sasasasa

Ηράκλειο: Περίπου 100 ετοιμόρροπα κτίρια απειλούν την Αγία Τριάδα – Φόβοι κατοίκων πριν συμβεί το κακό

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Ηράκλειο: Περίπου 100 ετοιμόρροπα κτίρια απειλούν την Αγία Τριάδα – Φόβοι κατοίκων πριν συμβεί το κακό
Περίπου 100 ετοιμόρροπα κτίρια στην Αγία Τριάδα αποτελούν καθημερινή απειλή για κατοίκους και διερχόμενους, σύμφωνα με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο

Με την κατάσταση να είναι επικίνδυνη κάθε μέρα στην Αγία Τριάδα με φόντο τα επικίνδυνα και ετοιμόρροπα κτίρια, κάτοικοι της ιστορικής συνοικίας τονίζουν την ανάγκη να πραγματοποιηθούν άμεσα αυτοψίες και να ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες ώστε να προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις.  

Ζητούμενο, όπως τονίζουν είναι να υπάρξει και ένας αποτελεσματικός μηχανισμός για να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα των ετοιμόρροπων κτιρίων, πριν συμβούν δραματικές καταστάσεις.

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΤΕΕ/ΤΑΚ και του Δήμου Ηρακλείου, με στόχο να συσταθεί ειδική ομάδα που θα αναλάβει να …τρέξει τις διαδικασίες για τα ετοιμόρροπα κτίρια, προτείνει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας.

Παράλληλα, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος της Αγίας Τριάδας προτείνει να παρεμβαίνει ο Δήμος όταν οι ιδιοκτήτες δεν προχωρούν στις απαιτούμενες ενέργειες και στη συνέχεια να χρεώνει το ποσό της κατεδάφισης στους ιδιοκτήτες.

Εντωμεταξύ, ορισμένα εγκαταλελειμμένα κτίρια χρησιμοποιούνται ως πρόχειροι χώροι διαμονής από άστεγους και όχι μόνο, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.   

Το πρόβλημα παραμένει έντονο και μέσα στο καλοκαίρι, καθώς, σύμφωνα με τους κατοίκους, συνεχίζονται οι αποκολλήσεις τμημάτων από ετοιμόρροπα κτίρια, αυξάνοντας τον κίνδυνο για πεζούς και κατοίκους.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ ΤV

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News