Σε μια περίοδο που ο δημόσιος λόγος για την ανάγκη εξοικονόμησης νερού εντείνεται λόγω της λειψυδρίας και της τουριστικής αιχμής, μια επιστολή δημότη του Δήμου Μαλεβιζίου έρχεται να καταγγείλει τη «χρόνια αδιαφορία του Δήμου» αλλά και την «υποκρισία των τοπικών αρχών», οι οποίες – όπως επισημαίνεται – «επιβάλλουν πρόστιμα στους πολίτες για σπατάλη, ενώ την ίδια στιγμή αδιαφορούν για σοβαρή διαρροή νερού που προκαλείται από βλάβη σε δημοτική παροχή».
Ακολουθεί η επιστολή καταγγελίας με τίτλο «Σπατάλη νερού στον Δήμο Μαλεβιζίου από αδιαφορία Δήμου και δημοτών»:
«Φαίνεται πως ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει αποφασίσει να παρουσιάζει συστηματικά ένα πρόσωπο απάθειας και υποκρισίας προς τους δημότες του, γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί το παρακάτω περιστατικό;
Είμαι δημότης του Δήμου Μαλεβιζίου και κατοικώ με την οικογένειά μου σε εκμισθωμένη κατοικία στην οδό Διαγόρα. Από τις 19 Μαΐου 2025 παρατήρησα μια μεγάλη λιμνούλα νερού σε μία γωνία στον κήπο του σπιτιού, ενώ εμφανή υγρασία φαινόταν να έχει και το παρακείμενο αποθηκάκι εντός του οικοπέδου μου.

Την ίδια κιόλας ημέρα ήρθα σε επαφή με τους ενοίκους γειτονικής οικίας στην οδό Ξενοφώντα, από όπου και έμαθα ότι η παροχή νερού του Δήμου περνάει υπόγεια μέσα από τσιμεντένιο τοιχίο που ορίζει το οικόπεδό μου με άλλο, λόγω άναρχης ρυμοτομίας.
Αρχικά, οι γείτονες έδειξαν ενδιαφέρον και κάλεσαν υδραυλικό για διερεύνηση, αλλά επί δύο εβδομάδες το πρόβλημα διαιωνιζόταν με μόνο προφορικές διαβεβαιώσεις.

Η διαρροή χειροτέρεψε, το αποθηκάκι έγινε άχρηστο και χρειάστηκε να εκκενωθεί, καθώς η μούχλα είχε κάνει την εμφάνισή της.
Δέκα ημέρες μετά, στις 29 Μαΐου 2025, ειδοποίησα ο ίδιος τη ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, καθώς οι γείτονες είχαν αρχίσει να αδιαφορούν, θεωρώντας ότι η απώλεια νερού τούς είναι "ξένη", εφόσον το νερό χάνεται πριν περάσει το ρολόι τους.
Έκτοτε, παρά τα πολλαπλά τηλεφωνήματα και τις υψηλές θερμοκρασίες, η λιμνούλα όχι μόνο παραμένει, αλλά αυξάνεται, μετατρέποντας το σημείο σε εστία κουνουπιών.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής:
Πώς και γιατί ένας δήμος όπως ο Μαλεβιζίου αδιαφορεί για μια τέτοια διαρροή, σε περίοδο υψηλής ζήτησης νερού λόγω τουρισμού, και πώς τολμά να επιβάλλει πρόστιμα 500 ευρώ για σπατάλη στους πολίτες, την ώρα που ο ίδιος "σφυρίζει αδιάφορα" για απώλειες νερού που είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη;».