Βιάννος

Αγωνία στη Βιάννο για τον Αναποδάρη: Φόβοι για υπερχείλιση - Έπεσαν πάνω από 100 χιλιοστά βροχής

Ηράκλειο
Αγωνία στη Βιάννο για τον Αναποδάρη: Φόβοι για υπερχείλιση - Έπεσαν πάνω από 100 χιλιοστά βροχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής η περιοχή, αλλά με εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο – Φόβοι για υπερχείλιση του ποταμού ενώ η κακοκαιρία συνεχίζεται

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι κάτοικοι και οι αρμόδιες υπηρεσίες στη Βιάννο, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή και έφεραν πάνω από 100 χιλιοστά νερού.

Παρά τον μεγάλο όγκο βροχής, μέχρι στιγμής η περιοχή δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο καταγράφονται εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Βιάννος

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον και η αγωνία στρέφονται στον ποταμό Αναποδάρη, καθώς ο μεγάλος όγκος νερού που έχει δεχθεί η περιοχή δημιουργεί ανησυχία για το ενδεχόμενο υπερχείλισής του, ιδιαίτερα εάν οι βροχοπτώσεις συνεχιστούν με την ίδια ένταση.

Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι η κακοκαιρία δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Η ΕΜΥ έχει επικαιροποιήσει το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, προβλέποντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη σήμερα Σάββατο, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Δείτε βίντεο

Βιάννος

Παράλληλα, η Κρήτη παραμένει σε καθεστώς Red Code, με τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας να βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα ενόψει του νέου κύματος έντονων φαινομένων. Οι αρχές έχουν απευθύνει συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων, καθώς τα εδάφη του νησιού είναι ήδη επιβαρυμένα από τις προηγούμενες βροχοπτώσεις.

Στη Βιάννο, ως εκ τούτου, η προσοχή παραμένει στραμμένη στην εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες, με τον Αναποδάρη να βρίσκεται στο επίκεντρο της ανησυχίας και τις υπηρεσίες να παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News