στόλος Global Sumud Flotilla
Φωτ. ΑΡ

Global Sumud Flotilla: Μαρτυρίες από τον Στολίσκο προς τη Γάζα σε εκδήλωση αλληλεγγύης στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Global Sumud Flotilla: Μαρτυρίες από τον Στολίσκο προς τη Γάζα σε εκδήλωση αλληλεγγύης στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέλη του διεθνούς στόλου και του δικτύου Samidoun μιλούν για τις αναχαιτίσεις, τις συλλήψεις και τις εμπειρίες τους – Η εκδήλωση της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό στις 18 Ιουνίου στο ΕΚΗ

Η Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό – Ηράκλειο διοργανώνει την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 19:00 εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (αίθουσα Ναπολέοντα Σουκατζίδη), με θέμα τα βιώματα και τις μαρτυρίες ανθρώπων που συμμετείχαν στις διεθνείς αποστολές αλληλεγγύης προς τη Γάζα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν μέλη της ελληνικής αποστολής του Global Sumud Flotilla και του διεθνούς δικτύου αλληλεγγύης Παλαιστίνιων κρατουμένων Samidoun, μεταφέροντας τις εμπειρίες τους από τις αναχαιτίσεις των πλοίων, τις συλλήψεις και τις συνθήκες κράτησης που, όπως αναφέρουν, αντιμετώπισαν.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με αφορμή τα περιστατικά που καταγγέλλονται από τη Συνέλευση σχετικά με τις αποστολές του διεθνούς στόλου και με φόντο τις συνεχιζόμενες εξελίξεις στη Γάζα και το ζήτημα των Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση-κάλεσμα της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό - Ηράκλειο:

«Με γνώμονα τα παρακάτω συμβάντα πειρατείας από το τρομοκρατικό σιωνιστικό καθεστώς:

* 29 - 30 Απριλίου 1η αναχαίτηση Διεθνή στόλου αλληλεγγύης SUMUD FLOTILLA σε ύδατα ελληνικής έρευνας και διάσωσης,

* 18 - 19 Μαΐου 2η αναχαίτηση Διεθνή στόλου αλληλεγγύης SUMUD FLOTILLA & FREEDOM FLOTILLA COALITION σε θαλάσσια περιοχή κυπριακής έρευνας και διάσωσης,

ως αποτέλεσμα των οποίων αγωνιστές και αγωνίστριες των διεθνών στόλων -που έπλεαν με στόχο να σπάσουν τον παράνομο και κατοχικό αποκλεισμό της Γάζας- δέχθηκαν από τον IOF πειρατεία, κράτηση σε πλοία φυλακές, βασανισμό, σεξουαλική κακοποίηση, βιασμούς.

Κάποιοι/ες αφέθηκαν στη θάλασσα στο σκάφος τους δίχως δυνατότητα επικοινωνίας με στεριά και με μη λειτουργικό σκάφος, ενώ το σύνολο του στόλου απήχθησαν και οδηγήθηκαν σαν κρατούμενοι/ες σε φυλακές του Ισραήλ.

Αλλά και με δεδομένα:

* Τους τουλάχιστον 9.000 κρατούμενους Παλαιστίνιους (παιδιά και ενήλικες) στα σιωνιστικά μπουντρούμια, δίχως κατηγορίες, βιώνοντας φρικτά βασανιστήρια, βιασμούς, σαδιστική μεταχείριση και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης.

* Συν τον νόμο που ψηφίστηκε 30/4 από την ισραηλινή Κνεσέτ ο οποίος δίνει τη δυνατότητα θανατικής ποινής ΜΟΝΟ σε Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Ως Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό σας καλούμε να παρακολουθήσουμε και να συμμετέχουμε σε εκδήλωση με μέλη της ελληνικής αποστολής του GLOBAL SUMUD FLOTILLA και του διεθνούς δικτύου αλληλεγγύης παλαιστίνιων κρατουμένων SAMIDOUN.

Να συνδέσουμε τα νήματα της απαγωγής ανθρώπων από τον IOF -είτε Παλαιστινίων είτε αγωνιστών/ριών του στόλου-, του αυταρχισμού των κρατήσεων και φυλακίσεων του σιωνιστικού μορφώματος και τη συνενοχή των κρατών που παρά το ότι έχουν ψηφίσει νόμους διεθνούς δικαίου, όχι μόνο αρνούνται να επιβάλλουν οποιαδήποτε κύρωση στο Ισραήλ για την καταπάτηση τους αλλά είναι επιδεικτικά συνένοχοι και συνεργάτες στις αποικιοκρατικές, γενοκτονικές βλέψεις του.

- Το Ισραήλ αποτελεί εχθρό και απειλή για κάθε άνθρωπο και για όλους τους λαούς αφού χρόνια τώρα έχει κανονικοποιήσει την κατοχή, την αποικιοκρατία, τον ιμπεριαλισμό, την απάνθρωποποίηση, τους βασανισμούς και τη γενοκτονική παρουσία, στο επίκεντρο της παγκόσμιας ανθρώπινης συνείδησης.

🇵🇸 Η Παλαιστίνη είναι η πατρίδα κάθε Ανθρώπου

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, Ηράκλειο». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News