Έντονη ανησυχία "γεννά" ένα περιστατικό που σημειώθηκε στην περιοχή του Γαζίου του Δήμου Μαλεβιζίου, στις εργατικές κατοικίες, με θύμα έναν ηλικιωμένο άνδρα, 89 ετών. Σύμφωνα με μαρτυρία συγγενικού του προσώπου, άγνωστοι νεαροί Ρομά, περίπου 25 ετών, τη Δευτέρα του Πάσχα, χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα την πώληση κουβερτών για να τον προσεγγίσουν και τελικά να εισβάλουν στο σπίτι του.
Όπως περιγράφει η συγγενής «τον βρήκαν στην μπροστινή αυλή και προσπάθησαν να του πουλήσουν κουβέρτες. Εκείνος αρνήθηκε και τους έδιωξε. Έδειξαν ότι έφυγαν…» αλλά δεν είχαν φύγει. Αντιθέτως οι δράστες κινήθηκαν προς την πίσω πλευρά του σπιτιού και εκμεταλλευόμενοι ότι δεν είχαν την προσοχή του ηλικιωμένου, κατάφεραν να μπουν μέσα στο σπίτι. «Πήγαν από την πίσω αυλή, μπήκαν κανονικά από την πόρτα και ανέβηκαν στον όροφο, εκεί που είναι το υπνοδωμάτιο» - αναφέρει η συγγενής του ηλικιωμένου, η οποία περιγράφει κινήσεις γρήγορες και στοχευμένες. Οι νεαροί εντόπισαν το κομοδίνο και αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα αξίας και συγκεκριμένα βέρες που είχε φυλάξει ο ηλικιωμένος.
Η κλοπή δεν έγινε άμεσα αντιληπτή, ενώ οι δράστες εξαφανίστηκαν πριν προλάβει να αντιδράσει το θύμα. Για το περιστατικό έχει ήδη γίνει καταγγελία στις Αρχές.
Το περιβάλλον του ηλικιωμένου γνωστοποιεί το συμβάν, προκειμένου οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς –όπως αναφέρουν– η συγκεκριμένη μέθοδος φαίνεται να στοχεύει κυρίως ηλικιωμένα άτομα.