ipiccy_image (80).jpg

Βορίζια: Θρήνος, φόβος και στενός αστυνομικός κλοιός στο χωριό - Δύο νεκροί και τραυματίες - Το χρονικό του μακελειού (pics & vids)

Ηράκλειο
Βορίζια: Θρήνος, φόβος και στενός αστυνομικός κλοιός στο χωριό - Δύο νεκροί και τραυματίες - Το χρονικό του μακελειού (pics & vids)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες βαθιάς οδύνης και φόβου κυριαρχούν στα Βορίζια, όπου μετά το μακελειό με δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες, το χωριό θυμίζει νεκρή ζώνη - Συνεχής ενημέρωση από το Neakriti.gr

Εικόνες βαθιάς οδύνης και σιωπής κυριαρχούν στα Βορίζια του Δήμου Φαιστού, όπου μετά το μακελειό με δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες, το χωριό θυμίζει νεκρή ζώνη. Οι δρόμοι είναι έρημοι, ενώ κατά διαστήματα αντηχεί ο θρήνος της αδελφής του 39χρονου θύματος, η οποία επέστρεψε για να προετοιμάσει την κηδεία του αδελφού της.

Η Αστυνομία έχει παρατάξει ισχυρές δυνάμεις σε όλη την περιοχή, φρουρώντας όλα τα επίμαχα σπίτια των δύο οικογενειών που ενεπλάκησαν στη βεντέτα. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., στόχος είναι να διατηρηθεί το κλίμα υπό έλεγχο, καθώς η ένταση εξακολουθεί να υποβόσκει.

Το σημείο της αιματηρής συμπλοκής παραμένει αποκλεισμένο, ενώ  αναμένονται στο νησί ειδικά κλιμάκια που θα συνοδεύουν τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών – το λεγόμενο «ελληνικό FBI». Αποστολή τους είναι να διαλευκάνουν πλήρως τα γεγονότα, να καθορίσουν τις ευθύνες και να αποκαταστήσουν την τάξη σε μια κοινότητα που δοκιμάζεται.

Δείτε στο βίντεο της ΚΡΗΤΗ ΤV το χρονικό του αιματοκυλίσματος

Έκτακτη σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου υπό τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου, ξεκίνησε έκτακτη σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, υπό τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρη Μάλιο, ο οποίος έφτασε εσπευσμένα στην Κρήτη μετά το φονικό στα Βορίζια.

Μαζί του βρίσκεται και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (το λεγόμενο “ελληνικό FBI”), Φώτης Ντουίτσης, που μετέβη επίσης στο νησί για να αναλάβει τον συντονισμό των ερευνών.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ο επικεφαλής των ΕΚΑΜ, καθώς και ανώτατα στελέχη της τοπικής και κεντρικής αστυνομίας.

Η συνεδρίαση επικεντρώνεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των επόμενων ωρών.

Η γυναίκα-θύμα και το μοιραίο ταξίδι

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η 57χρονη γυναίκα, που κατέληξε επίσης νεκρή, κατέρρευσε όταν είδε μέλη της οικογένειάς της να τραυματίζονται. Η ίδια είχε ταξιδέψει από τα Χανιά στα Βορίζια για να παραστεί στο μνημόσυνο του πατέρα της, χωρίς να φαντάζεται ότι η επίσκεψή της θα κατέληγε σε τραγωδία. Σύμφωνα με πληροφορίες εργαζόταν στο Νοσοκομείο Χανίων.

Ενδείξεις προμελετημένης έντασης

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, λίγες ώρες πριν από την αιματηρή σύγκρουση στο χωριό επικρατούσε αναβρασμός, ύστερα από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο υπό κατασκευή κατοικίας.

Το περιστατικό αυτό θεωρείται ότι πυροδότησε την αλυσίδα των γεγονότων, οδηγώντας στη βίαιη αναμέτρηση μεταξύ των δύο οικογενειών.

Παράλληλα, έχουν φυγαδευθεί μέλη και από τις δύο πλευρές σε άλλα σημεία της Κρήτης, προκειμένου να αποτραπεί νέα αιματοχυσία ή πιθανές αντίποινες.

