όπλα

Από τις μπαλοθιές του προέδρου στη γιορτή του Κλήδονα στις 5 συλλήψεις – Η αστυνομική έρευνα «ξεσκέπασε» οπλισμό

Ηράκλειο
Από τις μπαλοθιές του προέδρου στη γιορτή του Κλήδονα στις 5 συλλήψεις – Η αστυνομική έρευνα «ξεσκέπασε» οπλισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο μικροσκόπιο των αρχών υπόθεση σε κοινωνική εκδήλωση – Κατασχέθηκαν όπλα, φυσίγγια και αντικείμενα οπλισμού μετά τις έρευνες σε οικία και αποθηκευτικούς χώρους

Σε υπόθεση που ξεκίνησε από άσκοπους πυροβολισμούς σε γιορτή του Κλήδονα και εξελίχθηκε σε εκτεταμένη αστυνομική έρευνα με κατασχέσεις οπλισμού, βρίσκεται στο επίκεντρο ο 25χρονος πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου, μαζί με μέλη της οικογένειάς του, σε χωριό του Δήμου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γιορτή στην πλατεία του χωριού, όπου βρίσκονταν δεκάδες κάτοικοι και επισκέπτες, διακόπηκε αιφνιδίως όταν καταγράφηκαν πυροβολισμοί στον αέρα, γεγονός που προκάλεσε έντονη αναστάτωση και άμεση κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ.

►Διαβάστε επίσης: «Έπεσαν» μπαλοθιές σε χωριό στη γιορτή του Κλήδονα: Με χειροπέδες ο πρόεδρος Πολιτιστικού και 4 μέλη της οικογένειάς του

Κατά τις ίδιες πηγές, ο 25χρονος πρόεδρος φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας – οι γονείς του και τα δύο αδέλφια του.

Η υπόθεση πήρε περαιτέρω διαστάσεις μετά την έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 25χρονου προέδρου, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν φυσίγγια και διάφορα είδη οπλισμού.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν πιστόλια, καραμπίνες και εξοπλισμού όπλων, μεταξύ των οποίων φυσίγγια και διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με οπλοκατοχή.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και κατά περίπτωση για ρίψη άσκοπων πυροβολισμών, ενώ κινήθηκαν και οι προβλεπόμενες διαδικασίες για ανάκληση αδειών και αφαίρεση οπλισμού. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: 

«Συνελήφθησαν, χθες (24.06.2026) πρωινές ώρες, σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου από αστυνομικούς της Β’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, πέντε (5) ημεδαποί (τέσσερις άντρες και γυναίκα) ηλικίας από 25 έως 60 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και κατά περίπτωση ρίψη άσκοπων πυροβολισμών.

Ειδικότερα χθες (24.06.2026) πρώτες πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριο χώρο σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, έγινε ρίψη άσκοπων πυροβολισμών.

Από αστυνομικούς του Β' Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε έρευνα στο χώρο που έλαβε χώρα η εκδήλωση, όπου ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5) κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων και συνελήφθη ο 25χρονος για τη ρίψη των άσκοπων πυροβολισμών.

Στη συνέχεια ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε αποθηκευτικό χώρο που κατέχουν και χρησιμοποιούν από κοινού οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• -1- πιστόλι με -2- γεμιστήρες,
• -9- κυνηγητικά όπλα,
• -1- αυτοσχέδιος σιγαστήρας,
• -1- αυτοσχέδιο πιστόλι στυλό,
• -278- πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
• -3- κάλυκες σε μπρελόκ,
• κοντάκι καραμπίνας,
• δοχείο περιέχον σφαιρίδια αεροβόλου,
• -1- βολίδα,
• -6- μαχαίρια,
• -1- μεταλλικό ξίφος με τη θήκη του,
• -1- λαστιχένια ράβδο – γκλόπ,
• -3- φυσιγγιοθήκες

Για τα ανωτέρω είδη οπλισμού κινήθηκαν διαδικασίες ανάκλησης των σχετικών αδειών και αφαίρεσης τους.

Η προανάκριση ενεργείται από το Β΄Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News