Δύο νέα περιστατικά διάσωσης μεταναστών βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κρήτη, με συνολικά 115 άτομα να μεταφέρονται στην περιοχή των Καλών Λιμένων.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι διασωθέντες αποβιβάζονται αυτή την ώρα στους Καλούς Λιμένες, μετά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν για τον εντοπισμό και τη μεταφορά τους με ασφάλεια στην Κρήτη.
Το πρώτο περιστατικό αφορά 77 άτομα, όλοι άνδρες, ενώ στο δεύτερο περιστατικό έχουν διασωθεί 38 άτομα, επίσης όλοι άνδρες.
Στο Ηράκλειο οι 115 διασωθέντες
Μετά την αποβίβασή τους στους Καλούς Λιμένες, οι δύο ομάδες αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό αναμένεται να βρίσκονται περίπου στις 17:00.
► Διαβάστε επίσης: Νέες καραβιές μεταναστών στην νότια Κρήτη - Πάνω από 400 άτομα τις τελευταίες ώρες
Οι αρμόδιες αρχές έχουν αναλάβει τη διαχείριση των δύο περιστατικών, ενώ μετά την άφιξή τους στο Ηράκλειο αναμένεται να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης.
Συνολικά, πρόκειται για 115 διασωθέντες, οι οποίοι έφτασαν στην Κρήτη στο πλαίσιο δύο διαφορετικών επιχειρήσεων.
