Μια νέα εκπαιδευτική δομή ιδρύεται στον Δήμο Γόρτυνας, με έδρα το Ασήμι, δίνοντας ουσιαστικές δυνατότητες εκπαίδευσης σε ενήλικες, εργαζομένους και επαγγελματίες της περιοχής.
Όπως είχε γράψει νωρίτερα το neakriti.gr, πρόκειται για το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ασημίου, το οποίο θα λειτουργήσει από το σχολικό έτος 2026-2027.
Η ίδρυση της νέας σχολικής μονάδας έρχεται σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του Δήμου Γόρτυνας και της 147/2025 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με κοινή απόφαση των αρμόδιων υπουργείων, ιδρύεται στο Ασήμι μια δομή που στόχο έχει να στηρίξει τη δια βίου μάθηση, να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή και να προσφέρει νέες προοπτικές εκπαίδευσης και επαγγελματικής εξέλιξης στην ευρύτερη περιοχή.
Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο θα δώσει τη δυνατότητα σε πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να αποκτήσουν απολυτήριο Λυκείου, συνεχίζοντας παράλληλα την εργασία ή τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.
Ο Δήμος Γόρτυνας καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για φοίτηση στο νέο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ασημίου.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2892340340, 2892340351 και 2893340225.
Η ανακοίνωση: «Μια νέα εκπαιδευτική δομή, που θα προσφέρει ουσιαστικές ευκαιρίες εκπαίδευσης και επαγγελματικής εξέλιξης σε ενήλικες, εργαζομένους και επαγγελματίες και θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου Γόρτυνας και της ευρύτερης περιοχής, ιδρύεται, με έδρα το Ασήμι.
Σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του Δήμου Γόρτυνας και της 147/2025 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Υποδομών και Μεταφορών, αποφάσισαν την ίδρυση Εσπερινού Γενικού Λυκείου, με έδρα το Ασήμι, που θα λειτουργήσει από το σχολικό έτος 2026 – 2027.
Η ίδρυση Εσπερινού Γενικού Λυκείου, με έδρα το Ασήμι, αποτελεί μια ουσιαστική «επένδυση» στην εκπαίδευση και την δια βίου μάθηση, δίνοντας την ευκαιρία σε πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση να αποκτήσουν απολυτήριο Λυκείου.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να φοιτήσουν στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο, με έδρα το Ασήμι, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, απευθυνόμενοι στα τηλέφωνα 2892340340, 2892340351, 2893340225».
