Σε μια εκδήλωση που έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό για την Κρήτη, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η μεγάλη Γιορτή του Εφτάζυμου στην Κασταμονίτσα.
Πλήθος κόσμου έχει βρεθεί στο γραφικό χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, συμμετέχοντας σε ένα ξεχωριστό διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά, τις παραδοσιακές τέχνες, την κρητική γαστρονομία και τη μουσική.
Η Γιορτή του Εφτάζυμου δεν αποτελεί μόνο μια γιορτή γεύσης, αλλά μια ζωντανή παρουσίαση της πολιτιστικής ταυτότητας της κρητικής υπαίθρου, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά έθιμα, τεχνικές και παραδόσεις που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά.
Το βράδυ του Σαββάτου η διασκέδαση κορυφώνεται με δύο μεγάλα κρητικά γλέντια.
Από τις 20:00 βρίσκεται σε εξέλιξη κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Βαγγέλη Γκοσμάνη, στην πλατεία της Αγίας Κυριακής, ενώ στις 21:00 τη σκυτάλη παίρνει το συγκρότημα του Γιάννη Σμαραγδάκη, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου.
Η Γιορτή του Εφτάζυμου αποτελεί έναν θεσμό που αναδεικνύει την πολιτιστική φυσιογνωμία της Κασταμονίτσας, συμβάλλει στη διατήρηση της τοπικής παράδοσης και προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μια αυθεντική κρητική εμπειρία γεμάτη γεύσεις, μουσικές, εικόνες και βιώματα.
Τη διοργάνωση έχει ο Μορφωτικός Σύλλογος Κασταμονίτσας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.
Δείτε εικόνες:







