Στο σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης θα καθίσει στις 9 Ιουλίου ένας γιατρός από το Ηράκλειο, που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε τρία χρόνια με αναστολή για την ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση ναρκωτικών ουσιών, υπό την ειδικότερη μορφή της διακίνησης διά της παράνομης συνταγογράφησης σκευασμάτων.
Η υπόθεση αυτή αφορά στον θάνατο ενός 32ρονου εξαρτημένου, που έχασε τη ζωή του τον Φεβρουάριο του 2016 από δηλητηρίαση, όταν μέσα σε δύο μόλις ημέρες έλαβε το σύνολο των σκευασμάτων που του χορήγησε παράνομα σε τρεις συνταγές ο γιατρός.
Μάλιστα οι χορηγηθείσες ποσότητες ήταν κατά πολύ υπερβαίνουσες του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου, γεγονός που επέφερε, όπως τόνισε η συνήγορος της οικογένειας, τον θάνατο του 32χρονου.
Αναβιώνει σε λίγες μέρες η υπόθεση του γιατρού με τις παράνομες συνταγογραφήσεις
Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας του 32χρονου, ο συγκεκριμένος γιατρός δεν νομιμοποιούνταν να συνταγογραφήσει, καθώς τέτοια δυνατότητα και για τέτοια σκευάσματα έχουν υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες ιδιώτες γιατροί.
Ο γιατρός επιπλέον, σύμφωνα με την δικηγόρο, στις τρεις συνολικά συνταγές που έγραψε μέσα σε δύο μόλις ημέρες είχε χορηγήσει στον 32χρονο σκευάσματα που υπερέβαιναν κατά πολύ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.
Στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό μάλιστα, πρόταση της εισαγγελέως ως παρεπόμενη ποινή, που δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο, ήταν η αφαίρεση της άδειας επαγγέλματος και της άσκησης για ένα έτος. Έκτοτε ο γιατρός εργάζεται κανονικά, ενώ το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου αποφάσισε να αναστείλει την πειθαρχική δίωξή του μέχρι την έκδοση αμετάκλητης περάτωσης της ποινικής δίκης.