κρούσματα αρκετά βρέφη ενώ οι Αρχές κάνουν έκκληση οι πολίτες να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας ώστε να περιοριστεί η διασπορά. 

«Ανάστατη» είναι η κοινωνία του Αγίου Νικολάου καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πια σε διψήφιο νούμερο ενώ αρκετά είναι συνολικά τα κρούσματα σε σχολεία με αποτέλεσμα εκπαιδευτικά συγκροτήματα ή τμήματα να τίθενται σε αναστολή.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός της Αμμούδας στον οποίο εντοπίστηκε αρχικά ο θύλακας τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας για τις επόμενες 14 ημέρες, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης με τις αρχές να προγραμματίζουν τη διενέργεια των μαζικών rapid tests με τη μέθοδο του drive through αλλά και εκατοντάδες rapid test στο βρεφονηπιακό σταθμό στην Αμμούδα.

Συγκεκριμένα, αύριο, Κυριακή, στις 17.00 το απόγευμα στο βρεφονηπιακό σταθμό στην Αμμούδα θα ελεγχθούν περίπου 150 παιδιά, των οκτώ υπολοίπων τμημάτων του σταθμού. Μέχρι τώρα είχαν ελεγχθεί τα βρέφη και νήπια των τριών τμημάτων όπου βρεθήκαν θετικοί οι βρεφονηπιοκόμοι.

Στην συνέχεια, τη Δευτέρα στις 09.00 το πρωί, θα ελεγχθούν τα παιδιά των τμημάτων (δημοτικών και νηπιαγωγείων) όπου εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα ενώ αργότερα, στις 13:30 της ίδιας ημέρας, θα ελεγχθούν και οι δάσκαλοι αυτών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί μαζικός έλεγχος rapid test του πληθυσμού με τη μέθοδο του drive through. Η διαδικασία θα γίνει στο χώρο πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Η διαδικασία θα γίνει με τη συνδρομή της 7ης ΥΠΕ, της Περιφέρειας- Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, δύο κλιμακίων του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Περιφερειακής Ενότητας Ηράκλειου, καθώς και του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου μετά την αποκάλυψη ότι νοσηλεύτρια που είχε βάρδια στο εμβολιαστικό τμήμα βρέθηκε θετική στον ιό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση δεν είναι απαραίτητη η ιχνηλάτηση των εμβολιασθέντων αφού όλη διαδικασία του εμβολιασμού διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά και η ιδιαίτερη επαφή του εμβολιαζόμενου με την νοσηλεύτρια είναι μικρότερη των τριών λεπτών και όλοι οι εργαζόμενοι του εμβολιαστικού κέντρου τηρούν σχολαστικά τα μέτρα ατομικής προστασίας.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News