Οι έρευνες και το έργο της Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία διαθέτει πλέον μια πρώτη εικόνα για το τι συνέβη, βασισμένη στις καταθέσεις των δύο φρουρούμενων τραυματιών που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ. Καθοριστικό ρόλο στην έρευνα παίζει και η μαρτυρία που παρουσίασε αποκλειστικά η ΚΡΗΤΗ TV και το Neakriti.gr, ρίχνοντας φως την στιγμή που έπεσαν πυροβολισμοί.

Η Αστυνομία πλέον έχει μπροστά της το δύσκολο έργο να σπάσει τη σιωπή των κατοίκων και να συγκεντρώσει μαρτυρίες και αποδεικτικά στοιχεία, ώστε να οδηγήσει τους υπαίτιους ενώπιον της Δικαιοσύνης. Μόνο έτσι, τονίζουν οι τοπικές αρχές, μπορεί να υπάρξει κάθαρση σε μια υπόθεση που διχάζει και πληγώνει βαθιά την κοινωνία της Μεσαράς.

Στα Βορίζια, όπου τα σπίτια των δύο οικογενειών απέχουν λίγα μόλις μέτρα, η συνύπαρξη μοιάζει πλέον εύθραυστη — και η αποκατάσταση της ειρήνης φαντάζει ο πιο δύσκολος αγώνας μετά το αίμα που χύθηκε.

Η κατάσταση των τραυματιών

Η κατάσταση των τεσσάρων τραυματιών. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη που μίλησε στο Neakriti.gr, τέσσερα άτομα συνεχίζουν να νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου για τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) νοσηλεύονται:

  • Μία 52χρονη γυναίκα, η οποία φέρει τραύμα στο αριστερό χέρι,
  • Δύο άνδρες ηλικίας 31 και 23 ετών, με πυροβολισμούς στα πόδια, οι οποίοι βρίσκονται εκτός κινδύνου και υποβάλλονται σε ιατρική παρακολούθηση.
  • Παράλληλα, μία 26χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Βάπτισαν τα τρία παιδιά του 39χρονου για να μπορέσουν να τον κηδέψουν

Η οικογένεια του θύματος βιώνει στιγμές που δύσκολα περιγράφονται. Η σύζυγος του 39χρονου κλήθηκε, μέσα σε απόγνωση, να σταθεί δίπλα στα πέντε παιδιά τους – τρία από τα οποία είναι αβάπτιστα. Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, ένας γονιός που φεύγει από τη ζωή πριν βαπτιστούν τα παιδιά του δεν μπορεί να ταφεί, αν δεν τελεστούν πρώτα οι βαπτίσεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ανείπωτης θλίψης, σήμερα Σάββατο πραγματοποιήθηκαν εσπευσμένα οι βαπτίσεις των τριών μικρότερων παιδιών, σε γειτονικό χωριό, ώστε να μπορέσει να τελεστεί αύριο η κηδεία του 39χρονου.

Από την άλλη πλευρά, παραμένει άγνωστο το πού και πότε θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της 57χρονης γυναίκας, που κατά πληροφορίες είχε επιστρέψει στο χωριό για το μνημόσυνο του πατέρα της και βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

Καθώς η νύχτα πέφτει στα Βορίζια, η ατμόσφαιρα θυμίζει χωριό-φάντασμα. Οι δρόμοι είναι έρημοι, τα φώτα στα σπίτια χαμηλωμένα, και ο φόβος διάχυτος. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ανάμεσά τους και στελέχη της ΕΚΑΜ, περιφρουρούν διαρκώς τις δύο γειτονιές του χωριού, έτοιμες να επέμβουν σε περίπτωση οποιασδήποτε έντασης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων οι Τ.Ε.Κ.Α.Μ., Τ.Α.Ε. και Ο.Π.Κ.Ε., καθώς και στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου. Τον συντονισμό της μεγάλης επιχείρησης ανέλαβε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, ο οποίος μετέβη αυτοπροσώπως στο σημείο.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένες έρευνες στον τόπο του εγκλήματος, συλλέγοντας βαλλιστικά ευρήματα και μαρτυρίες, ενώ στο Ηράκλειο έχουν μεταφερθεί οχήματα και πειστήρια για περαιτέρω βαλλιστική εξέταση. Παράλληλα, στην περιοχή κατευθύνεται και κλιμάκιο της Ε.Κ.Α.Μ., ώστε να ενισχύσει τις έρευνες και να διασφαλίσει την ομαλότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα επεισόδια συνδέονται με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε υπό κατασκευή κατοικία στο χωριό. Το περιστατικό φέρεται να αποτέλεσε αφορμή για αντεκδίκηση, πυροδοτώντας νέα έκρηξη βίας ανάμεσα σε δύο οικογένειες που είχαν χρόνιες διαφορές.

