elmepa

Το ΕΛΜΕΠΑ φέρνει τη βιωσιμότητα και την καινοτομία στην ακαδημαϊκή ατζέντα μέσω της ATHENA

Ηράκλειο
Το ΕΛΜΕΠΑ φέρνει τη βιωσιμότητα και την καινοτομία στην ακαδημαϊκή ατζέντα μέσω της ATHENA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο διεθνή εργαστήρια με συμμετοχή Λιθουανών ακαδημαϊκών ενισχύουν τη βιωσιμότητα, το game design και τη διασύνδεση της μάθησης με την αγορά εργασίας

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο διοργανώνει δύο ακαδημαϊκά εργαστήρια με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών από το Vilnius Tech, στο πλαίσιο της ενεργού συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Πανεπιστημιακή Συμμαχία ATHENA European University Alliance.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στη Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και απευθύνονται σε φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό, ενισχύοντας τη διεθνή ακαδημαϊκή συνεργασία, τη διασύνδεση της διδασκαλίας με σύγχρονες πρακτικές βιωσιμότητας και τη δημιουργική μάθηση. 

Το πρώτο εργαστήριο, με τίτλο “Life Cycle Thinking”, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (10:00–13:00) και εισάγει την προσέγγιση του “Life cycle thinking”, ως ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αξιολόγησης των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής προϊόντων και υπηρεσιών. Το πρόγραμμα συνδυάζει θεωρητική εισαγωγή με βιωματική ομαδική εργασία και παρουσιάζει τον ρόλο τεχνολογιών όπως BIM, BEM και Digital Twins στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων για τη βιωσιμότητα.

εργαστήριο

Ακολουθεί το διμερές διαδραστικό εργαστήριο “Engaging Game Design: Design Your Career Game”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026 (10:00–12:00) και την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026 (10:00–12:00). Το εργαστήριο εστιάζει στις αρχές του game design και της παιχνιδοποίησης ως εργαλεία μάθησης, παρακίνησης και επαγγελματικής ανάπτυξης. Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε ομάδες για τη δημιουργία ενός career focused παιχνιδιού ή gamified concept, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την κατανόηση της ανθρώπινης παρακίνησης.

εργαστήριο

Εισηγητές των εργαστηρίων είναι η Rūta Mikučionienė, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Building Energetics με ειδίκευση στην ενεργειακή αποδοτικότητα και την ανάλυση κύκλου ζωής, η Rasa Džiugaitė-Tumėnienė, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια με αντικείμενο τα Digital Twins, τα BMS και τη βιώσιμη λειτουργία κτηρίων, και η Ingrida Lescauskienė, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πληροφορικής Μηχανικής με ειδίκευση στον σχεδιασμό παιχνιδιών, την παιχνιδοποίηση και τα digital badges.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Η εγγραφή είναι υποχρεωτική και θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο συνεχίζει, μέσα από τη συμμετοχή του στην ATHENA European University Alliance, να επενδύει σε δράσεις που ενισχύουν τη διεθνή διάσταση των σπουδών, την καινοτομία στη διδασκαλία και τη σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας.

Εγγραφές:

  • Life cycle thinking ΕΔΩ
  • Workshop - Engaging Game Design: Design Your Career Game: ΕΔΩ

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News