arrosto paidi METH
Φωτ. shutterstock

ΠΑΓΝΗ: Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του 4χρονου μετά την επίθεση σκύλου – «Δεν έχουν επηρεαστεί ζωτικά όργανα», λέει ο διοικητής

Ηράκλειο
ΠΑΓΝΗ: Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του 4χρονου μετά την επίθεση σκύλου – «Δεν έχουν επηρεαστεί ζωτικά όργανα», λέει ο διοικητής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παιδί μεταφέρθηκε από τα Χανιά στο Ηράκλειο μετά από χειρουργείο – Φέρει σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και παραμένει στη ΜΕΘ

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ το 4χρονο αγοράκι από τον Βατόλακκο Χανίων, το οποίο δέχτηκε επίθεση από σκύλο μέσα στην αυλή του σπιτιού του.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, καθώς έφερε σοβαρά τραύματα στο προσωπικό κρανίο. Αμέσως μετά το χειρουργείο κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Ηράκλειο και στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα.

Οι γιατροί παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας του, ενώ η κατάστασή του παραμένει σοβαρή αλλά σταθερή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο neakriti.gr ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, «η κατάσταση του τετράχρονου που μας διακομίστηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων είναι σταθερή. Το παιδί νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και είναι διασωληνωμένο. Φέρει πολλαπλά κατάγματα του σπλαχνικού κρανίου, καθώς και τραύματα στην ωμοπλάτη. Ωστόσο, η κατάστασή του θεωρείται σταθερή.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συμβούλιο ιατρικών ειδικοτήτων, ώστε να εκτιμηθεί αν απαιτείται περαιτέρω αντιμετώπιση. Τα τραύματά του έχουν συρραφεί στο Νοσοκομείο Χανίων και εδώ βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Ευτυχώς, δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί τα ζωτικά του όργανα, κάτι που είναι ιδιαίτερα θετικό».

►Διαβάστε επίσης: Επίθεση σκύλου: Από τα Χανιά στο ΠΑΓΝΗ το 4χρονο μετά το χειρουργείο – Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάστασή του (vid)

Το χρονικό 

Το 4χρονο αγοράκι τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση σκύλου στα Χανιά, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη στα χειρουργεία για να το κρατήσουν στη ζωή και να σταθεροποιήσουν την υγεία του. 

Το παιδί εισήχθη στο χειρουργείο του Νοσοκομείου Χανίων, διασωληνωμένο χθες, με τους γιατρούς να το παρακολουθούν και να αξιολογούν διαρκώς την κατάστασή του, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα τραύματά του. 

Το 4χρονο νωρίτερα χθες είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από σοβαρή επίθεση οικόσιτου σκύλου στον Βατόλακκο του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά, φέροντας βαριά τραύματα κυρίως στο πρόσωπο και το κεφάλι. Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, με άμεση επέμβαση διασωστών και γιατρού, ενώ εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα επείγουσας αντιμετώπισης. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του το παιδί διακομίστηκε από τα Χανιά στο ΠΑΓΝΗ και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.  

Να σημειωθεί πως, σε ανάρτηση στο διαδίκτυο, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από τους διασώστες στον άρτιο συντονισμό του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ, αλλά και στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων - διασωστών, γιατρών και νοσηλευτών - που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του περιστατικού.
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News