Οι συγκρούσεις εκτυλίχθηκαν τόσο μέσα στο χωριό όσο και σε κοντινό φαράγγι. Λίγο μετά το μεσημέρι, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναχώρησαν από τα Βορίζια, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο των ερευνών στη σκηνή της αιματηρής αναμέτρησης που σημειώθηκε νωρίτερα μεταξύ δύο οικογενειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη προχωρήσει σε αναλυτική αποτύπωση του χώρου, καταγράφοντας καρέ-καρέ τα γεγονότα της πρωτοφανούς σύγκρουσης.

Οχήματα που βρέθηκαν στο σημείο έχουν μεταφερθεί, με τη συνδρομή της Τροχαίας Ηρακλείου, όπου θα υποβληθούν σε βαλλιστική εξέταση. Στόχος των Αρχών είναι να εντοπιστούν οι τροχιές των πυροβολισμών και να διακριβωθεί ποιος χρησιμοποίησε τα όπλα στη διάρκεια της συμπλοκής. Υπάρχουν πάντως κυλίδες αίματος σε όλο το χωριό, όπου θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς στην ταυτοποίηση των δραστών. 

Οι πρώτες, πιο ασφαλείς εκτιμήσεις των ανακριτικών αρχών αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες.

Δείτε βίντεο με μαρτυρίες κατοίκων στην ΚΡΗΤΗ ΤV

Ποιοι είναι οι δύο νεκροί

Από τα πυρά σκοτώθηκαν ένας 39χρονος άνδρας, πατέρας πέντε παιδιών, ενώ έχει και ένα νεογέννητο παιδάκι, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρόλαβε να απαντήσει στα πυρά που δέχθηκε πριν πέσει νεκρός και μια 56χρονη γυναίκα, η οποία μένει στα Χανιά και ήρθε στο χωριό για το μνημόσυνο του πατέρα της το πρωί, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θάνατος της γυναίκας ενδέχεται να οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή, κάτι που θα διαπιστωθεί από τους ιατροδικαστές. Τουλάχιστον έξι άτομα τραυματίστηκαν από αδέσποτες σφαίρες, ενώ η Σήμανση έχει ήδη περισυλλέξει δεκάδες κάλυκες από διάφορα είδη όπλων, από καλάσνικοφ και πιστόλια.

Η περιοχή είναι «γαζωμένη», με πολλά οχήματα να φέρουν τρύπες από σφαίρες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, για περισσότερο από μία ώρα το χωριό ήταν υπό καθεστώς πολιορκίας, με τις ριπές να ακούγονται χιλιόμετρα μακριά

Η πρώτη ανακοίνωση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.: «Πρωινές ώρες σήμερα (01-11-2025), η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου ενημερώθηκε από κατοίκους χωριού του νομού Ηρακλείου Κρήτης για ένοπλο περιστατικό που είχε σημειωθεί νωρίτερα.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα ειδικές αστυνομικές δυνάμεις (Τ.Ε.Κ.Α.Μ. – Τ.Α.Ε. – Ο.Π.Κ.Ε.) καθώς και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου. Επί τόπου βρέθηκε και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, για τον συντονισμό της επιχείρησης.

