sxoleio

Μια αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές του 52° Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στην ΚΡΗΤΗ TV!

Ηράκλειο
Μια αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές του 52° Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στην ΚΡΗΤΗ TV!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μικροί μαθητές μπήκαν στα πλατό, γνώρισαν δημοσιογράφους και έμαθαν πώς γεννιέται μια εκπομπή - Σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία!

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι μαθητές του 52° Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, κατά την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΚΡΗΤΗ TV, ανοίγοντας και τον κύκλο των επισκέψεων τη νέα τηλεοπτική χρονιά! 

sxoleio

Στην είσοδο του σταθμού τους υποδέχτηκε με χαμόγελο η κ. Αναστασία Μπιτζιλέου, η οποία ανέλαβε να τους ξεναγήσει στους χώρους και να τους μυήσει στα «μυστικά» του μαγικού κόσμου της τηλεόρασης.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στο πλατό της εκπομπής «Καλό Μεσημέρι», να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο που πραγματοποιούνται τα τηλεοπτικά γυρίσματα και να μάθουν πόσοι διαφορετικοί άνθρωποι συνεργάζονται για να βγει μια εκπομπή στον αέρα — σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, κάμεραμεν, ηχολήπτες, φωτιστές, γραφίστες, λογιστές και πολλοί άλλοι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές περιηγήθηκαν στα πλατό, στο τμήμα ειδήσεων, στο τμήμα παραγωγής και στην αίθουσα ελέγχου, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον προκάλεσε η γνωριμία τους με το αρχείο του σταθμού, όπου φυλάσσονται οι βάσεις δεδομένων και το πολύτιμο οπτικοακουστικό υλικό του Ομίλου.

Η επίσκεψη αποτέλεσε μια όμορφη εκπαιδευτική εμπειρία, γεμάτη γνώση και ενθουσιασμό, αφήνοντας στους μαθητές τις καλύτερες εντυπώσεις από τον συναρπαστικό κόσμο των μέσων ενημέρωσης.

sxoleio

Η ανάρτηση του σχολείου: 

«Τη Δευτέρα 3-11 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν μια συναρπαστική εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του δημοσιογραφικού οργανισμού της Κρήτης, τον Όμιλο Κρήτη TV και την ημερήσια εφημερίδα «Νέα Κρήτη». Ήταν μια μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά πώς “γεννιούνται” οι ειδήσεις και πώς λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

 Στον Τηλεοπτικό Σταθμό Κρήτη TV
Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στους χώρους του τηλεοπτικού σταθμού Κρήτη TV, όπου:
• Επισκέφθηκαν τα στούντιο και το control room, βλέποντας τον τεχνολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή και τη μετάδοση των εκπομπών.
• Κατάλαβαν τη διαδικασία από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι την προβολή της στην οθόνη.


Στην Εφημερίδα «Νέα Κρήτη»
Στη συνέχεια, η επίσκεψη συνεχίστηκε στους χώρους της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» και του ενημερωτικού portal neakriti.gr. Εκεί, τα παιδιά:
• Παρακολούθησαν τη διαδικασία σύνταξης και επεξεργασίας των άρθρων.
• Ενημερώθηκαν για τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον Τύπο (ρεπόρτερ, συντάκτης, φωτογράφος, κ.ά.).
• Συζήτησαν για τη σημασία της ενημέρωσης και την ανάγκη για κριτική σκέψη απέναντι στα Μέσα.

Μια Αξέχαστη Εμπειρία
Η εκδρομή υπήρξε μια σπουδαία βιωματική μάθηση για τους μαθητές μας, καθώς τους έδωσε τη δυνατότητα να κατανοήσουν από πρώτο χέρι τον τρόπο λειτουργίας της «τέταρτης εξουσίας».
Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο Κρήτη TV και την εφημερίδα «Νέα Κρήτη» για την εξαιρετική φιλοξενία και την αναλυτική ξενάγηση, η οποία μας χάρισε πολύτιμες γνώσεις για τον κόσμο της ενημέρωσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News