Οι ισχυροί άνεμοι που πλήττουν την Κρήτη σήμερα έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».
Σύμφωνα με πληροφορίες, πτήσεις από και προς την Αθήνα ακυρώθηκαν, ενώ μια πτήση από Παρίσι δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο Ηράκλειο και αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αθήνα. Παράλληλα, μια πτήση από Μόναχο που δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο Ηράκλειο μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του neakriti.gr, λόγω των θυελλωδών νοτιάδων ακυρώθηκαν τέσσερις πτήσεις από Αθήνα προς Ηράκλειο, καθώς και οι αντίστοιχες αναχωρήσεις. Παράλληλα, μία πτήση από Μόναχο εκτράπηκε προς τα Χανιά, ενώ ιδιωτική πτήση από Παρίσι κατευθύνθηκε τελικά στην Αθήνα. Η τελευταία αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στις 8:40 το πρωί. Αυτή την ώρα η ένταση των ανέμων έχει υποχωρήσει, ωστόσο η ορατότητα παραμένει περιορισμένη λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης.
►Διαβάστε επίσης: Πτώση δέντρων στο Πάρκο Γεωργιάδη από τους δυνατούς ανέμους - Αναστάτωση και στην πλατεία Ελευθερίας (pics)
Οι αρχές και οι αεροπορικές εταιρείες παρακολουθούν συνεχώς την κατάσταση και συνιστούν στους επιβάτες να επικοινωνούν με τα πρακτορεία ή το αεροδρόμιο πριν από την αναχώρησή τους, καθώς οι ισχυροί άνεμοι ενδέχεται να προκαλέσουν νέα προβλήματα ή αλλαγές στα δρομολόγια.
Οι θυελλώδεις άνεμοι στο νησί έχουν ήδη προκαλέσει προβλήματα και σε δρόμους και δημόσιους χώρους, με τις Αρχές να προειδοποιούν για αυξημένη προσοχή και αποφυγή περιττών μετακινήσεων.
