γιατρός, ψηφιακός βοηθός
Φωτ. Shutterstock

Προχωρά το Περιφερειακό Ιατρείο στο Κοκκίνη Χάνι - Νέα δεδομένα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον Δήμο Χερσονήσου

Ηράκλειο
Προχωρά το Περιφερειακό Ιατρείο στο Κοκκίνη Χάνι - Νέα δεδομένα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον Δήμο Χερσονήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι προέκυψε από τη συνάντηση με τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ - Στο επίκεντρο το Περιφερειακό Ιατρείο Κοκκίνη Χάνι, το Ιατρείο Γουρνών, η δημιουργία ΤΟΜΥ στα Μάλια και η αναβάθμιση του Αγροτικού Ιατρείου Χερσονήσου

Νέα δεδομένα για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Δήμο Χερσονήσου προέκυψαν από τη συνάντηση του δημάρχου Ζαχαρία Δοξαστάκη με τον Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Νεκτάριο Παπαβασιλείου.

Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τις υγειονομικές δομές της περιοχής, αλλά και τον σχεδιασμό για τη δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών υγείας στον Δήμο.

Προχωρά το Περιφερειακό Ιατρείο στο Κοκκίνη Χάνι

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πορεία υλοποίησης του 24ωρης λειτουργίας Περιφερειακού Ιατρείου στο Κοκκίνη Χάνι, για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του ακινήτου προς το Υπουργείο Υγείας.

Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη, το Περιφερειακό Ιατρείο έχει ήδη συσταθεί, οι οργανικές θέσεις έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό του Κέντρου Υγείας Καστελλίου, ενώ έχει ήδη διοριστεί γιατρός.

Το επόμενο ζητούμενο αφορά τη στελέχωση της δομής με νοσηλευτικό προσωπικό για την οποία πρόκειται να υποβληθεί αίτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό για την έγκριση και των αντίστοιχων θέσεων νοσηλευτών.


Στο τραπέζι η χρηματοδότηση του Περιφερειακού Ιατρείου Γουρνών

Παράλληλα, σημαντική εξέλιξη αφορά το Περιφερειακό Ιατρείο Γουρνών. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χερσονήσου, θα κατατεθεί τεχνική έκθεση στην Περιφέρεια Κρήτης, η οποία θα αποτυπώνει το απαιτούμενο κόστος για την ανέγερση νέου κτιρίου, συνολικής επιφάνειας περίπου 600 τετραγωνικών μέτρων. Το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται σε περίπου 1,1 εκατομμύρια ευρώ.

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει εκφράσει καταρχήν θετική διάθεση να εξετάσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου, αλλά σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό μέσω της Περιφέρειας, το θέμα ια τεθεί εκ νέου στον αρμόδιο Υπουργό και μάλιστα άμεσα, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στο Ηράκλειο.


ΤΟΜΥ στα Μάλια και πολυδύναμο Ιατρείο στη Χερσόνησο

Στη συνάντηση τέθηκαν ακόμη δύο σημαντικές προοπτικές για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Δήμο.

Η πρώτη αφορά τη δυνατότητα ίδρυσης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στη Δημοτική Κοινότητα Μαλίων, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις και θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας.

Η δεύτερη αφορά την αναβάθμιση του Αγροτικού Ιατρείου Χερσονήσου σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, εξέλιξη που θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην περιοχή.

Για την προώθηση των παραπάνω ζητημάτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί και επιτόπια συνάντηση κλιμακίου της 7ης ΥΠΕ στον Δήμο Χερσονήσου.

Το κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Διοικητή Νεκτάριο Παπαβασιλείου, θα εξετάσει από κοντά τις τεχνικές και λειτουργικές παραμέτρους των προτεινόμενων παρεμβάσεων, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου. Στο κλιμάκιο αναμένεται να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, η αρμόδια υπάλληλος για τα τεχνικά δελτία και η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας, προκειμένου να εξεταστούν οι εκκρεμότητες και να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News