Σάλο έχει προκαλέσει στο Ηράκλειο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο και αφορά καταγγελία για περιστατικό που σημειώθηκε σε επιχείρηση στην Αγία Πελαγία.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας τουρίστας εισήλθε σε γραφείο εκδρομών και απηύθυνε ερώτηση προς εργαζόμενη του χώρου σχετικά με ένα ανήλικο κορίτσι που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο.
Όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της επιχείρησης, ο άνδρας είχε περάσει και τις προηγούμενες ημέρες από το σημείο, ενώ φέρεται να σταμάτησε μπροστά στο γραφείο και να έκανε την επίμαχη ερώτηση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση όσων βρίσκονταν εκεί.
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ανέφερε ότι το περιστατικό καταγγέλθηκε άμεσα στις Αρχές, ενώ δόθηκαν πληροφορίες για τα στοιχεία του ατόμου και το ξενοδοχείο όπου φέρεται να διέμενε. Παράλληλα, ενημερώθηκε και η διοίκηση της ξενοδοχειακής μονάδας.
Σύμφωνα με την πλευρά της επιχείρησης, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου ατόμου, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να ακολουθηθούν και νομικές ενέργειες.
Ο ιδιοκτήτης εξέφρασε την έντονη αγανάκτησή του για το περιστατικό, κάνοντας λόγο για συμπεριφορές που προσβάλλουν την κοινωνία και δημιουργούν αρνητική εικόνα για τον τουρισμό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τέτοιες ενέργειες αποτελούν το αποκορύφωμα μιας σειράς προβληματικών συμπεριφορών από μικρή μερίδα επισκεπτών.
Σε ανάρτηση της επιχείρησης αναφέρεται ότι το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας και ότι ενημερώθηκαν άμεσα τόσο η αστυνομία όσο και η ξενοδοχειακή μονάδα στην οποία, σύμφωνα με την καταγγελία, διέμενε ο άνδρας.
Στην ίδια ανάρτηση επισημαίνεται πως στόχος της δημοσιοποίησης δεν είναι η αυτοδικία, αλλά η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση, ώστε να αναδειχθεί η ανάγκη προστασίας των παιδιών και η σημασία της επαγρύπνησης σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση.
Με πληροφορίες από protothema.gr
