Κάλεσμα σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 20 Απριλίου απευθύνει μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η σελίδα «Αντιπληροφόρηση Ηρακλείου», με αφορμή τη διεξαγωγή προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας σε ξενοδοχείο της Αμμουδάρας.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ανάρτησης, η συγκέντρωση προγραμματίζεται για τις 17:30, έξω από κατάστημα σούπερ μάρκετ στην αρχή της περιοχής, με τους διοργανωτές να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική και σε μια σειρά ζητημάτων που, όπως υποστηρίζουν, επηρεάζουν την κοινωνία και την καθημερινότητα των πολιτών.
Στο ίδιο κείμενο διατυπώνονται αιχμές για την οικονομική κατάσταση, το κόστος ζωής, ζητήματα διαφάνειας, καθώς και για ευρύτερες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, ενώ γίνεται αναφορά και σε κοινωνικά και διεθνή θέματα.
Οι συντάκτες της ανάρτησης καλούν σε συμμετοχή στη συγκέντρωση, τονίζοντας την ανάγκη – όπως αναφέρουν – για συλλογική αντίδραση και παρουσία στον δημόσιο χώρο.
20 Απριλίου 2026 – Προσυνέδριο ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ
Η εγκληματική οργάνωση της Ν.Δ - ή με άλλα λόγια η κυβέρνηση που λεηλατεί τον τόπο τα τελευταία 7 χρόνια – ετοιμάζεται να συνευρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο ξενοδοχείο Candia Maris στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.
Εκεί θα είναι όλοι/ες οι "άριστοι" που τα τελευταία χρόνια έχουν την πολιτική/θεσμική/νομοθετική ευθύνη για όσα δεινά βιώνουμε σήμερα. Με την ακρίβεια, δηλαδή την ραγδαία φτωχοποίησή μας μέσω της υπέρμετρης φορολογίας και της οργανωμένης κλοπής που επιβάλλουν κράτος και αφεντικά σε βασικά αγαθά και υπηρεσίας, αλλά και σε όσα έχουμε βιώσει στο άμεσο παρελθόν. Σκάνδαλα, ληστρικές επιδρομές του δημόσιου πλούτου και εγκλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο.
Οπεκεπέ, Σκοίλ Ελικικού, Νοβάρτις, υποκλοπές (πρέντατορ), Τέμπη, Πύλος, απευθείας αναθέσεις σε δικούς τους, και το βαρέλι δεν έχει πάτο. Και την ίδια στιγμή, επιλέγουν να μας σέρνουν σε έναν πόλεμο καθ' υπόδειξη των αφεντικών τους σε ΗΠΑ και Ισραήλ και να μας δένουν όλο και πιο πολύ στο εγκληματικό άρμα τους. Έναν πόλεμο που δεν επιλέξαμε, έναν πόλεμο άδικο με θύμα τους λαούς της Μ. Ανατολής.
Το κεφάλαιο επεκτείνεται σαν μόλυνση, καταλαμβάνοντας κάθε μέτρο της πόλης, εκδιώκοντας τους πραγματικούς της κατοίκους. Όλο και περισσότεροι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην έχουν πού να μείνουν. Ζούμε μια άτυπη «εθνοκάθαρση των φτωχών», μια κανονική αντικατάσταση πληθυσμών από επιχειρηματίες του τουρισμού, επενδυτές real estate, τράπεζες, πολιτικές ελίτ και κράτος. Η γη και η κατοικία είναι το πιο σημαντικό εμπόρευμα στις σημερινές ελληνικές συνθήκες.
Το κράτος επίσης επεκτείνεται σαν μόλυνση. Αδιάκοπες αυστηροποιήσεις, παρακολουθήσεις, ηλεκτρονικός έλεγχος μετακινήσεων και συναλλαγών, καταστολή. Μεθοδικά, η κυβέρνηση και το κόμμα που την άρχει, βάζουν τα λάβαρά τους σε καταπατημένες ελευθερίες και ξηλώνουν εστίες αντίστασης.
Ολα αυτά μπορεί να φαίνονται αναπόφευκτα, αλλά δεν είναι…
Οι πολιτικές της λιτότητας και της υποταγής μπορούν να ανατραπούν προς όφελος της κοινωνικής βάσης, προς όφελος των πολλών.
Η ιστορία της ανθρωπότητας δεν δείχνει μονάχα πως πάντα θα υπάρχουν κάποιες τάξεις που θα καταπιέζουν, θα εκμεταλλεύονται και θα μακελεύουν του πολλούς, δείχνει και πως οι πολλοί όταν το πάρουν απόφαση μπορούν να τους στείλουν εκεί που πρέπει.
Αν δεν ήταν έτσι δεν θα ήμασταν εδώ που είμαστε, αλλά θα ήμασταν ακόμη δούλοι κάποιου φεουδάρχη σε κάποια αυτοκρατορία ή σκλάβοι σε κάποια βενετική γαλέρα ή σε κάποια φυτεία στην Αμερικής. Μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν; ΝΑΙ μπορούν! Θα είναι εύκολο και αναίμακτο; ΟΧΙ!
Δεν δεχόμαστε το τέλος της ιστορίας, είμαστε με αυτούς που την αλλάζουν! Έλα και εσύ μαζί μας! Έλα να διασχίσουμε μαζί τον Ρουβίκωνα.
Δευτέρα 20 Απριλίου 2026, 17:30: Συγκέντρωση ενάντια στο προσυνέδριο της ΝΔ, έξω από το Supermarket Σκλαβενίτη στην αρχή της Αμμουδάρας.
Ρουβίκωνας