Από το περιστατικό διαπιστώθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός δύο ημεδαπών (39χρονου άνδρα και 56χρονης γυναίκας) καθώς και ο τραυματισμός δύο γυναικών, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε και ο τραυματισμός δύο ανδρών, οι οποίοι νοσηλεύονται φρουρούμενοι και εξετάζεται η συμμετοχή τους στο ένοπλο περιστατικό.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει και κλιμάκιο της Ε.Κ.Α.Μ.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

► Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστική μαρτυρία για το μακελειό στα Βορίζια - «Γλύτωσα από θαύμα, έπεσα πάνω στα διασταυρούμενα πυρά»

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 14 τραυματίες, ενώ το ενδεχόμενο περισσότερων θυμάτων δεν έχει αποκλειστεί, καθώς σε ορισμένες περιοχές –όπως το φαράγγι κοντά στο χωριό– οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εισέλθουν λόγω της επικινδυνότητας.

Η ΕΚΑΜ και η Σήμανση συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία και κάλυκες από πολλαπλά σημεία, με την αστυνομία να εξετάζει κάθε μαρτυρία για να χαρτογραφήσει την αλληλουχία των γεγονότων.

Τα σχολεία μεθαύριο και την Τρίτη θα είναι κλειστά στην περιοχή

Οι αστυνομικές δυνάμεις απομακρύνουν αυτή την ώρα το αυτοκίνητο του 38χρονου άνδρα, ο οποίος έπεσε νεκρός. Το όχημα, διάτρητο από δεκάδες σφαίρες, μεταφέρεται εκτός του χωριού, προκειμένου να εξεταστεί από πραγματογνώμονες της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Δείτε το βίντεο

εικόνα_Viber_2025-11-01_15-44-25-656(1).jpg

Βορίζια: Η έκρηξη που πυροδότησε το αιματηρό ξέσπασμα – Εικόνες και βίντεο από το σπίτι που... άναψε το φιτίλι του μακελειού

vorizia

Λίγες ώρες πριν το μακελειό στα Βορίζια του Δήμου Φαιστού, επικρατούσε έντονος αναβρασμός στο χωριό, εξαιτίας της έκρηξης αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο υπό κατασκευή κατοικίας. Το περιστατικό αυτό φαίνεται πως πυροδότησε τη βίαιη σύγκρουση ανάμεσα στις δύο οικογένειες που ενεπλάκησαν στη φονική ανταλλαγή πυρών.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο και τις εικόνες που δημοσιεύουν η ΚΡΗΤΗ TV και το Neakriti.gr, οι ζημιές στο κτίσμα είναι εκτεταμένες, με τους τοίχους και τις τζαμαρίες να έχουν διαλυθεί από τη σφοδρότητα της έκρηξης

Δείτε βίντεο και περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Στην Κρήτη μεταβαίνουν οι επικεφαλής της Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών

Για το φονικό περιστατικό, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενημερώθηκε άμεσα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο υπουργός έχει ζητήσει συνεχή ροή ενημέρωσης για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή και έχει δώσει εντολή για ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταβαίνουν στην Κρήτη ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (το λεγόμενο “ελληνικό FBI”), με στόχο τον άμεσο συντονισμό των ερευνών, τη συλλογή κρίσιμων στοιχείων και τη διαλεύκανση των συνθηκών του μακελειού, όπου θα αναλάβουν και τις έρευνες.

Έξι διακομιδές τραυματιών από το ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία Ηρακλείου

Σε επιχειρησιακό συναγερμό τέθηκε το ΕΚΑΒ Κρήτης μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στα Βορίζια του Δήμου Φαιστού, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματίες και νεκροί. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί έξι διακομιδές προς τα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και «Βενιζέλειο» Ηρακλείου, ενώ η επιχείρηση παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ Ηρακλείου έλαβε κλήση στις 11:18 π.μ. με αναφορά για ένοπλη σύγκρουση στο χωριό και αδιευκρίνιστο αριθμό τραυματιών.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν πέντε ασθενοφόρα, εκ των οποίων μία Κινητή Ιατρική Μονάδα (ΚΙΜ) και ένα όχημα μικρού όγκου με ιατρό, ενώ σε ετοιμότητα τέθηκαν δύο επιπλέον ασθενοφόρα από τα Κέντρα Υγείας Αγίας Βαρβάρας και Μοιρών.

Επιχείρηση υπό επικίνδυνες συνθήκες

Λόγω των εξαιρετικά επικίνδυνων συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και έπειτα από εντολή του επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ., οι διασώστες του ΕΚΑΒ παρέμειναν προσωρινά σε ασφαλή θέση αναμονής στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, μέχρι να δοθεί άδεια προσέγγισης στο σημείο.

Οι διακομιδές που έχουν πραγματοποιηθεί

Μέχρι το μεσημέρι, οι διασώστες και οι γιατροί του ΕΚΑΒ είχαν προχωρήσει στις εξής μεταφορές τραυματιών:

  • Δύο τραυματισμένες γυναίκες από το Κέντρο Υγείας Μοιρών προς το ΠΑΓΝΗ.

  • Δύο άνδρες τραυματίες, κατόπιν συντονισμού με την ΕΛ.ΑΣ., από ιδιωτική κλινική του Ηρακλείου προς το ΠΑΓΝΗ.

  • Μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της από το Κέντρο Υγείας Μοιρών προς το ΠΑΓΝΗ.

  • Ένας άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του προς το «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Αγωνία στα νοσοκομεία

Ο αριθμός των τραυματιών δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Πολλοί έχουν μεταφερθεί τόσο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όσο και στο ΠΑΓΝΗ ενώ κάποιοι βρίσκονται και στο κέντρο υγείας Μοιρών. Επίσης, σε επιφυλακή βρίσκεται και το κέντρο υγείας Αγίας Βαρβάρας, για να κληθεί οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ, δύο σε ιδιωτική κλινική, με τον έναν να είναι σε σοβαρή κατάσταση και αναμένεται να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ ώστε να επιβληθεί σε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση στα άκρα του και στο Βενιζέλειο μια 26χρονη, με τραύματα στα πόδια. 

εικόνα_Viber_2025-11-01_13-39-19-889.jpg
Σε αυτό το σημείο έγινε το μακελειό

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με αγροτικά και καρότσες στα Κέντρα Υγείας Μοιρών, Αγίας Βαρβάρας και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ ορισμένοι οδηγήθηκαν ακόμη και σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, προκειμένου να αποφευχθεί νέα σύγκρουση μεταξύ των συγγενών.

Στο Βενιζέλειο και το ΠΑΓΝΗ επικρατούν σκηνές οδύνης, καθώς συγγενείς των θυμάτων και τραυματιών έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα νοσοκομεία, αναζητώντας πληροφορίες για την τύχη των δικών τους ανθρώπων. Για την αποφυγή νέων επεισοδίων, στο σημείο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η πρόσβαση στον χώρο έχει αποκλειστεί.

Επιχείρηση «πόρτα-πόρτα» στα Βορίζια

Την ίδια ώρα, οι ΕΚΑΜ και οι αστυνομικές αρχές πραγματοποιούν σαρωτικές έρευνες πόρτα-πόρτα μέσα στο χωριό, το οποίο έχει ερημώσει. Ελάχιστοι κάτοικοι έχουν απομείνει στα σπίτια τους, σε κατάσταση σοκ μετά τα δραματικά γεγονότα.

Αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση κάνουν λόγο για «συνθήκες πολέμου», καθώς αρκετοί βρέθηκαν εγκλωβισμένοι ανάμεσα στα πυρά την πρώτη στιγμή της συμπλοκής. Τα θύματα και οι τραυματίες εντοπίστηκαν μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα του μακελειού.

Για το φονικό περιστατικό, ενημερώθηκε και ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον διοικητή της Αστυνομίας. Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στην Κρήτη αναμένεται να φτάσει από ώρα σε ώρα ο αρχηγός της Ελληνικής αστυνομίας, μαζί με περαιτέρω ενισχύσεις και τον αρχηγό του FBI. 

Εικόνες από το Βενιζέλειο που φρουρείται από μεγάλη Αστυνομική δύναμη: 

δφδφωδ
γβφγβ
venizeleio-astynomia

 

ekav9

►Διαβάστε επίσης: Στο «πόδι» τα Βορίζια μετά από έκρηξη σε σπίτι - Έρευνες από την Αστυνομία

Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη ένταση. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News